Mistä työnhakija voi postata LinkedInissä? Katso 10 kohdan idealista!

LinkedIn logoja

Kuva: LinkedIn

LinkedInin ja verkostoitumisen hyöty ovat nykyaikana kiistattomia työnhaussa. Joskus on kuitenkin hankala keksiä, mitä konttoriarjen ulkopuolelta julkaisisi LinkedIniin. Tämä blogikirjoitus auttaa pääsemään LinkedIniin kiinni ja antaa kymmenen valmista ideaa, joista kirjoittaa LinkedIn-julkaisu.

“Eihän minulla ole mitään sanottavaa” on usein se ajatus, joka nousee takaraivosta, kun kursori vilkkuu odottavasti ja tekstikentän “What do you want to talk about?” painostaa ruudulla.

Vaan kylläpä sinulla on! LinkedIn on lopulta vain kokoelma erilaisten ihmisten kokemuksia samoista asioista. Siksi juuri sinuna oleminen ja sinun ainutlaatuinen kokemuksesi tekevät sanottavastasi kiinnostavaa.

Jos suoraan julkaisumoodiin siirtyminen tuntuu liian jännittävältä, suosittelen, että muutaman viikon ajan selailet LinkedIniä päivittäin vähintään 15 minuutin ajan, ja uskaltaudut hiljalleen tykkäämään ja kommentoimaan muiden julkaisuja. Näin pääset kiinni LinkedInin maailmaan ja julkaiseminen helpottuu.

Ennen aktiiviseen julkaisuun ryhtymistä kannattaa tarkistaa, että LinkedIn-profiilisi on iskussa. Näin kiinnostuneet rekrytoijat ja työnantajat näkevät sivultasi heti, millaisesta työstä olet kiinnostunut.

Miten kirjoittaa kiinnostava LinkedIn-julkaisu?

LinkedInissä toimii sama periaate kuin työhakemuksissa: oma napa kannattaa unohtaa, vaikka omista kokemuksista ja taidoista puhutaankin. LinkedInissä näkyvyyttä saavat erityisesti sellaiset julkaisut, jotka herättelevät ajatuksia ja jotenkin auttavat muita käyttäjiä. Siksi myös LinkedInissä voi käyttää AIDA-mallia julkaisun kirjoittamisen apuna.

LinkedIn kuva

Kuva: Souvik Banerjee / Unsplash

AIDA-lyhenne syntyy englanninkielisistä sanoista attention, interest, desire ja action. Hyvä julkaisu siis herättää ensin huomion, sitten saa aikaan mielenkiintoa ja halua ja johtaa lopulta toimintaa – LinkedInin tapauksessa mieluiten reaktioon tai jopa kommentointiin. Orjallisesti tätä kaavaa ei tarvitse noudattaa, mutta AIDA on hyvä pitää mielessä ennen kuin oma tyyli
julkaisujen kirjoittamiseen muodostuu vankaksi.

Pitääkö linkki laittaa kommentteihin ja muita LinkedInin erikoisuuksia

LinkedInissä on parasta toimia niin kuin itsestä luontevalta tuntuu. Tärkeintä on saada julkaisu oikeasti julkaistuksi, ja jos se meinaa tyssätä kommervenkkien pohdintaan ja muisteluun, kannattaa ne unohtaa. LinkedInissä näkee nykypäivänä monella eri tyylillä tehtyjä julkaisuja, jotka menestyvät hyvin. Siellä päteekin sama sääntö kuin some- ja markkinointimaailmassa yleensä: content is king, sisältö ratkaisee.

Kuva: Greg Bulla / Unsplash

Ai niin, linkin laittaminen julkaisuun mukaan ei muuten haittaa julkaisun näkyvyyttä ainakaan Fonectan Relationship Manager Emmi Mikkolan mukaan. Sen sijaan linkin kaivelu esiin kymmenien kommenttien joukosta voi turhauttaa lukijan ja jättää klikkauksen tekemättä.

10 + 1 julkaisuideaa LinkedIniin

1. Mitä uutta olet oppinut viimeksi, missä ja miksi?
2. Mikä työnhaussa on kaikkein haastavinta juuri sinulle?
3. Mikä työnhaussa on kaikkein opettavinta juuri sinusta?
4. Miten hakemustekstisi/haastattelutaitosi ovat kehittyneet työnhaun aikana?
5. Mikä saa sinut jaksamaan työnhaun vaikeina hetkinä?
6. Kuka on auttanut sinua työnhaussa ja miten? Anna kiitosta!
7. Mitä haluaisit oppia uudessa työssä?
8. Mitä sellaista jo osaat, jota haluaisit päästä hyödyntämään uudessa työssäsi?
9. Etätyö, toimistotyö vai hybridi – minkä sinä valitsisit ja miksi?
10. Miten pysyt aktiivisena työnhakusi aikana, teetkö esimerkiksi järjestö- tai vapaaehtoistyötä?
11. Bonuskohta: Mitä eväitä sait työnhakuusi Unelmien työnhakupäivästä?

Jos luit tämän kirjoituksen aina tänne asti, saat kiitokseksi lisävinkin: Mitä tykkäsit tästä blogauksesta? Muista tägätä mukaan kirjoittaja ja Piilo-osaajat!

ProfiilikuvaKirjoittaja Sinikka Kauhanen on jyväskyläläinen sisältömarkkinoija, joka vastaa Piilo-osaajien LinkedIn-sivun ylläpidosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.