Tiedosta inspiroituva insinööri, tulevaisuuden tietojohtamisen asiantuntija – Piritta Apell

Take the problem at hand and solve it

Sähköpostiosoite: [email protected]
Puhelinnumero: 044 308 6698
LinkedIn

Mihin kaikkeen kokemustani voisi hyödyntää?Piritta Apell, Piilo-osaajat, rekry

Minulla on vahva tekninen tausta. Kokemustani voi hyödyntää esimerkiksi testauksessa, simuloinnissa, raportoinnissa sekä tiedonkeruussa ja materiaalin koostamisessa. Tutkimustaustan omaavana osaamistani voi hyödyntää tutkimus- ja kehitysprojekteissa. Olen työskennellyt yli 5 vuotta kansainvälisissä projekteissa sekä tiiviissä yhteistyössä korkeakoulujen ja yritysten välillä. Kiinnostus tietojohtamiseen ja BI-työhön heräsi tuotantotalouden opintojen kautta, ja haluankin nyt syventää teoriaosaamistani työelämän todellisiin haasteisiin. Opin innolla uusia asioita, ja sitä myötä työ tekijäänsä lisää opettaa.

Kesän vietin data-analytiikan täydennysopintojen parissa Tampereen yliopistolla. Koulutus sisälsi seuraavia aiheita: tietokannat, R/RStudio, datan esiprosessointi sekä klusterointi- ja luokittelumenetelmät koneoppimisessa. Koulutukseen sisältyen tein yritykseen projektityön, jossa hyödynnettiin data-analytiikkaa ja koneoppimista. Syksy jatkuu pilviteknologian asiantuntija -koulutuksella. Koulutus sisältää seuraavia aiheita: pilviteknologian perusteet; palvelinarkkitehtuuri, ohjelmointirajapinnat ja verkkosovellukset; tietojärjestelmän hankinta ja tietojärjestelmäprojektin hallinta sekä liiketoimintaosaaminen.

Top 3 osaamistani:

– Uuden tiedon omaksuminen (esimerkiksi uusien ohjelmien tai sovellusten käyttöönotto)
– Taustatietojen systemaattinen selvittely ja raportointi
– Projektikoordinointi

Top 3 kiinnostukseni kohdetta:

– Data-analytiikka ja business intelligence
– Tietojohtaminen
– Liiketoiminta

Millaista työtä etsin?

Töitä haluan tehdä tiedon monisyisessä maailmassa. Tutkimuspainotteisesta työstä haluan siirtyä yritysmaailmaan ja nopeatempoisempaan työhön, jossa työn tuloksia nähdään jatkuvasti. Suuntaan kohti tietojohtamista ja haluan päästä opintojen lisäksi oppimaan data-analyytikon ja/tai BI-asiantuntijan tehtäviä yritysmaailmassa. Mielelläni hyödyntäisin työssä myös koneoppimista. Mielenkiintoisen työn ohella työympäristössä tärkeää on kehittymisen mahdollisuus sekä innostava ja rento ilmapiiri.

Työhistoria

Olen tehnyt tutkimustyötä, mikä vaatii paljon tiedon keräämistä, oleellisen tiedon koostamista ja jäsentelyä. Testaus, simulointi ja koodaus ovat kehittäneet laitteisto- ja ohjelmisto-osaamistani. Erilaiset raportointitehtävät sekä materiaalien koostaminen ja yhdistäminen ovat olleet olennainen osa melkein kaikessa työssä. Olen myös hoitanut projektin budjettimuutoksia, tehnyt maksatushakemuksia projektirahoittajalle sekä kontaktoinut yrityksiä erilaisissa teollisuusprojekteissa.

Millainen olen?

Olen humoristinen, iloinen, viihdyn ihmisten parissa ja tykkään auttaa muita kykyjeni mukaan. Ja jos jossain en osaa auttaa, niin selvitetään yhdessä! Pidän monipuolisista tehtävistä ja siitä, että työntuloksia näkee nopeasti. Uuden oppiminen ja kehittyminen ovat suurimmat motivaattorini työelämässä. Muistelen erityisellä lämmöllä kesätyötäni Metso Paperilla: Mennessäni en tiennyt paperikoneiden ilmalaitteista mitään. Kesän päätteeksi olin oppinut paljon uutta huikean tiimin kanssa, huomannut miten tekniikan tausta auttoi ymmärtämään ja omaksumaan asioita täysin uudesta aihealueesta ja miten nopeasti kykenin lukemaan aiheen teknisiä dokumentteja. Isona pisteenä i:n päälle tuli työstäni saamat kiitokset, joita sain pitkään vielä töiden päättymisen jälkeen. ”Ilmiömäinen oppimiskyky”, ”tehopakkaus” kuvaili työparini minua.

Mikä on koulutustaustani?

 • Pilviteknologia, täydennyskoulutus (40 op), Tampereen teknillinen yliopisto, 2017-2018
 • Data-analytiikka, täydennyskoulutus (20 op), Tampereen yliopisto, 2017
 • Tuotantotalouden DI (DI-työ puuttuu), Tampereen teknillinen yliopisto
  • johtaminen
 • Tietoliikennetekniikan DI, Turun yliopisto, 2007
  • pääaine: tietoliikennejärjestelmät
  • sivuaineet: tietotekniikka, matematiikka, liiketaloustiede
 • Lisäksi omasta kehittymisen halusta mm. data-analytiikkaan ja pilviteknologiaan liittyviä verkkokursseja

Työnhakualueeni:

Pirkanmaa