Työhyvinvointi on tärkeää, mutta niin on myös työnhakuhyvinvointi

Unelmien työnhakupäivää vietetään jälleen torstaina 1.10.2020. Kyseessä on Unelmien työpäivän pikkusisar, joka toimii etkoina seuraavan päivän päätapahtumalle. Työelämän sijaan Unelmien työnhakupäivässä keskitytään työnhakuhyvinvoinnin edistämiseen oivalluttavien ja motivoivien puheenvuorojen avulla. Tuoreena piilo-osaajana pohdin yhteisöllisen työnhaun merkitystä työnhakuhyvinvoinnille.

Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni Piilo-osaajien blogissa. Tulin mukaan yhdistyksen toimintaan tutustuttuani Piilareihin kevään Osaamis- ja rekrytointimarkkinoilla, joissa innostuin ja sain eväitä työnhakuun. Tuoreena jäsenenä en ehtinyt kissaa sanoa enkä osaamisprofiiliani viimeistellä, kun minua jo ehdotettiin Unelmien työnhakupäivän projektipäälliköksi. Tuntuu ihan ihmeelliseltä. Ei tarvinnut kuin vähän vihjata, että tapahtumien järjestäminen kiinnostaa, ja tässä sitä nyt ollaan pitämässä tapahtuman lankoja käsissä!

Valmistuin kesän kynnyksellä maisteriksi ja nyt etsin ensimmäistä oikeaa oman alan työpaikkaani. Projektipäällikön pesti on varmasti yksi tärkeimpiä kokemuksiani työnhakua ajatellen. Ainakin tämä on tehnyt hyvää melko olemattomalle ammatilliselle itsevarmuudelleni. Piilo-osaajissa parasta onkin se, että voi tarttua sellaisiin tehtäviin, joita ei muualla olisi mahdollista päästä harjoittelemaan: täällä voi opetella rauhassa vailla huolta epäonnistumisesta. Tunnen voivani olla oma itseni ja aivan avoimen pihalla kaikesta, sillä tukea ja tsemppiä on aina saatavilla. Yhdessä tekeminen motivoi.

Mistä työnhakijan hyvinvointi koostuu?

Hyvinvointi on minulle tärkeää ja haaveissani onkin päästä edistämään ihmisten hyvinvointia työssäni. Tästä huolimatta en ollut kesän ajan kestäneellä työnhakutaipaleellani pysähtynyt pohtimaan työnhakuhyvinvointiani kertaakaan. Ei mikään ihme, sillä toisin kuin työhyvinvoinnista, työnhakuhyvinvoinnista ei ole vielä ollut kovin paljoa puhetta. Määritelmän mukaan hyvinvoiva työnhakija

  • on motivoitunut ja vastuuntuntoinen
  • pääsee hyödyntämään vahvuuksiaan ja osaamistaan
  • tuntee työnhakunsa tavoitteet
  • saa palautetta työnhausta
  • kokee itsensä tarpeelliseksi
  • kokee työssään riittävästi sekä itsenäisyyttä että yhteenkuuluvuutta
  • onnistuu ja innostuu työnhaussa, kokee tekemisen imua. (Mukailtu Työterveyslaitoksen muotoilemasta työhyvinvoinnin määritelmästä).

Määritelmän luettuani huomasin, että olen oikeastaan tiedostamattani pitänyt huolta työhyvinvoinnistani tekemällä työnhakua yhteisöllisesti. Jaamme vertaistukea ja tsemppaamme toisiamme opiskelukavereiden kesken, minkä lisäksi viikoittain kokoontuvassa työnhaun sparrausryhmässä jaamme työnhakuun liittyviä vinkkejä. Kaiken kukkuraksi saan treenata taitojani ja tuntea itseni tarpeelliseksi Piilo-osaajissa, jossa vertaistuen lisäksi saan myös palautetta ja voin kehittyä. Työnhakuhyvinvointini on siis oikein hyvällä mallilla!

Ilmaveivin lailla kohti hyvinvointia

Unelmien työnhakupäivä järjestetään tänä vuonna kaikille avoimena tapahtumana kokonaan verkossa. Päivän kantavana teemana on urheilumaailmasta tutut mielenhallinnan keinot työnhaun eri tilanteissa. Tässä tapahtumassa ei pusketa hampaat irvessä ja verenmaku suussa, vaan löydetään työkaluja esimerkiksi motivoitumisen ja stressinhallinnan tueksi, sekä opitaan selviämään työnhakuun väistämättä liittyvistä epäonnistumisen ja pettymyksen tunteista. Liity tapahtumaryhmään Facebookissa jo nyt ja tule mukaan torstaina 1.10.2020 kello 14-17!

 

Sanni Kurvisen profiilikuva

Kirjoittaja Sanni Kurvinen on kansainvälisesti suuntautunut viestinnän ja vuorovaikutuksen ammattilainen, joka haluaa välillisesti edistää ihmisten hyvinvointia laadukkaan viestinnän avulla.

1 Response

  1. 30.10.2020

    […] Edellisessä blogikirjoituksessani kirjoitin Unelmien työnhakupäivästä ja siitä, miten sain kunnian toimia tapahtuman projektipäällikkönä. Projekti huipentui lokakuun ensimmäisenä päivänä, kun Unelmien työnhakupäivä toteutettiin verkossa. Tapahtumaa oli seuraamassa livenä parhaillaan lähes 100 henkilöä, ja puheenvuorojen videot ovat keränneet jälkikäteenkin mukavasti katsomiskertoja. Jos et vielä ole ehtinyt tutustua tapahtuman puheenvuoroihin, voit käydä katsomassa ne tapahtumaryhmässä jälkikäteen marraskuun 2020 loppuun saakka. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.