Piilo-osaajien vinkit – suuntana uusi ura

piilo-osaajat_tiimipalaveri

Kuva: Karoliina Nurmi

Piilo-osaajien blogissa on parin vuoden aikana julkaistu 205 postausta. Monet näistä käsittelevät työnhakua ja antavat vinkkejä sen avuksi. Tänään tarjoamme osaajiemme vinkkejä uudelle uralle suuntaamiseen.

Mahdollisuuksia ja intohimoa 

Keskiviikon blogissamme oli puhetta siitä, miten sattuma usein ohjaa työuraa. Annamaija Åhman on myös pohtinut samaa aihetta. Mitä tehdä, kun työuralla tulee esiin mahdollisuus, jota ei ole aiemmin tullut ajatelleeksi. Kannattaako ja uskallanko ottaa urallani askelen aivan uuteen, yllättävään suuntaan? 

Uudelle uralle voi suunnata myös kuuntelemalla oman intohimonsa kohdetta. Virpi Naukkarinen kannustaa tutustumaan omiin taitoihin ja osaamiseen – intohimoon. Mieti, mihin haluat sitä hyödyntää ja tee töitä sitä kohti. Lisäksi Virpi muistuttaa, että “Jos voimat loppuvat kesken ja otat vastaan ”ihan kivan” työn, sekin on ok. Saat vielä uusia tilaisuuksia lähteä unelmatyösi perään.”

Millainen on unelmaurasi?

Primus motorimme Jaana Saramies osallistui Upea ura -festivaaleille vuonna 2017 ja inspiroitui kirjoittamaan tapahtuman herättämistä ajatuksista urasuunnitteluun liittyen. Vinkit ovat edelleen ajankohtaisia verkostoitumisen merkityksestä itsensä kehittämiseen. Ja lopulta, muista olla sekä rohkea että armollinen itsellesi “elämää ei voi suunnitella – kuten ei uraakaan.” Aina voi tulla yllättäviä asioita, jotka vievät uuteen suuntaan. Paras mitä voit tehdä, on olla avoin ja tarttua rohkeasti mahdollisuuksiin.

Uraunelmia voi siivittää myös tilanne, jossa nykyinen työpaikka ja tehtävät eivät enää tunnu oikealta. Muutosta voi lähteä tunnustelemaan vaikka miettimällä, millainen oma unelmien työpaikka olisi, jos kaikki olisi mahdollista. Kun tiedät mitä haluat, valintasi alkavat suuntautua sitä kohti. Mari Talla näyttää mallia uraunelman avaamisesta.

Piilo-osaajat_lukot_rohkeus Ole rohkea!

Monessa Piilo-osaajien uratarinassa rohkeus ja mahdollisuuksiin tarttuminen näkyvät selvästi. Myös Ann-Charlotte Nyblomin kirjoitus vahvistaa tätä näkemystä. Tekstistä löydät lisää vinkkejä siihen, miten voit tunnistaa oman erityisosaamisesi ja miten sitä on mahdollista siirtää alalta toiselle.

Alanvaihtaja kohtaa usein samanlaisia haasteita kuin uraansa aloitteleva. Niina Tavi antaa vinkkejä näistä haasteista selviämiseen. Tutustu itseesi, osaamiseesi ja motivaatioosi. Verkostoidu ja keskustele erilaisten ihmisten kanssa. Ole rohkea! Alanvaihtaja voi tuoda työnantajalle yllättäviäkin etuja. “Erilaiselta taustalta tulevan henkilön verkostoista voi löytyä mahdollisuuksia täysin uuteen yhteistyöhön. Ehkäpä alanvaihtaja voisi olla organisaatiossa myös positiivinen muutosvoima.”

PS. KAIKKI nämä uuden uran tavoittelussa kannustavat piilo-osaajat ovat jo työllistyneet ja poistuneet piilosta! Vinkit on siis testattu toimiviksi 😉

Kaisa_Selamo_profiilikuva

Kirjoittaja Kaisa Selamo on ympäristöstä, hyvinvoinnista, viestinnästä ja valmentamisesta kiinnostunut diplomi-insinööri, joka jakaa aikansa perheen ja työnhaun kesken. Sekä suunnittelee alan vaihtoa ja uutta suuntaa uralleen.

 

 

Sarjan aiemmat postaukset:

Piilo-osaajien vinkit – työnhakuprojekti
Piilo-osaajien vinkit  – työnhaun työkalut

1 Response

  1. 31.7.2019

    […] Piilo-osaajien vinkit – työnhakuprojekti Piilo-osaajien vinkit – työnhaun työkalut Piilo-osaajien vinkit – suuntana uusi ura […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *