Osaaja pois piilosta – Paulan tarina

Paula Puhilas liittyi Piilo-osaajiin rohkaistuakseen oman osaamisen markkinoinnissa ja sisällöntuotannossa. Osaajaprofiilin työstäminen ja yhteisön tuki toivat Paulalle uudenlaista näkökulmaa, johtaen työllistymiseen jo ennen osaajaprofiilin julkaisemista.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Somettaminen omaa asiantuntijuutta esille tuoden oli haaste, johon halusin vertaistukea. Tutustuin ensimmäistä kertaa Piilo-osaajiin pitkän aikaa sitten Mothers in Business -yhdistyksen kautta, ja muistan harmitelleeni, että toiminta oli silloin keskittynyt vain Tampereelle. Myöhemmin ilostuin uutisesta, että toiminta laajenee koko maan kattavaksi.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Olen aktiivisesti seurannut moniakin kanavia ja tahoja, mutta en ole aktiivisesti tuottanut ammatillista sisältöä. Halusin saavuttaa toimintaan osallistumalla rohkeuden postata omaa sisältöä.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Kerkesin vasta ideoida, millaista asiantuntiprofiilia haluan lähteä rakentamaan, kun osaamiselleni ilmaantui tarve ja työllistyin piilotyöpaikkaan. Tai oikeastaan kahteenkin määräaikaiseen työsuhteeseen. Ponnahdin työttömästä tilanteeseen, jossa teen kokoaikatyötä ja lisäksi osa-aikatyötä. Vaikken kerennyt saada julkiseksi asti osaamisprofiilia, oli ajatustyöstä hyötyä työhaastattelutilanteissa, ja osasin aiempaa paremmin nostaa esille omaa osaamista. Olen saanut rohkeutta postaamiseen, joten arjen tasaannuttua postailen ideoimani juttusarjan virtuaalitodellisuuden käyttökohteista.

Ensimmäinen työpaikoista löytyi verkostoista. Tässä realisoitui syy, miksi kannattaa käydä mielenkiintoiseksi kokemissaan tapahtumissa, ja keskustella toisten osallistujien kanssa! Vuosien ajan olen kerryttänyt tietotaitoa virtuaalitodellisuuden parista, ja viime syksynä syvensin osaamista verkkopedagogiikan opinnoilla. Sattumien summana pääsin kertomaan uusimmat kuulumiset tuttavalle, ja siitä lähti etenemään keskustelut työpaikasta.

Toinen työpaikoista löytyi suoran kontaktoinnin kautta. Olin pitempään tarkkaillut yritystä ja osaksi Piilo-osaajista saamani rohkeuden myötä uskaltauduin kontaktoimaan yrityksen. Kävi ilmi, että heillä oli tarve kaikelle sille monipuoliselle osaamiselle, jota olen kerryttänyt. Vahva suositus sille, että teet ja opiskelet itseäsi kiinnostavia asioita, vaikka välillä epäilyttää mahdollisuus sitoa ne yhdeksi isommaksi osaamiskokonaisuudeksi.

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Ryhmä antoi uskoa omaan tekemiseen. Seurattuani muiden tekemistä, vahvistui ajatus siitä, että jokaisella on omat erityisosaamiset. Tämän pohdinnan seurauksena itselleni on kirkastunut ajatus omasta erityisosaamisesta ja tavoista, joilla voin sitä hyödyntää.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Rohkeasti mukaan! Ryhmästä saa tosi hyvää vertaistukea moneenkin eri tilanteeseen.

img_0348

Kuva: Mari Varonen

Paula Puhilas muuttaa maailmaa tehostamalla prosesseja digitalisaation keinoin käyttäjälähtöisen kehittämisen kautta. Erityisenä mielenkiinnonkohteena on virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen koulutuksessa terveydenhuollon saralla.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *