Osaajaprofiili esiin

Kaksi henkilöä iloitsee onnistumisesta. Toinen tuulettaa, toisella on peukut pystyssä.

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Kesä on kauneimmillaan ja ollaan jo juhannuksessa. Vastahan tämä vuosi ja oma puheenjohtajan pestini alkoi ja nyt ollaan jo vuoden puolivälissä. Alkuvuonna teemanamme on ollut osaajaprofiilimme ja omien osaajiemme näkyväksi tekeminen. Paljon onkin tähän puoleen vuoteen mahtunut.

Osaajaprofiili tapahtumissa

Helmi-maaliskuussa järjestimme jäsenillemme työpajojen sarjan, jossa käytiin läpi osaajaprofiilin kysymyksiä ja saatiin tukea oman osaajaprofiilin työstämiseen. Valmentajina työpajoissa oli omia osaajiamme. Lisäksi viime vuonna tekemällämme Osaajaprofiili-verkkokurssilla riittää edelleen kävijöitä, jotka ovat innostuneita pöyhimään osaamistaan ja uratavoitteitaan.

Toukokuussa alkuvuoden päätapahtumamme Rekrytointi- ja osaamismarkkinat rakentui osaajaprofiilin kysymysten ympärille. Uutta tällä kertaa oli se, että lähes kaikki tapahtuman puhujat olivat omia jäseniämme. Tapahtuman järjestämisen alkaessa mietimme, miten paljon meillä onkaan osaamista yhdistyksessä ja päätimme nostaa sitä esille myös tällä tavalla. Tänä vuonna osallistuin itse tapahtuman järjestämiseen vain oman puheenvuoroni verran, mutta seurasin kyllä ihaillen sivusta, miten sujuvasti kaikki järjestyi ja järjestettiin. Iso kiitos tapahtumatiimille!

Osaaminen esiin – uskalla näkyä ja tehdä

Kaikissa alkuvuoden tapahtumissa yhteistä on se, että todella moni on saanut mahdollisuuden kokeilla ja oppia uutta tai tuoda omaa osaamistaan näkyväksi ja avuksi muille. Ilahduttavaa on myös se, kuinka moni on tarttunut tähän mahdollisuuteen. Tämä huomio poiki myös eilen järjestetyn Uskottavuutta ansioluetteloon tapahtuman järjestämisestä -webinaarin. Webinaarissa mietittiin, mitä tapahtumanjärjestäminen voisi antaa juuri sinulle ja millaisia haluamiasi taitoja voisit sen avulla kehittää.

Kaksi henkilöä poksauttelee saippuakuplia.

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Osa meistä tapahtumissa esiintyneistä ja tapahtumia järjestäneistä on jo kokeneempia esiintyjiä ja valmentajia, osalle kerta on ollut ensimmäinen ja vaatinut paljonkin uskaltamista. Yhdessä tekemällä ja valmistautumalla kaikki ovat päässeet antamaan parastaan, onnistumaan ja saamaan uusia kokemuksia. Itselleni alkuvuotta muistellessani mieleen nousevat tärkeimpinä itsensä ylittäminen, yhdessä onnistuminen ja yhdessä tekemisen ilo.

Osaaminen työnhaussa ja työssä

Sisäisesti olemme hiljalleen pyöritelleet ajatusta siitä, miten osaajaprofiiliamme voisi käyttää paremmin kaikissa työuran vaiheissa. Osaajaprofiili on luotu aikanaan työnhaun avuksi, mutta samoja kysymyksiä on syytä pohtia säännöllisesti muutenkin. Emme unohda työnhakua vaan haluamme auttaa saamaan osaamisen tunnistamisen ja näkyväksi tekemisen osaksi koko työuraa, jossa työnhaku on yksi vaihe. On tärkeää pysyä jatkuvasti tietoisena omasta osaamisesta ja sen kehityksestä , jolloin sen hyödyntäminen ja sanoittaminen helpottuu sekä työelämän normaaleissa että yllättävissä tilanteissa.

Olemme tehneet paljon myös sellaista, mikä ei vielä näy ulospäin. Olemme miettineet Piilo-osaajien tavoitteita, uusia mahdollisuuksia ja viritelleet yhteistyökuvioita. Toivottavasti pian pääsemme kertomaan lisää, mutta asiat etenevät omaan tahtiinsa. Osaaminen, sen tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen ovat kuitenkin vahvasti läsnä tulevaisuudessakin.

Rentouttavaa kesää!

Mutta nyt on aika siirtyä kesäaikaan. Blogimme jää juhannuksesta tauolle heinäkuun loppuun saakka. Somekanavissamme kuitenkin nostetaan kesän mittaan vanhoja kirjoituksia, teemana Piilo-osaajien tarina ja itsensä kehittäminen. Pysy siis kuulolla!

Haluan toivottaa kaikille rentouttavaa ja palauttavaa kesää! Oletpa sitten lomalla, töissä tai työnhaussa, muista ottaa omaa aikaa ja tehdä niitä asoita, joista pidät ja jotka auttavat sinua palautumaan. Hengitä, nauti kesän väreistä ja tuoksuista, villiinny ja irrottele, maastoudu maisemaan, ole tässä ja nyt.

Kaisa Selamo profiilikuvaKirjoittaja Kaisa Selamo on sähkösuunnittelija AH-Talotekniiikalla ja Piilo-osaajien puheenjohtaja. Hän jakaa aikansa perheen, työn, itsensä kehittämisen ja harrastusten kesken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.