Aina ei tiedä mihin päätyy

Maatuskoita rivissä.

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden. Tuttu sanonta. Vanha sanonta, jolla on tarkoitettu, ettei saa antautua pikkupahuuteen, koska se johtaa isompaan, kunnes on niin syvällä, ettei enää pääse irti. Mutta nykyään voi käydä lähes samoin. Jos innostuu jostakin, silloin voi käydä niin, että ensin on jokin pikkujuttu ja siitä sitten vähitellen kasvaa äkkiä jotakin ennakoimatonta. Näin meille kävi Piilo-osaajien osaajaprofiilin videosarjan jatko-osia mietteissä.

Tähän toinen tarinamielikuva hiirestä, joka kissalle takkia ompeli. Mutta käänteisenä tarinana. Eli ei tullut kukkaroa vaan tuli liivit. Meille siis kävi silleen hassusti, että mietimme tekemällemme videosarjalle jatko-osia. Ja siinä tohinassa tuli ääneen lausuttua, että olisi hyvä, jos sen voisi toteuttaa paneelityyppisenä sessiona. Paneelina, jossa olisi työnantajayrityksen edustaja, joku rekrytointifirmasta ja työnhakija keskustelemassa työnhaun eri muodoista ja tavoista.

Siitä se sitten lähti

Henkilö uimalasit päässä, vaatteet päällä, saippuakuplien keskellä.

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Harmittelimme ,ettemme nyt koronatilanteen vuoksi voi järjestää tuota paneelia osana Rekrytointi- ja osaamismarkkina -tapahtumaamme. Se kun on jäämässä tältä keväältä pitämättä. Miksi emme siis laajentaisi tuota paneelivideota ja laittaisi sitä avoimeksi kaikille osallistua, ehkä lähettää chatin kautta kysymyksiäkin panelisteille. Joo – ja sitten siihen vielä joku puhumaan ensin jostakin… eiku, niin ja… tunnenkin pari innokasta, jotka voisivat…

Nyt meillä on sitten ohjelmarunko viiden päivän putkelle eri aiheita ja eri puhujia. Sekä työkirja, jonka avulla osallistujat voivat miettiä omakohtaisesti vahvuuksiaan ja unelmiaan. Ja päivämäärät on laitettu näkyviin. Lähes kymmenen ihmistä on ideoimassa ja mukana tekemässä. Ensimmäistä tapahtumaamme nettiin.

Innostusta, sähläystä ja naurua

Henkilö nauraa tikkaiden huipulla.

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Piilo-osaajien tekeminen on aina ollut kuplivan hauskaa, eikä tämä siitä mitenkään poikkea. Kokeilemme ja opimme tehdessämme. Jos tulee hyvä, niin teemme toistekin. Jos ei ihan niin hyvä, sitten muutamme paremmaksi ja teemme uudelleen. Tärkeintä on yhdessä touhuaminen, uusien asioiden oppiminen ja tietysti se, että voimme tuoda jotakin uutta työnhaun, uranvaihtamisen ja rekrytoinnin maailmaan. Maailmaan, joka ei aina ole herkkua. Löydämme rohkeutta, innostusta, osaamista ja oppimisen riemua tähän kevääseen. Niitä pieniä kuplia.

Käy kuikistamassa, katso ohjelma (täydentyy vielä) ja osallistu tapahtumaamme 11.–15.5.2020! https://www.facebook.com/groups/886863131832683

Matti Kortteus, profiilikuvaKirjoittaja Matti Kortteus on Piilo-osaajien aktiivijäsen ja mukana Työmarkkinatorin kehittäjäryhmässä seuraamassa järjestelmän työnhakija- ja sidosryhmäosioiden etenemistä. Matti miettii, miten tulevaa työnhakujärjestelmää käytetään entistä helpommin osaamisen ja osaamistarpeen yhdistämiseksi.

1 Response

  1. 15.5.2020

    […] hankala kevät ja aina välillä kuulin huhuja, että osaamismarkkinoihin liittyen olisi jotain suunnitelmaa rakenteilla koronasta huolimatta. Joistakin Facebook-messuista oli jollain ollut hyviä kokemuksia ja sitä ajatusta hyödyntäen […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.