Tiimityö – yhteistyö

Olen ollut mukana useassa tiimissä sekä töissä että harrastuksissa. Tiimityö on aina mitä suurimmassa määrin myös yhteistyötä. Ja on asioita, jotka saavat yhteistyön onnistumaan paremmin ja pienentävät tiimityön riskejä.

Moninaiset tiimiläiset

Erityisesti asiantuntijatyössä onnistuneimmissa tiimeissä on kokemusteni perusteella monenlaisia ihmisiä. Eri ikiä, eri koulutustaustoja, eri kulttuureja, eri osaamisia. Kun laitetaan yhteen erilaiset ja eripituiset elämän- ja työkokemukset sekä osaamiset, on paremmat mahdollisuudet löytää myös ihan uusia ratkaisuja haastavissakin tilanteissa.

Yllä kuvatun moninaisuuden lisäksi tarvitaan ihmisiä, jotka toimivat erilaisilla intensiteeteillä ja asenteella. Tarvitaan idearikkaita henkilöitä, jotka löytävät vaihtoehtoisia toimintatapoja. Tarvitaan heitä, jotka laittavat homman käyntiin, lähtevät tekemään ja saavat muutkin liikkeelle. Tarvitaan heitä, jotka asettavat ja seuraavat tavoitteita sekä huolehtivat siitä, että homma saadaan myös maaliin. Tarvitaan myös heitä, jotka näkevät toiminnan riskit ja uhat. Ja heitä, jotka muistavat iloita pienistäkin onnistumisista.

Moninaisuudella taklataan siis se riski, että ideoinnista ei päästä eteenpäin. Tai se, että jämähdetään hiomaan jotain osa-aluetta täydelliseksi ja unohdetaan lopullinen päämäärä. Lisäksi saadaan käyttöön mahdollisimman monipuolinen osaamispaketti erilaisiin tilanteisiin. Jos tiimiläiset ovat hyvin samantyyppisiä, tehdään helposti niin kuin on aina ennenkin tehty tai kehittyminen liikkuu vain yhteen suuntaan.

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Kunnioittava ja kuunteleva ilmapiiri

Moninaisuus ja erilaiset tiimiläiset voivat hyödyn lisäksi olla myös riski, joka lamauttaa tiimin toiminnan, aivan kuin liian samantyyppiset tiimiläisetkin. Jos erilaiset tiimiläiset toimivat erilaisten ominaisuuksiensa mukaan ilman, että kukaan pitää hommaa kasassa, ei tule valmista. Työ lähtee helposti rönsyilemään moneen suuntaan ja yhteistyö unohtuu. Tiimi tarvitsee johtajan. Jonkun, joka pitää langat käsissään sekä tavoitteet ja niiden toteuttamisen kaikkien mielessä. Kullanarvoista on, jos tällä henkilöllä on fasilitointitaitoja. Näiden taitojen avulla tiimi hitsaantuu yhteen ja tsemppaa eteenpäin ja jokainen tiimin jäsen saa mahdollisuuksia onnistua.

Tiimin johtamisen lisäksi tärkeä tekijä on tiimin ilmapiiri ja asenne yhdessä tekemiseen. Kokemukseni mukaan tämän voi kiteyttää kahteen sanaan: kuunteleminen ja kunnioitus. On tärkeää, että jokainen tiimiläinen kunnioittaa toisia tiimiläisiä, heidän kokemustaan, osaamistaan ja ideoitaan. Tämä luo turvallisen ilmapiirin, jossa jokaisella on tilaa ja rohkeutta esittää omia ajatuksiaan ja ideoitaan, heitellä ideoita. Tällaisessa ilmapiirissä ideat myös lähtevät elämään ja kehittymään. Kunnioitus näkyy kuuntelemisessa. Kun jokainen kokee tulevansa kuulluksi, hän on valmis myös kuulemaan muita. Ja kun arvostaa toisen mielipidettä niin paljon, että kuulee sen, avaa samalla itsensä erilaisille mahdollisuuksille toteuttaa tiimin yhteinen tehtävä.

Miten tiimin toimiva yhteistyö näkyy käytännössä?

Esimerkiksi lippukuntamme ideoi ja toteutti parissa päivässä etäpartiopassit toiminnan jatkamiseksi, kun koronavirus laittoi livetapaamiset tauolle. Tarvittiin innokkaita ja tuotteliaita ideoijia, jotka tunsivat hyvin partion eri ikäkausiryhmät ja heidän tavoitteensa. Tarvittiin henkilö, joka osasi nopeasti koota ideat toimivaksi kokonaisuudeksi. Lisäksi tarvittiin henkilö, joka osasi laittaa kokonaisuuden visuaalisesti ja käytännössä toimivaan muotoon. Unohtamatta tietenkään heitä, jotka oikolukivat materiaalit ennen julkaisua, ja heitä, jotka jakavat ja julkaisevat etäpartiomateriaaleja.

Työelämässä kyseeseen tulee välillä myös tiimien välinen yhteistyö. Sähkönhankinnan tehtävissä tämä näkyy siinä, että eri tiimien yhteinen tavoite on tyytyväinen ja asioista perillä oleva asiakas. Kun asiakas ottaa yhteyttä tai kyseessä on asiakkaan palvelun eteneminen, asiakaspalvelu selvittää, mitä tietoa asiakas tarvitsee. Tästä lähtee pyyntö eteenpäin hankinnalle, joka tuottaa tarvittavat materiaalit, esimerkiksi sähkön hintakäyrän tai lisämateriaalia kilpailutuksen yhteenvedon tueksi. Asiasta riippuen lisätieto lähtee asiakkaalle suoraan hankinnasta tai yhteydenotto palaa asiakaspalveluun.

Tiimityö ja suunnitelmallisuus tuovat tuloksia myös suorittavassa ja fyysisessä työssä. Opiskeluaikoina tein kesä- ja keikkatöitä kiinteistönhuoltofirmassa. Sielläkin homma toimi parhaiten tiiminä. Ruohonleikkuussa yksi ajoi päältä ajettavalla isot alueet, toinen työnnettävällä leikkurilla pienemmät alueet ja kolmas kävi muiden hommien välillä siirtämässä koneet ja työntekijät alueelta toiselle ja hoiti huollon. Reitti oli yhdessä etukäteen suunniteltu mahdollisimman vähillä ja lyhyillä siirtymillä toteutettavaksi.

Hyvä esimerkki on myös meidän Piilo-osaajien visuaalisen ilmeen uudistaminen viime syksynä.

Kaisa_Selamo_profiilikuva

Kirjoittaja Kaisa Selamo on ympäristöstä, hyvinvoinnista, viestinnästä ja valmentamisesta kiinnostunut diplomi-insinööri, joka jakaa aikansa perheen, työnhaun ja itsensä kehittämisen kesken. Suunnitelmissa on uusi suunta uralle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.