Piilo-osaajien vinkit – työhaastattelu

Kesälomat alkavat useimmilla olla ohi, myös työnhaussa olevilla. Nyt onkin hyvä hetki miettiä työnhaun tärkeää vaihetta – työhaastattelua. Piilo-osaajien vinkkipostausten sarja saa jatkoa, kun keräämme kokoon vinkkejä työhaastattelussa onnistumiseen.

Työnhakua ja työhaastattelua voi lähestyä monella eri tavalla. Nina Moilanen vertaa mielenkiintoisella tavalla työnhakua seurustelukumppanin etsimiseen. Kuten esimerkiksi Tinderissä, myös rekrytoinnissa tavoitteena on molemminpuolinen match. Nina antaa vinkkejä siihen, miten pääset paremmin työhaastatteluun ja kohti täydellistä matchia.

Paikoillanne, valmiina, hep

Ole valmis.

Partiolaisilla on hyvä perusohje. Se sopii myös työnhakuun. Sinun pitää olla valmis. Valmistautuminen on tärkeä osa sekä työhakemuksen kirjoittamista että työhaastattelua. Matti Kortteus antaa vinkkejä, miten pääset hyvin alkuun ja valmistaudut hyvin työhaastatteluun.

Haetko työtä työpaikkailmoituksen perusteella vai piilotyöpaikkaa? Näissä tapauksissa myös työhaastatteluun ja siihen valmistautumiseen kannattaa suhtautua eri tavalla. Nappaa Annamaija Åhmanin kokemuksista parhaat vinkit omaan työnhakuusi.

Monelle haastavin osa-alue työhaastatteluun tai hakemuksen kirjoittamiseen valmistautumisessa on palkkapyynnön miettiminen. Miten hinnoittelen osaamiseni oikein? Ja miten onnistun varsinaisessa neuvottelussa? Tutustu Eva-Maria Hyvärisen vinkkeihin ja muista ”Oman asiantuntemuksesi paras hinnoittelija olet sinä itse.”

Asenne ratkaisee

Usein suositellaan soittamaan ennen työhakemuksen lähettämistä. Mutta miten soittaa onnistuneesti ja löytää sopivat kysymykset. Marjatta Hellgren antaa hyviä vinkkejä näihin mietintöihin. Muista, että etukäteiskontaktista ja kysymyksiisi saamista vastauksista voi olla paljon hyötyä myös työhaastattelussa.

Suhtaudutko työhaastatteluun tiukkana tenttinä vai tuloksekkaana myyntikeskusteluna? Oma asennoituminen ratkaisee paljon, myös lopputuloksen suhteen. Terhi Ruutinen kirjoittaa siitä, miten myynnillinen asennoituminen auttaa työhaastatelussa ja siihen valmistautumisessa. ”Tee ostaminen helpoksi.”

Aina ei tärppää. Kuitenkin myös nämä työnhakuprosessit saattavat poikia jotain mielenkiintoista myöhemmin tulevaisuudessa. Pidä siis huolta siitä, että jätät joka tapauksessa hyvän vaikutelman työnantajan suuntaan. Minna Rantama Kumouksesta kertoo vieraskynässään aiheesta tarkemmin.

Tsemppiä työhakuun ja työhaastatteluihin! Tehdään tästä kuplivan innostava syksy työelämässä! 

Kaisa_Selamo_profiilikuvaKirjoittaja Kaisa Selamo on ympäristöstä, hyvinvoinnista, viestinnästä ja valmentamisesta kiinnostunut diplomi-insinööri, joka jakaa aikansa perheen, työnhaun ja itsensä kehittämisen kesken. Suunnitelmissa on uusi suunta uralle.

Sarjan aiemmat postaukset:

Piilo-osaajien vinkit – työnhakuprojekti
Piilo-osaajien vinkit – työnhaun työkalut
Piilo-osaajien vinkit – suuntana uusi ura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *