Millainen on unelmien työpaikka?

uusille urille

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Kun loman viimeisinä päivinä pelkkä ajatuskin töihin paluusta saa tuskan hien otsalle ja sydämen jättämään muutaman lyönnin välistä, on selkeästi väärässä työtehtävässä. Tällainen tilanne on todennäköisesti tuttu jokaiselle jossakin vaiheessa työuraa. Työpaikan vaihtaminen ei välttämättä käy helposti ja irtisanoutuminen ei monesti ole vaihtoehto.

Itse en koe tämän hetken työtehtäviä itselleni sopiviksi, mutta yritän keskittyä työn positiivisiin puoliin. Olen kuitenkin tyytyväinen siitä, että töitä ylipäätään on. Olenkin tässä uusia haasteita etsiessä yrittänyt miettiä millainen olisi unelmieni työpaikka. Millaisessa tehtävässä haluaisin toimia ja missä voisin viettää, vaikka koko työurani.

Tärkeimpänä asiana pidän ehdottomasti sitä, että työilmapiiri on hyvä. Mieluiten toimisin tehtävässä, jossa voisin olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Esimerkiksi monet ongelmat on paljon helpompi ratkaista, kun niistä voi keskustella muiden kanssa ja saa erilaista näkökantaa asioihin. Myös tylsempiä tehtäviä on paljon mukavampi tehdä, jos ne voi jakaa hyvien tyyppien kanssa.

people-2569234_640

Ideaalisessa tilanteessa työpaikka olisi aivan kodin naapurissa, jolloin työmatkoihin käytetty aika olisi lyhyt. Tämä tuskin koskaan toteutuu, joten toiveena olisi, että työmatkaan ei kuluisi mahdottoman pitkää aikaa päivittäin. Olisi myös kiva, jos työssä olisi etätyömahdollisuus. Tämä taas antaisi mahdollisuuden käydä pidemmälläkin töissä, jos välillä voi jäädä ”kotitoimistolle”. Minusta olisi myös mukavaa, jos työhön sisältyisi jonkun verran matkustamista. Sillä ei ole väliä olisiko matkat kotimaahan vai ulkomaille.

Työtehtävät voisivat olla vaihtelevia ja samalla sopivasti haastavia. Töihin olisi mukava mennä ja töistä tulisi kotiin virkeänä. Työpaikassa voisi olla myös mahdollisuuksia etenemiseen sekä itsensä kouluttamiseen. Perheelliset olisi otettu huomioon esimerkiksi niin, että lasten sairasloman aikana voisi halutessaan/lapsen tilanteen niin salliessa tehdä töitä etänä.

Palkka olisi tietenkin enemmän kuin tilille mahtuu ja lisäksi saisi vielä bonuksia hyvin tehdystä työstä (todellisuudessa palkalla ei ole niin suurta merkitystä). Työpaikalla voisi olla myös mahdollisuus johonkin harrastamiseen, esimerkiksi kuntosali tai harrastekerho, ja/tai yhteisiä illanviettoja työporukan kesken.

Näillä kaikilla ominaisuuksilla varustettua tehtävää tuskin heti löytyy, mutta onneksi kaikkien ominaisuuksien ei tarvitsekaan täyttyä ja silti paikka voi olla unelmien työpaikka. Positiivinen tekemisen meininki ja asenne lähtevät aina itsestä ja siihen pystyy itse vaikuttamaan.

Millainen on sinun unelmiesi työpaikka? Mitä ominaisuuksia haluaisit työpaikasta/-tehtävästä löytyvän? Kerro kommenteissa!

CV-kuva-tallaKirjoittaja Mari Talla on kahden lapsen äiti, innokas insinööri ja ikuinen opiskelija, joka etsii unelmien työpaikkaa.

10 Responses

 1. Heli V-M sanoo:

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Unelmien työtehtävä yhdistäisi karttuneen työkokemuksen (HR) ja koulutuksen (viestintä). Työelämän “pehmeät arvot”, kuten työaikajoustot ja etätyömahdollisuus menevät palkan edelle. Hyvillä esimiestaidoilla siunattu pomokin olisi plussaa!

  • Mari/Piilo-osaajat sanoo:

   Hei Heli!
   Olen myös samaa mieltä pomon suhteen 🙂
   Kiitos palautteesta.

   Mari/Piilo-osaajat

 1. 17.8.2017

  […] kyllä että se on vain asia joka on pakko sanoa. Oikeasti mahdollisuutesi päästä tähän unelmiesi työpaikkaan olivat nyt tässä, ja haaveet on paras […]

 2. 28.8.2017

  […] Blogiteksti on aiemmin julkaistu Piilo-osaajien blogissa […]

 3. 1.9.2017

  […] kaivelemaan esiin omiin toiveisiinsa istuvan piilotyöpaikan, myös luomaan siitä itselleen oikean unelmaduunin. Kuinka hän siinä […]

 4. 13.9.2017

  […] valmistuessani havahduin pohtimaan tulevaa uraani ja sen tavoitteita. Mari kirjoitti taannoin unelmien työpaikasta, mutta millainen on unelmien […]

 5. 20.9.2017

  […] yhdentekevää, mutta eri työpaikoissa painotetaan erilaisia asioita. Miten löytää unelmatyöpaikka, joka lisäisi hyvinvointia omaan arkeen? Työpaikkaa vaihtaessa kannattaa esimerkiksi perehtyä […]

 6. 2.10.2017

  […] ja heikkouksistani, muistiinpanoja eri tapaamisista sekä random-ajatuksia tavoitteista, unelmieni työstä. Kotona ollessa vihko lojuu helposti saatavilla keittiössä (ruokapöytä on myös työnhaun […]

 7. 11.10.2017

  […] ajatellessa sen kuuluukin olla. Unelmaduunin määrittelystä olemme aiemminkin jo bloganneet yleisellä tasolla ja […]

 8. 14.6.2019

  […] tehtävät eivät enää tunnu oikealta. Muutosta voi lähteä tunnustelemaan vaikka miettimällä, millainen oma unelmien työpaikka olisi, jos kaikki olisi mahdollista. Kun tiedät mitä haluat, valintasi alkavat suuntautua sitä kohti. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.