Henkilöbrändäys, unelmat, moderni työelämä – verkkoon siirtyneet Rekrytointi- ja osaamismarkkinat tarjoavat apua ja intoa työllistymiseen

Rekrytointi- ja osaamismarkkinat Facebookissa 11.-15.5.2020!

Työllistymistä edistävät viisipäiväiset Rekrytointi- ja osaamismarkkinat toteutetaan koronakevään kunniaksi samannimisessä Facebook-ryhmässä. Tapahtumaviikolla 11.–15.5.2020 on luvassa kiinnostavia puheenvuoroja, keskusteluita ja työkirja oman osaamisen kartoittamiseen.

Rekrytointi- ja osaamismarkkinat uudistuu!

Vielä reilu kuukausi sitten en edes tiennyt Piilo-osaajien olemassaolosta. LinkedIn-viestissä minua ja podcast-kollegaani Kirsiä pyydettiin mukaan suunnittelemaan työllistymiseen liittyvää tapahtumaa, ja innostuin heti. Sen lisäksi, että olen kiinnostunut työelämän teemoista ammatillisesti, olen itsekin menettänyt työni koronan myötä. Työnhaku tuli siis ajankohtaiseksi kertarysäyksellä. Tilanne on haastava myös heille, jotka hakivat töitä jo ennen koronaa. Hakijoiden määrä on lisääntynyt ja rekrytointien määrä vähentynyt. Vaikka maailma tuntuu aika ajoin jopa pysähtyneeltä, työnhaku on edelleen käynnissä. Avoimia paikkoja on ehkä tarjolla entistä vähemmän, mutta osaamisen tarve ei ole kadonnut. Nyt jos koskaan on siis aika oppia tunnistamaan oma osaaminen ja ottaa luovemmat keinot käyttöön työnhaussa. Tähän tarpeeseen loimme suunnittelutiimin kanssa uudistuneet Rekrytointi- ja osaamismarkkinat, joille jokainen voi osallistua kotoa käsin.

Puheenvuorojen, työkirjan ja keskustelujen avulla kohti työllisyyttä

Viisipäiväisten rekrytointi- ja osaamismarkkinoiden aikana työnhakija tutustuu itseensä, unelmiinsa ja mahdollisuuksiinsa työelämässä. Viikon aikana tarkastellaan aiheita kuten yrittäjyyttä, henkilöbrändäystä ja modernia työelämää. Kuulemme puhujilta omakohtaista kokemusta, teoriaa ja käytäntöä. Koska korona vaikuttaa tällä hetkellä vahvasti työelämään, halusimme kiinnittää tavallista enemmän huomiota myös toiveikkuuden ylläpitoon. Työkirjassa ja puheenvuoroissa pureudutaan esimerkiksi unelmointiin ja portfolion rakentamiseen, joita voi tehdä työllisyystilanteesta riippumatta. Olen vakaasti sitä mieltä, että voimme ottaa askelia työllisyyteen olemalla aktiivisia myös työttömyyden ja työnhaun aikana. Tapahtumaviikon torstaina pidämmekin Kirsin kanssa liven siitä, miten olemme kokeneet vapaaehtoisprojektien ja oman Ilmaisuvaivoja-podcastin tekemisen hyödyttäneen meitä työmarkkinoilla.

Tapahtuma rytmittyy neljän eri teeman ja niihin liittyvien tehtävien mukaan. Ensimmäisenä päivänä tutkitaan omia arvoja ja motivaatiota, toisena unelmia, kolmantena omaa osaamista ja neljäntenä työllistymistä. Facebook-ryhmässä tapahtuvien puheenvuorojen lisäksi tapahtumaan kuuluu ilmainen työkirja, jonka tehtävien avulla tarkastellaan omaa polkua työllistymiseen. Työkirjan täyttämiseen saa myös tukea ryhmästä, sillä päivän teemaa pohjustetaan joka päivä lyhyellä videolla. Omia vastauksiaan ja oivalluksiaan saa ja kannattaa jakaa, jotta saamme nettitapahtumaan edes ripauksen fyysisen kokoontumisen kaltaista yhteisöllisyyttä. Olen huomannut myös sen, että unelmien ääneen sanominen todella auttaa kulkemaan niitä kohti.

Parista videosta viisipäiväiseen tapahtumaan – innostus synnyttää tuloksia

Tapahtumaviikko pärähtää käyntiin tasan viikon päästä. Vielä LinkedIn-yhteydenotossa tarkoituksena oli tehdä pari aiheeseen liittyvää videota, mutta jo ensimmäisessä etätapaamisessa ideoita alkoi sinkoilla. Pari videota paisui viisipäiväiseksi tapahtumaksi ja siihen liittyväksi työkirjaksi kuin itsestään. Pitihän sitä saada tyhjentyneeseen arkeen tekemistä! Kuukauden kestäneen suunnitteluprosessin aikana olen saanut olla mukana suunnittelemassa siistiä tapahtumaa mutta myös tutustua hyvää työtä tekevään yhdistykseen. Piilo-osaajilla on innostunut tekemisen meininki, joten mukaan oli helppo päästä. Uskallan väittää, että meininki yltää myös tapahtumaviikolle, kunhan linjoille saadaan paljon aiheesta kiinnostunutta porukkaa!

Vaikka Rekrytointi- ja osaamismarkkinoita on edistetty nopealla tahdilla, olemme onnistuneet saamaan mukaan vaikuttavan kattauksen puhujia. Olen varma, että tapahtuman sisällöistä löytyy jokaiselle jotakin! Itse olen kenties eniten innoissani ura- ja yrittäjyysvalmentaja Laura Mäntysen eli Laurrennan puheenvuorosta, joka käsittelee unelmia ja unelmoinnin merkitystä urakehityksen kannalta. Myös keskiviikon puheenvuoro henkilöbrändäyksestä kiinnostaa, sillä itsensä näkyväksi tekeminen tuntuu olevan nykypäivän työnhaun A ja O. Odotan innolla myös viikon ensimmäistä puheenvuoroa, jossa työpsykologi ja rekrytointikouluttaja Juho Toivola puhuu modernista työelämästä ja siitä, mitä tämän hetken työnhakijalta vaaditaan. Torstaina pääsemme seuraamaan paneelikeskustelua, jossa on edustettuna kolme erilaista näkökulmaa työllistymiseen.

Ohjelma päivittyy edelleen, ja ajantasainen versio löytyy Rekrytointi- ja osaamismarkkinat -Facebook-ryhmästä. Tapahtuma alkaa maanantaina 11.5.2020, mutta ryhmään kannattaa liittyä jo nyt. Tapahtuma on kaikille avoin, joten kutsuthan tuttusikin mukaan!

Zaida Harikko, profiilikuva

Kuva: Mari Mäntynen

Kirjoittaja Zaida Harikko on rento ja rempseä viestintä- ja media-alan osaaja. Hän opiskelee viestintää Tampereen yliopistossa sekä juontaa ja tuottaa vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin keskittyvää Ilmaisuvaivoja-podcastia yhdessä Kirsi Lempolan kanssa. Uusien mahdollisuuksien kohdalla hänen mottonsa on: “Olen avoin!”

1 Response

  1. 15.5.2020

    […] viikon tapahtuma oli meille aivan uusi juttu ja hieman minua konsepti epäilytti aluksi, mutta nerokkaasti työkirjaan nivottu ohjelmasisältö sai minut nopeasti vakuuttuneeksi idean toimivuudesta. Tekniikka minua mietitytti eniten eikä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.