Rekrytointi- ja osaamismarkkinat yllätti järjestäjänsä

Kaksi henkilöä iloitsee onnistumisesta. Toinen tuulettaa, toisella on peukut pystyssä.

Tällä viikolla (11.-15.5.) käynnissä olevat Rekrytointi- ja osaamismarkkinat on ollut huikea menestys jo saadun palautteen ja osallistujamäärän perusteella. Ei voi kuin olla kiitollinen hienolle työryhmälle, jonka ansioista markkinoiden sisältö on vailla vertaa.

Sanon heti alkuun, että minä voin todella vähän ottaa kunniaa itselleni tästä tapahtumasta. Minulla oli henkilökohtaisessa elämässä todella hankala kevät ja aina välillä kuulin huhuja, että osaamismarkkinoihin liittyen olisi jotain suunnitelmaa rakenteilla koronasta huolimatta. Joistakin Facebook-messuista oli jollain ollut hyviä kokemuksia ja sitä ajatusta hyödyntäen voisi järjestää meidänkin markkinamme. Annoin työryhmälle siunauksen mielessäni enkä paneutunut asiaan sen kummemmin. Viimein huhtikuun hallituksen kokouksessa tapahtuman ideasampo ja ihmisten yhdistäjä Hannele Piitulainen tuli esittelemään tapahtumaideaa ja sen jäljiltä hyppäsin yhdessä Kaisa Selamon kanssa tiimiin mukaan.

Koko viikon tapahtuma oli meille aivan uusi juttu ja hieman minua konsepti epäilytti aluksi, mutta nerokkaasti työkirjaan nivottu ohjelmasisältö sai minut nopeasti vakuuttuneeksi idean toimivuudesta. Tekniikka minua mietitytti eniten eikä ryhmässä heti keksittykään, miten saadaan esimerkiksi paneelikeskustelu toteutettua Facebook-livessä, mutta asia jätettiin hautumaan. Tärkeintä oli saada puhujat sovittua ja pikkuhiljaa ohjelmarunko oli kasassa. Lopulta ne teknisetkin ratkaisut löytyivät. Työryhmä on ollut itseasiassa vähän itsekin yllättynyt siitä, miten vastaantulleet ongelmat ja yllätykset on saatu onnellisesti ja hyväntuulisella yhteistyöllä taklattua. 

Nyt tapahtuman ollessa kuumimmillaan olen todella ylpeä tiimistä, puhujista ja tapahtumasta. Tätä on tehty isolla sydämellä ja rakkaudesta lajiin. On ihanaa, kun on niin paljon ihmisiä, jotka haluavat pyyteettömästi auttaa työnhakijoita tässä haasteellisessa lajissa. Olen saanut paljon hyvää palautetta ja suoria kiitoksiakin tästä meidän hyvän tuulen tapahtumasta. Sisältö on ollut inspiroivaa ja innostavaa.

Ehkä tällainen tapahtuma voi syntyä vain vapaaehtoisten ja sydämellä tekevien ihmisten käsistä. Ehkä olimme tunnistaneet ympärillämme olevissa ihmisissä intohimon liekin ja sitä seuraten pyysimme heitä antamaan oman panoksensa tapahtumaamme ja osallistujillemme. Kiitän sydämestäni koko tiimiä, puhujia, osallistujia ja kaikkia niitä, jotka ovat tämän myötä kiinnostuneet Piilo-osaajista. Kiitos kiitos kiitos.

 

Kuva: Tomi Aho

Kirjoittaja Virpi Haavisto on työnhakijoiden auttamisesta innostunut Piilo-osaajat ry:n puheenjohtaja. Hän harjoittaa elämässään rohkeutta ja elämysalueen kasvattamista. Tulevaisuuden unelmissa siintää kirjan kirjoittaminen ja valmentajan ura.

 

 

 

 

Tapahtuman sisältö on katsottavissa myös jälkikäteen Facebook-ryhmässä. Tapahtuman ohjelma on tässä alla.

 

 

 

 

 

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

1 Response

  1. 18.9.2020

    […] Piilo-osaajien blogissa. Tulin mukaan yhdistyksen toimintaan tutustuttuani piilareihin kevään Osaamis- ja rekrytointimarkkinoilla, joissa innostuin ja sain eväitä työnhakuun. Tuoreena jäsenenä en ehtinyt kissaa sanoa enkä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.