Osaaja pois piilosta – Jaanan tarina

Jaana on ollut yhteisössä 5 kuukautta ja hänet on löydetty Piilo-osaajien henkilöprofiilin kautta ja työllistynyt toivomaansa etätyöhön. Lue alta miten!

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Surffaillessa sosiaalisessa mediassa ja internetissä etsien työpaikkoja, osui Piilo-osaajien sivut silmiini. Olin paljon kuullut aiheesta piilotyöpaikat ja niitä olinkin etsimässä. Yhdistyksen nimi houkutteli nettisivuille ja siellä, sydämellinen tapa kertoa, ettei tarvitse olla yksin työnhaun kanssa, tehdään se yhdessä.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Itsekkäästi ajattelin lähettäessäni ensimmäistä yhteydenottoani, tahdon saada itseäni näkyviin mahdollisimman paljon, jos vaikka minut joku löytäisi ja näkisi että olen osaaja siinä missä muutkin. Yhdistyksen sivuilta näin kuinka hienoja tarinoita ja sanoituksia muilla oli. Tahdoin yhtä hienon, omilla kokemuksilla olevan.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Tavoitteeni on täyttynyt.  Ensimmäisenä, kun aloin kirjoittaa esittelytekstiä itsestäni ja CV:tä, meinasi epätoivo tulla. Itsensä ja osaamisen sanoittaminen oli todella vaikeaa, kun ei sellaista ole tarvinnut tehdä, saatikka edes tuottaa tekstiä muiden luettavaksi. Apua sain yhteisöstä todella paljon ja hiottua tekstiin tärkeimmät osaamiset ja työtehtävä haaveeni.  Olin ollut vain 5 kk jäsenenä ja sain yhteydenoton nykyiseltä työnantajaltani, tarjosivat minulle osa-aikaista hr- ja talousassistentin tehtävää, joka tehtäisiin etätöinä kokonaan. Unelma, josta olin haaveillut, on täyttymässä. Irtisanouduin edellisen työnantajan palveluksesta ja nyt saan kesän tehdä pienillä tunneilla ja syksyksi jo kaavaillaan lisää tunteja. Ehkä vielä perustan sen toiminimenkin, niin pääsen järjestämään perhejuhlia, joka on toinen haaveeni ja johon nyt olisi mahdollisuus.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Yhteisö imaisi toimintaansa mukaan ihan huomaamatta. Teemme yhdessä some nostoja, blogeja ja nettisivupäivityksiä. Järjestämme tapahtumia muille töitä kaipaaville ja pidämme toisistamme huolta. Tekstin tuottamista on joutunut opettelemaan ja siihen olen saanut ihanasti vinkkejä ja sparrausta moneen malliin. Yhteisö on ollut henkireikä, jonne on voinut purkaa turhautumista ja saada tukea, kun työnsaaminen takkuaa. Sinne voi myös hehkuttaa onnistumisia, on joku, joka ymmärtää, sekä iloja että suruja. Vertaistukea parhaimmillaan.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Suuri suositus yhteisöstä, jolla on suuri sydän ja iso syli. Tänne mahtuu asiantuntijoita laidasta laitaan ja varmasti aina yksi lisää.

Kirjoittaja Jaana Iivarinen on positiivinen organisoija, jolla sormi ei mene suuhun haasteiden edessä. Jaana on kiinnostunut työskentelemään asiakasrajapinnassa ja kehittämään sitä.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *