Piilo-osaajien vinkit – työnhaun työkalut

piilo-osaajat_tiimipalaveri

Kuva: Karoliina Nurmi

Pari viikkoa sitten Piilo-osaajat listasi parhaita vinkkejään työnhakuprojektin edistämiseen. Nyt on vuorossa vinkkejä työkaluihin ja ajatuksiin, joista voi saada apua ja lisäpotkua työnhaun eri vaiheisiin.

Esitä osaamisesi nykyaikaisesti

Työelämän ja työurien muuttuessa monimuotoisemmiksi ”perinteinen” CV ei enää esitä olemassa olevaa osaamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tällöin kannattaa kokeilla osaamispohjaista CV:tä. Sanna Turunen antaa hyviä vinkkejä siihen, miten pääset alkuun. Olisiko tässä uusi pääsylippusi työhaastatteluun?

Myös CV:n ulkoasua mietitään nykyään entistä enemmän. Minna Nurminen antaa vinkkejä tähän blogitekstissään. Bonuksena Minnan video siitä, miten saat luotua mieleenpainuvan CV:n Canvalla. Canvasta löydät valmiita pohjia CV:n pohjaksi, ja helppokäyttöisen työkalun niiden muokkaamiseen.

CV:n voi tehdä myös videomuodossa. Tai vaikka tehdä sen ja työhakemuksen tueksi lyhyen videon osaamisestasi ja motivaatiostasi. Petra Alijärvi listaa asioita, jotka huomioimalla saat tehtyä laadukkaan ja erottuvan selfievideon työnhakusi avuksi. Samalla saat mahdollisuuden oppia uusia taitoja!

Tökkiikö työnhaku? Kokeile näitä keinoja!

Mentorointi voi olla tuttua työelämästä, mutta siitä voi olla paljon apua myös työnhaussa. Ohjaus, sparraus ja ulkopuolinen näkemys voivat auttaa monesta työnhaun kuopasta ylös ja eteenpäin. Heidi Krohns-Välimäki kertoo omasta kokemuksestaan mentoroinnista työnhaun tukena ja antaa vinkkejä siihen, miten voit saada onnistuneita tuloksia mentoroinnin avulla.

Työnhaussa on monia eri vaiheita ja osa-alueita. Näiden hallitsemiseen sekä viestinnän, oman aikataulun ja tavoitteiden suunnittelemiseen kannattaa käyttää ja kokeilla erilaisia työkaluja. Marjaana Jokinen antaa vinkkejä työkaluista tietotyöläisen näkökulmasta. Ovatko esimerkiksi Slack, Skype ja Trello sinulle tuttuja. Jos ei, niin Marjaanan blogitekstistä saat paljon uusia ajatuksia.

Apua työnhaun hallitsemiseen saa myös tutumpien työkalujen käytön tarkistamisella. Näihin työkauluihin kuuluvat kalenteri, sähköposti ja some-kanavat. Satu Manner antaa vinkkejä, miten saat helposti ryhtiä työnhaun rutiineihin tekemällä pieniä muutoksia näiden käyttötottumuksiin.

Kirjoittaja Kaisa Selamo on ympäristöstä, hyvinvoinnista, viestinnästä ja valmentamisesta kiinnostunut diplomi-insinööri, joka jakaa aikansa perheen, työn ja työnhaun kesken. Ja on samalla sietämättömän onnellinen.

Sarjan aiemmat postaukset:

Piilo-osaajien vinkit – työnhakuprojekti

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

3 Responses

  1. 14.6.2019

    […] Piilo-osaajien parhaat vinkit työnhakuprojektiin Piilo-osaajien vinkit työnhaun työkaluista […]

  2. 19.6.2019

    […] Piilo-osaajien vinkit työnhaun työkaluista (Kaisa Selamo) […]

  3. 31.7.2019

    […] vinkit – työnhakuprojekti Piilo-osaajien vinkit – työnhaun työkalut Piilo-osaajien vinkit – suuntana uusi […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *