Osaaja pois piilosta – Jaanan tarina

Piilo-osaajien idean äiti ja toinen vetäjistä Jaana Saramies polkaisi koko hankkeen käyntiin buustatakseen omaa työnhakuaan. Mutta mikä oli hankkeen todellisuus; saiko Jaana rekrykampanjastamme sen mitä halusi?

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Piilo-osaajat lähti käyntiin omasta ideastani perustaa kollektiivinen työnhaun somekampanja. Heitin ideani ilmoille MiB ry:n Tampereen paikallisjaoston työnhaun vertaistuellisessa tapaamisessa ja ilokseni muut tarttuivat siihen heti innokkaasti!

Muiden osaajien lisäksi kyselin MiBin verkostosta avukseni WordPress-osaajaa toteuttamaan sivustoa. Sain paljon enemmän kuin tilasin, kun Elina Pahta ilmoitti ”joskus tehneensä jotain” WordPressillä. Pelkän teknisen toteuttajan sijaan sain samassa paketissa visualistin, sisällöntuottajan, strategin ja koko sydämellään mukana olevan kanssavetäjän projektille.

Mitä halusit saavuttaa kampanjalla?

Halusin saada lisää näkyvyyttä työnhaulleni sekä sivuston esittelemään osaamistani. Somekampanja tai verkkosivusto blogeineen kumminkin tuntui tylsältä ja työläältä toteuttaa yksin. Näin keksin kollektiivisen kampanjan: Yhdessä saisimme enemmän aikaan ja saavuttaisimme laajemman näkyvyyden yhteen lyötyjen verkostojemme kautta.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Olen saanut koko projektista paljon enemmän kuin olisin ikinä uskaltanut toivoakaan! Sen lisäksi että alkuperäiset tavoitteeni ovat toteutuneet moninkertaisesti, sain ympärilleni positiivisen ja kannustavan yhteisön, upean omaa osaamistani kasvattavan projektin vetovastuun sekä mahdollisuuden levittää yhteisöllisen työnhaun ilosanomaa muillekin työnhakijoille.

Hankkeen edetessä omat tavoitteenikin ovat muovautuneet: Haluamme Piilo-osaajien avulla karistaa vallitsevaa häpeää työttömyyden ympäriltä sanoittamalla koko prosessin ja tilanteen uudelleen. Lisäksi kannustamme kaikkia työnhakijoita ja osaajia tunnistamaan osaamisensa monipuolisuuden sekä kuinka moninaisista lähteistä oma osaaminen koostuukaan.

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Olen saanut Piilo-osaajista ystäviä, päässyt laajentamaan verkostoani uusiin ja yllättäviinkin suuntiin sekä kerännyt arvokasta kokemusta projektin vastuullisena toimimisesta. Koen kasvattaneeni sekä sosiaalista pääomaani että työelämätaitojani.

Sanotaan, että se lisääntyy, mihin elämässään ja päivissään keskittyy. Piilo-osaajat käänsi ajatukseni positiivisuuteen, energisyyteen ja yhteisöllisyyteen. Kuluneen puolen vuoden aikana nuo elementit ovat todellakin lisääntyneet elämässäni ja arkipäivissäni huomattavasti!

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Jos tuntuu, että työnhakusi junnaa paikallaan ja olet hautautumassa yksin hakemusröykkiön taakse, ota rohkeasti askel kohti jotain muuta ja täysin uutta. Piilo-osaajissa pääset osaksi iloisesti kuplivaa yhteisöä, jossa tsemppaamme toisiamme päivittäin, vinkkaamme toisillemme avoimista ja hiljaisistakin hauista, sekä nostamme toistemme osaamista esille useissa eri kanavissa.

Karista työhakupiilosi pölyt pois harteiltasi; liittymällä Piilo-osaajiin saat varmasti pontta ja positiivisuutta osaamisesi markkinointiin!

DSC_1865Kirjoittaja Jaana Saramies on kolmen lapsen äiti, kaupunginvaltuutettu ja ekonomi kiipeämässä uransa kiipeilytelineellä kohti henkilöstöanalytiikkaa ja tiedolla johtamista. Jaana on poistunut piilosta, mutta jatkaa yhä Elinan rinnalla projektinvetäjänä, yhdessä pursuten ideoita ja suunnitelmia jatkoa varten.

2 Responses

  1. 27.4.2018

    […] onnistujat vasemmalta alkaen: Hilla-Maria Zetterman, Jaana Saramies (idean äiti ja hankkeen luotsi), Elina Pahta (hankkeen toinen vetäjä ja visuaalisen ilmeen […]

  2. 11.2.2019

    […] Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista? Ihan alun perin olin Piilareiden idean äiti ja primus motor toiminnan käynnistämisessä. Sittemmin minut valittiin syksyn perustamiskokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi. Olikin hyvin luontevaa jäädä mukaan yhteisöön ja sen kehittämiseen senkin jälkeen, kun saavutin ensimmäisen työllistymistavoitteeni. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *