Osaanko vai enkö osaa? Siinäpä pulma!

Lupauduin rohkeasti kirjoittamaan blogin marraskuulle 2021 Piilo -osaajien sivuille. Elämäni ensimmäinen blogiteksti! Mieleeni hiipi kysymys: osaanko vai enkö osaa?

Aika ajoin elämässä tulee eteen tilanteita, jolloin tuo tärkeä kysymys ponnahtaa esille; osaanko vaihtaa talvirenkaat, osaanko ladata uuden ohjelman tietokoneelle tai osaanko neuloa sukan kantapään? Osaamisen kanssa on toisinaan niin ja näin, mieli on syystä tai toisesta pienentänyt meitä itseämme ja vanhoja taitoja tai tahtoja on kaivettava esille piiloistaan. Positiivinen paine on
joskus hyvä motivaattori etsimään tietoa ja muuttamaan se taidoksi tai rohkaisemaan itseään toimimaan, opiskelemaan ja kouluttautumaan!

Jos esittää itselleen useita kertoja peräkkäin kysymyksiä osaamisestaan, voi vaaka päätyä näennäiseen tasapainoon. Tosiasiassa voi kuitenkin olla haastavaa havaita, mitä osaa ja mitä haluaisi osata. Saattaa päätyä tilanteeseen, jossa itse ei ole enää oikein mitään mieltä omasta osaamisestaan – ajautua ikään kuin odotustilaan, jossa ei pääse eteen- eikä taaksepäin, pyörii vain ympyrää
paikallaan.

Jos juuri nyt käy läpi käy läpi työnhaun tai unelmatyön kirkastamisen prosessia, etsii sanoittamista osaamisilleen tai kaipaa yhteisöä ideoiden eteenpäin viemiseksi, kannattaa tutustua tarkemmin Piilo-osaajien sivustoon sekä toimintaan. Vuosi sitten kirjoitettu blogiteksti ”Vertaistuki työnhakuhyvinvoinnin tukena” kuvaa erinomaisesti työnhakuhyvinvoinnin merkitystä käytännön
ratkaisuehdotuksineen. Vuoden 2021 Unelmien työnhakupäivän ohjelma valottaa Piilo-osaajien yhteisön voimaannuttavia tapoja löytää osaajia piiloista.

Tule kuulemaan Unelmien työnhakupäivään, miten vertaistuki, yhteisöllisyys ja unelmia kohti tavoittelu ovat vaikuttaneet ” Vertaistuki työnhakuhyvinvoinnin tukena” kirjoittajan, Kaisan kuluneeseen vuoteen! Kuulet iltapäivän aikana myös meitä muita innostavia ja kannustavia puhujia. Aiheitamme ovat oman mielen hyvinvointi ja palautuminen sekä itsensä motivointi.

Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan yhteisöllisyyden tuomasta voimasta ja poimimaan itsellesi parhaat vinkit!
Liity nyt Piilo-osaajien Facebook -ryhmään, josta löydät päivän ohjelman 9.11.2021 klo 14 -17 Unelmien työnhakupäivä

Tea LummiKirjoittaja Tea Lummi on oman elämänsä hallitsija, joka joskus on opetellut neulomaan sukat osaavan kaverin kannustamana, harjoitellut ja saanut ensimmäisen sukkaparinsa valmiiksi harjoittelemalla sitkeästi. Samaa jatkuvaa uteliasta oppimista, periksiantamattomuutta, yhteistyökykyä, vahvuutta ja kekseliäisyyttä Tealta löytyy muiltakin osaamisalueilta, kuten kannustavista ja diplomaattisista neuvottelutaidoista sekä ratkaisukeskeisestä lähestymistavasta erityisesti myynnin ja markkinoinnin parissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.