Osaaja pois piilosta – Heidin tarina

Heidi Hölsömäki löysi uuden askelen uralleen verkostojensa kautta. Piilo-osaajat auttoi verkostojen laajentamisen lisäksi vertaistuen ja tsemppaamisen kautta.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Olen tamperelainen Mothers in Business -yhdistyksen jäsen ja kiinnostunut oman osaamisen ja verkostojen kehittämisestä. Viime keväänä huomasin LinkedInissä ja Twitterissä Piilo-osaajien positiivisia työelämäaiheisia julkaisuja. Samoihin aikoihin työnantajani siirsi tehtäväni toiselle paikkakunnalle edellyttäen tiivistä fyysistä läsnäoloa. Muutos sysäsi minut miettimään uusia, perheen ja uran yhteensovittamisen mahdollistavia ura-askeleita. Lähetin sähköpostia Piilo-osaajille ja päätin pian julkaista myös oman profiilini.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Tavoitteenani oli päivittää työnhakutaitojani, parantaa omaa some-näkyvyyttä sekä saada yhteisöltä sparrausta ja tukea sekä työhön että työnhakuun.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Piilo-osaajien profiilisabluuna oli tyylikäs ja helppo tapa kertoa omalle verkostolle ja rekrytoijille, millaisista työmahdollisuuksista olen kiinnostunut ja mitä jo osaan. Muut aktiivit sparrasivat profiilin ja ansioluettelon muokkaamisessa. Sain heiltä myös arvokasta palautetta työhakemuksista sekä konkreettisia vinkkejä haastatteluihin.

Julkisen hakuprofiilin ansiosta monet ystävät ja tuttavat vinkkasivat työpaikoista, ja kävin myös itselleni yllättävissä haastatteluissa. Kaikista haastatteluista oppii.
Nyt teen joustavampaa työtä, joka löytyi verkostojen kautta. Työnantajani myöntämän toimivapaan turvin otin määräaikaisen työn vastaan. Pidän tätä ura-askelta tärkeänä onnistumisena ja innostavana oppimisen paikkana!

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Piilo-osaajat on ollut minulle tärkeä työnhakijoiden oma luottamuksellinen vertaisyhteisö, jossa olen voinut jakaa niin työnhaun jännittävimpiä hetkiä kuin iloita onnistumisista. Työnhaku on henkisesti vaativa prosessi. Olen huomannut, miten vertaistuki käytännön vinkkeineen, tsemppaamisineen ja some-kampanjoineen tuo itseluottamusta työhaun aallokkoon. Meillä jokaisella on annettavaa yhteiskunnalle ja työyhteisöille, ja omaa paikkaa kannattaa etsiä!

Piilo-osaajat

Heidin suunnittelema Piilo-osaajien mainospostikortti.

Piilo-osaajat on tarjonnut myös käytännön työelämätaitoja: Itse suunnittelin Piilo-osaajat ry:n visuaalisen ilmeen yhteistyössä muiden aktiivien kanssa. Lisäksi olen saanut kiinnostavia taittokeikkoja. Facebook-tiimissä olen perehtynyt some-viestintään työelämäsisältöjen näkökulmasta. Blogin kirjoittaminen on auttanut kirkastamaan omia ajatuksia ja tuomaan ne esiin.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Kannattaa ilman muuta liittyä, kun haluat tukea työnhakuusi. Yhteisö auttaa eteenpäin työnhaussa ja Piilo-osaajien tehtävissä, ja samalla voit vahvistaa viestintäosaamistasi. Sitä tarvitaan kaikissa asiantuntijatehtävissä, joten suosittelen lämpimästi!

heidi

Kirjoittaja Heidi Hölsömäki on kuunteleva kehittäjä ja visualisoiva toimittaja. Järjestöviestinnän ammattilaisen sydän ja näppis sykkivät erityisesti ihmisten hyvinvoinnin puolesta. Heidi jatkaa Piilo-osaajissa taustaosaajana.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *