Piilo-osaajien visuaalinen ilme syntyi yhteistyöllä

Piilo-osaajat

Mietitkö Piilo-osaajiin liittymistä? Älä enää epäröi! Kerron tässä itseäni ilahduttaneesta tavastamme tehdä yhteistyötä. Loimme visuaalisen ilmeen tiimissä, kunkin osaamista hyödyntäen ja mielipiteitä kuulostellen.

Aloitimme painettavan postikorttimainoksen tekemisestä. Mainosta jaettiin ensimmäistä kertaa Rekrytoinnin Kesäleirillä viime elokuussa ja sen jälkeen myös muissa järjestämissämme tapahtumissa, kuten Tampereen ja Helsingin Osaamismarkkinoilla. Mainos tehtiin Piilo-osaajien omin voimin, sopivia vapaa-ajan rakosia hyödyntäen. Logon tekijää joukossamme ei satu tällä hetkellä olemaan, joten lähdimme työstämään ilmettä tekstitypografia edellä. Tavoitteena oli löytää kirjaintyypit, jotka toimivat sekä printissä että netissä. Marjaana Jokinen ja Hanna Turunen löysivätkin Google Webfontseista printtiyhteensopivan, Piilari-henkisen Roboton leipätekstiä varten ja kavennetun Roboto Condenced -fontin otsikkoja ja Piilo-osaajat -nimeä varten. Christian Robertsonin suunnittelemat kirjaimet ovat koruttoman selkeitä mutta tyylikkäitä.

Fonttien nimestä huolimatta piilarit eivät ole robotteja, vaan tapaamisissa hersyvät nauru ja ideat.

Suunnittelin ja taitoin korttiehdotuksia erilaisilla väri- ja tekstivaihtoehdoilla. Väreihin hain inspiraatiota muiden muassa Pantonen PMS-värikartasta. Kävimme yhteisömme sähköisessä kanavassa tiivistä keskustelua eri versioista ja lopulta päädyimme sukupuolineutraaliin turkoosi-keltaiseen-vaihtoehtoon. Piilo-osaajathan laajeni syyskuun alussa Mothers in Business ry:n toiminnasta omaksi yhdistyksekseen, johon ovat tervetulleita myös myös miesosaajat. Matti Kortteus on heistä se ensimmäinen rohkea!

analysis blackboard board bubble

Photo by Pixabay on Pexels.com

Kortin muodoksi pohdimme aluksi pyöreään kuplamuotoon leikattua eli stanssattua korttia, mutta päädyimme visualisoimaan iloisen kuplivaa ilmettä muulla tavoin ja toteuttamaan kortin perinteisenä postikorttina. Ideana on, että osaaja voi antaa kortin rekrytoijalle ja kirjata kortin osoitekenttään keskustelussa sovitut asiat ja yhteystietonsa. Toiselle puolen kirjattiin ydinviestimme ”Rekrytoijan aarreaitta – Asiantuntijoita eri aloille” sekä sosiaalisen median aihetunnisteemme #osaajaesiin ja #poispiilosta. Painetussa kortissa on tärkeää kertoa myös kotipesämme -osoite sekä Twitter– ja Facebook-osoitteet.

Piilo-osaajat_postikortti_käyntikortti

Primus motorimme Jaana Saramies  kommentoi kortin eri versioita ja jännitti, saadaanko kortit ajoissa postista Rekryleirille. Tulivathan ne, Arkmedian tuella ja taidolla! Myöhemmin muokkasimme kuplailmeestä omat versiot vielä kotisivuille, Facebookiin ja Twitteriin.

Piilo-osaajien vahvuus on monialainen ja osaava asiantuntijaverkosto. Sen jäsenet eivät epäröi tarttua käytännön tehtäviin osaamismarkkinoiden järjestämisestä oman yhdistyksen perustamiseen. Myös Piilo-osaajien visuaalinen ilme syntyi yhteistyöllä hyvässä hengessä.

Kaikessa ihmisten välisessä tekemisessä pitäisi olla mukana tämä sama inhimillisyys ja toisten kunnioittaminen, on kyse sitten kotielämästä, työelämästä, opiskelusta tai työnhausta. Se antaa tilaa luovuudelle, kokeilemiselle ja oppimiselle.

heidiHeidi Hölsömäki on kuunteleva kehittäjä ja visualisoiva toimittaja, jolla on vankka kokemus viestinnän ja järjestötyön tehtävistä.

2 Responses

  1. 28.11.2018

    […] on tarjonnut myös käytännön työelämätaitoja: Itse suunnittelin Piilo-osaajat ry:n visuaalisen ilmeen yhteistyössä muiden aktiivien kanssa. Lisäksi olen saanut kiinnostavia taittokeikkoja. […]

  2. 14.10.2019

    […] itselle ja muille tärkeitä työelämäteemoja. Pääsin myös toteuttamaan Piilo-osaajat ry:n visuaalisen ilmeen, osallistuin Rekrytointi- ja osaamismarkkinoiden sekä Unelmien työnhakupäivän […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *