Osaaja pois piilosta – Sannan tarina

EI OLE ITSESTÄÄN SELVÄÄ LÖYTÄÄ UUTTA URAPOLKUA YRITYSMAAILMASTA PITKÄN YLIOPISTOURAN TEHNEENÄ TUOREENA TOHTORINA, MUTTA SANNA TURUNEN ONNISTUI KURKOTTAMAAN KOHTI TYÖLLISTYMISTÄ ELINKEINOELÄMÄN PALVELUKSEEN TOHTOREITA JA YRITYKSIÄ YHDISTÄVÄN POST DOCS IN COMPANIES -OHJELMAN AVULLA. MATKAA KOHTI SEURAAVAA KIIPEILYTELINEEN ASKELMAA ON SIIVITTÄNYT MYÖS PIILO-OSAAJAT!

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Törmäsin Piilo-osaajat –pilottikampanjan mainokseen MiB:in Facebook-sivuilla viime kesänä nettiä selaillessani ja idea vaikutti heti erinomaiselta mahdollisuudelta saada vertaistukea vasta käynnistymässä olevalle työnhaku-urakalleni.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Olin aloittelemassa oman alan työpaikan etsintää ensimmäistä kertaa elämässäni ja hämmästyksekseni huomasin, että työnhakukin oli vuosien saatossa saanut täysin uusia piirteitä: työpaikkailmoitukset olivat siirtyneet painetusta mediasta internetin ihmeelliseen maailmaan, avointen työpaikkojen sijaan nykyään kaivellaankin esiin piilotyöpaikkoja, tehtaillaan omaa osaamista mainostavia esittelyvideoita ja osaamispohjaisia ansioluetteloita sekä hiotaan somepresenssiä kuntoon. Piilo-osaajien kampanjan avulla halusin ottaa ensiaskeleet kohti modernimpaa työnhakutapaa ja löytää minulle sopivat työkalut unelmaduunin löytämiseksi.

StockSnap_H0PBL6XZT7Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Tavoitteeni toteutuivat erinomaisesti, sillä kampanjan avulla onnistuin aktivoitumaan somessa, päivittämään työnhaun dokumenttini ajan tasalle, uskaltauduin jopa kirjoittamaan ihka ensimmäiset blogikirjoituksenikin sekä markkinoimaan itseni jopa videohaastattelun muodossa. Unelmaduunini löytyi kuitenkin lopulta akateemisen ja yritysmaailman rajapinnasta PoDoCo-ohjelman rahoittaman yritysyhteistyökuvion avulla, mutta tulipahan kuitenkin lanseerattua oma somepresenssi ja harjoiteltua työnhakuakin, vaikka nämä toimet eivät sinänsä suoranaisesti johtaneetkaan työllistymiseeni.

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Kätevien työnhaun ja työskentelyä helpottavien työkalujen lisäksi Piilo-osaajien kampanja on ennen kaikkea tarjonnut vertaistukea, vinkkejä työnhakuun ja oman osaamisen esille tuomiseen sekä samalla auttanut laajentamaan myös omaa sosiaalista verkostoa.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Älä turhaan enää emmi, vaan liity mukaan kuplivaan yhteisöön, joka voi siivittää sinutkin unelmaduuniisi!

CV-valokuva

Kirjoittaja Sanna Turunen on kroonisesta tiedonjanosta kärsivä biolääketieteen tekniikan tohtori, joka Piilo-osaajien siivittämänä löysi uuden urahaasteen biotulostuksen parista ja on poistunut piilosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *