Työnhakuyhteisössä onnistutaan yhdessä – ja upeasti!

Onnistumistarina kuukaudessa. Useampikin! Piilo-osaajien eturivin naiset ovat täydellinen esimerkki yhteisöllisen työnhaun voimasta.

Pidimme pääsiäisen alla Karoliina Nurmen johdolla valokuvaussession tuodaksemme kuviimme uusia osaajiamme eri paikkakunnilta. Itse kuvaussessio oli niin hauska, että venyi kolmituntiseksi. Sen lisäksi koimme yhdessä suuren, innoittavan ahaa-elämyksen:

Piilo-osaajien etusivun kuvan kaikki osaajat ovat jo löytäneet väylän oman osaamisensa jakamiseen ja lähes kaikki julkaisseet oman onnistumistarinansa!

piilo-osaajat

Kuva: Studio Torkkeli Oy / Laura Tammisto

Piilo-osaajien onnistujat vasemmalta alkaen: Hilla-Maria Zetterman, Jaana Saramies (idean äiti ja hankkeen luotsi), Elina Pahta (hankkeen toinen vetäjä ja visuaalisen ilmeen luoja), Niina Tavi, Piritta Apell, Mari Talla, Anu Tengvall, Marjaana Jokinen ja Riina Michelsson

Alle vuoden aikana olemme saaneet onnitella jo tusinaa piilo-osaajaa uudesta ura-askeleesta; tämä tekee yli yhden osaajan työllistyminen joka kuukausi!

Tiet työllistymiseen tai muutoin oman osaamisen aktiiviseen hyödyntämiseen työelämässä ovat löytyneet eri keinoin: vastaamalla työpaikkailmoitukseen, verkoston avulla, koulutusohjelman kautta sekä verkkosivumme osaajagallerian kautta kontaktoituna. Yhteistä kaikille onnistujillemme on se, että yhteisömme tukemana tie onnistumiseen on ollut nopeampi tai vähintäänkin hauskempi.

Onnistumisien määrä kuvaa konkreettisesti, mitä yhteisöllisellä työnhaulla voidaan saavuttaa:

  • Iloa ja energiaa työnhakuun
  • Oman osaamisen sanoittamista ja kohdennetumpaa markkinointia
  • Laajempaa näkyvyyttä kattavammalle verkostolle
  • Työnhakuvinkkien ja parhaiden käytäntöjen jakamista
  • Vertaistukea ja perspektiiviä

Olemme yhdessä iloinneet jo niin monen työllistymisestä, mutta huikeita osaajia on yhä tarjolla ja haluamassa #poispiilosta.

hyppy

Piilo-osaajien tarina on vasta alussa ja haluamme jatkossa auttaa entistä enemmän osaajia esiin!

DSC_1865Kirjoittaja Jaana Saramies on toinen Piilo-osaajien vetäjistä, kolmen lapsen äiti, kaupunginvaltuutettu ja ekonomi kiipeämässä uransa kiipeilytelineellä kohti henkilöstöanalytiikkaa ja HR-tiedolla johtamista.

PS. Kiinnostuitko Piilo-osaajista? Meihin voi liittyä mukaan! Laita meiliä: [email protected]
Huomioithan, että olemme toistaiseksi suunnattu MiB Tampereen ja MiB Helsingin jäsenille.

3 Responses

  1. 29.8.2018

    […] Työnhakuyhteisössä onnistutaan yhdessä – ja upeasti!, Jaana Saramies […]

  2. 22.5.2019

    […] ja kampanjaa yhdessä. Jo siinä huomasimme, millainen voimavara ja (työnhaku)hyvinvoinnin lähde työnhakuyhteisö voikaan […]

  3. 31.7.2020

    […] harva tietää työnhakuyhteisön mahdollisuuksista, joten haluamme nostaa esiin vertaistuen ja yhteisöllisyyden näkökulman tukemassa osaajia ja […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *