Merkityksellinen yhteisö löytyy Piilo-osaajista

Kädet jotka pitelevät mustaa sydäntä

Kuva: Usplash / Kelly Sikkema

Jos missään ei tunnu olevan mitään järkeä, ei motivaatiota synny. Niin työssä kuin muussakin elämässä rohkeus syntyy siitä, kun kokee tekevänsä jotain arvokasta ja merkityksellistä.

Merkityksellisyyden tunne syntyy paremmin yhteisöissä ja jaetussa tekemisessä. Miten kokea merkityksellisyyttä työnhaussa, jota tekee yksin? Miten tehdä työnhausta vähemmän yksinäistä?

Ihmisluonto kaipaa yhteisöä, olemmehan sosiaalisia eläimiä. Yhteys toisiin ihmisiin, avun antaminen ja sen saaminen, omien vahvuuksien käyttäminen itseä suuremman tavoitteen saavuttamiseksi – kaikki tämä on koodattu meihin aina syvimpään olemukseemme saakka.

Ihminen ei olekaan yksilö, vaan “suhdelo”, joka haluaa suunnata toimintaansa yhteisön hyväksi.

Juuri tätä teemme Piilo-osaajissa. Samalla, kun kehitymme ja tulemme esiin osaajina, annamme panoksemme myös yhteisen tavoitteemme eteen. Rakennamme osaajayhteisöä, jossa on turvallista yrittää, onnistua ja oppia niin työsuhteen ulkopuolella kuin uusia urahaaveita suunnitellessa.

Ihmisten kädet ringissä

Kuva: Pixabay / Bob_Dmyt

Yhteisö vastaa moniin tarpeisiin

Yhdessä oppiminen ja yhteisen ymmärryksen löytäminen ovat ihmisille merkityksellisyyttä ja mielihyvää tuottavia asioita. Piilo-osaajissa harjoittelemmekin yhdessä monenlaisia taitoja, jotka näkyvät ulospäin muun muassa tapahtumiemme, webinaariemme ja verkkokurssimme muodossa.

Seuraavana luvassa on Unelmien työnhakupäivä, jossa keskitymme työnhaun imun, hyvän fiiliksen ja työnhaun merkityksellisyyden teemoihin. Tapahtuma on avoin kaikille, tervetuloa mukaan perjantaina 14.10.!

Merkityksellisyyttä ei pidä pyrkiä luomaan jostain, vaan sen täytyy löytyä vallitsevasta tilanteesta. Työnhaku on monin tavoin negatiivisessa valossa näyttäytyvää aikaa, jossa taloudellinen tilanne voi olla kireä, TE-palveluiden vaatimukset stressaavia ja epävarmuus tulevasta ahdistusta aiheuttava. Työnhaun tekeminen Piilo-osaajien kaltaisen yhteisön tukemana taklaa monia näitä tunteita asettamalla ne mittasuhteisiinsa ja pitämällä mielessä, mihin kaikkeen omaa osaamista voikaan käyttää. Piilo-osaajista saadun vertaistuen merkitys on monen jäsenemme mielestä mittaamattoman arvokas.

Tietenkin myös Piilo-osaajien kautta muodostunut verkosto, työstöapu osaajaprofiiliin sekä somekanavissamme saatava näkyvyys edistävät työllistymistä, millä silläkin on merkitystä.

Piilo-osaajien jäsenyydestä voit lukea lisää nettisivuiltamme.

Profiilikuva

Kirjoittaja Sinikka Kauhanen työskentelee markkinoijana merkityksellisyydestä ponnistavien ICT-projektiammattilaisten kanssa ja sammuttaa paremman työelämän janoaan Piilo-osaajien tapahtumien parissa.

 

 

 

 

Lähteet: Tapio Aaltonen, Pirjo Ahonen, Jaakko Sahimaa – Johda merkitystä

Nina Rinne – Rohkea organisaatio: turvallinen työyhteisö menestyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *