Unelmien työnhakupäivä antoi vinkkejä hyvinvoinnin edistämiseen ja tärkeää kokemusta

Unelmien työnhakupäivää vietettiin 1.10.2020. Jos tapahtuman livestriimi jäi näkemättä, pääset katsomaan päivän puheenvuorot tapahtuman Facebook-ryhmässä vielä kuukauden ajan!

Edellisessä blogikirjoituksessani kirjoitin Unelmien työnhakupäivästä ja siitä, miten sain kunnian toimia tapahtuman projektipäällikkönä. Projekti huipentui lokakuun ensimmäisenä päivänä, kun Unelmien työnhakupäivä toteutettiin verkossa. Tapahtumaa oli seuraamassa livenä parhaillaan lähes 100 henkilöä, ja puheenvuorojen videot ovat keränneet jälkikäteenkin mukavasti katsomiskertoja. Jos et vielä ole ehtinyt tutustua tapahtuman puheenvuoroihin, voit käydä katsomassa ne tapahtumaryhmässä jälkikäteen marraskuun 2020 loppuun saakka.

Mitä kaikkea päivä piti sisällään?

Päivä aloitettiin lempeästi HAAVEen ohjauksessa. Veera Kemppainen ohjasi yleisön virittäytymään päivän aiheen äärelle ja mielen laskeutumaan käsillä olevaan hetkeen. Päivän ensimmäisessä puheenvuorossa Shani Livson kertoi meille motivaation sanoittamisesta työnhaussa. Hän auttoi pohtimaan, miten löytää juuri itselle sopivimmat työtehtävät, joihin keskittyä työnhaussa. Tällä tavoin hakija myös erottuu edukseen. Shanin puheenvuorosta saa myös tukea omien motiiviensa ja samalla oman ainutlaatuisuutensa tunnistamiseen ja niiden sanoittamiseen.

Toinen puheenvuoro sai meidät Miia Huitin johdolla tarkastelemaan omaa stressinhallintaamme. Miia puhui otsikolla Onnistu työnhaussa, lievitä stressiäsi. Oivalsimme, että asiat eivät itsessään järkytä meitä, vaan järkytys johtuu suhtautumisestamme asioihin. Stressaantuneena emme ole ollenkaan parhaimmillamme, jolloin työnhakukin tökkii. Kehon luonnollinen stressireaktio on kuitenkin hallittavissamme. Miia korosti sitä, että stressinhallinta on tärkeä arjen rutiini, joka pitäisi hoitaa samaan tapaan kuin vaikka hampaiden pesu. Hän opettikin meille muutamia yksinkertaisia stressinhallintakeinoja, jotka jokainen voi ottaa osaksi arkeaan.

Viimeisenä puhujana kuulimme Eerika Heinistä, jonka johdolla pääsimme tutustumaan pettymyksen anatomiaan. Eerikan puheenvuoron otsikko oli “Pettymykset työnhaussa – mistä voimaa eteenpäin?”. Eerika korosti puheenvuorossaan sitä, että kun pettymys tulee kohdalle, meidän on annettava itsellemme lupa pettyä ja näyttää pettymys. Oivalsimme, että pettymys on hyvä merkki: petymme, kun jokin meille tärkeä asia ei toteudu, joten pettymys osoittaa meidän olevan matkalla oikeaan suuntaan. Eerika antoi meille myös erään käytännöllisen työkalun, jonka avulla voimme pureutua pettymykseemme ja päästä siitä helpommin yli. Päivän lopuksi HAAVEen Veera veti meille mielikuvamatkan työnhaussa onnistumiseen.

Takataskussa konkreettisia vinkkejä arkeen sekä uusi CV-merkintä

Näistä puheenvuoroista saa ammennettua vaikka millä mitalla omaan työnhakuhyvinvointiin. Omalla to do -listallani on ainakin seuraavaa:

  • Listaa ylös omat arvosi ja mieti, millaisessa ympäristössä olet parhaimmillasi.
  • Ota itsellesi arkirutiiniksi jokin stressinhallintakeino. Ajattelin ensimmäiseksi kokeilla päiväkirjan kirjoittamista!
  • Mieti etukäteen, miten analysoit suorituksesi seuraavan kerran, kun jokin asia työnhaussa menee mönkään. Näin pääset helpommin käsiksi tilanneanalyysin tekemiseen.

Unelmien työnhakupäivän projektipäällikkönä ja juontajana toimiminen oli todella antoisaa. Kirjoitinkin jo aiemmassa blogipostauksessa, että uskon tämän kokemuksen olevan ehkä jopa tärkein merkintä CV:ssäni. En osaa kuvitella omassa tilanteessani muuta väylää päästä vastaamaan tapahtuman toteutumisesta ja vieläpä juontamaan (!) – Piilari-yhteisöltä saamastani tuesta ja kannustuksesta puhumattakaan.

Sanni Kurvisen profiilikuvaKirjoittaja Sanni Kurvinen on kansainvälisesti suuntautunut viestinnän ja vuorovaikutuksen ammattilainen, joka haluaa välillisesti edistää ihmisten hyvinvointia laadukkaan viestinnän avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.