Yhdessä tekemisen iloa ja onnistumisen tunteita

Henkilö leikkii uimista sukelluslasit ja snorkkeli päässä, vaatteet päällä.
Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Kun reilu vuosi sitten lupauduin Piilo-osaajien seuraavaksi puheenjohtajaksi, en tiennyt millainen vuosi olisi tulossa. Uuden edessä on aina jännittävää ja tänä vuonna on saanut olla uuden äärellä paljon. Tämä erikoinen vuosi on pian takana ja on aika katsoa taaksepäin.

ENSIMMÄISENÄ haluan kiittää menneestä vuodesta. Olemme saaneet tehdä yhteistyötä upeiden ihmisten kanssa. Kiitos, kun olet ollut menossamme mukana tänä vuonna!

Tästä vuodesta minulle on jäänyt päällimmäisenä mieleen ihmiset ja yhteistyö. Elämässä parhaita tuloksia saa toisiin ihmisiin kurottamalla ja niin se on mennyt meillä Piilo-osaajissakin. Upeasti ihmiset ovat nousseet esiin, välillä ihan pyytämättä ja yllätyksenä. Polkaisimme tyhjästä viikon mittaiset Osaamismarkkinat mahtavien Ilmaisuvaivoja-podcastin naisten kanssa ja sen sisällöstä on ollut iloa pitkään. Ne myös saavuttivat mukavasti yleisöä verrattuna aiempiin tapahtumiimme. Syksyllä Unelmien työnhakupäivä järjestettiiin niin ikään ensimmäistä kertaa verkossa ja tapahtumaa orkesteroi onnistuneesti nyt viimeisimpänä esiin tullut osaajamme Sanni Kurvinen.

Tänäkin vuonna halukkailla jäsenillämme on ollut mahdollisuus ottaa vastuuta ja tulla näkyväksi omana itsenään sen verran kuin itse haluaa. Vastuunottamista on voinut harjoitella pienesti tai nousta esiin Sannin lailla. Kaikkien osuus toiminnassamme on ollut kuitenkin yhtä tärkeä tehtävän koosta riippumatta. Yhtälailla kaikilla on ollut mahdollisuus kokeilla omien siipien kantavuutta. On ollut hienoa huomata, miten yhdessä tekeminen on mahdollistanut yksilöiden nousun turvallisessa ympäristössä. Työryhmissämme yhteenkuuluvuuden tunne on kantanut ryhmää ja muiden kannustus on saanut yksilön tekemään asioita, joita ei olisi ehkä muuten koskaan tullut kokeilleeksi. Yhdessä tekemisen ilo ja onnistumisen kokemukset ovat tuoneet ainakin minulle voimaa tähän pitkältä tuntuneeseen vuoteen.

Piilo-osaajien kuplivan hyvä henki ja tekemisen meininki on näkynyt ja kuulunut tänä vuonna entistä enemmän ympäri Suomea. Olen iloinen siitä, että se on houkutellut piiriimme uusia jäseniä, jopa enemmän kuin uskalsimme toivoa. Silti sisäinen orjapiiskurini on sitä mieltä, että enemmän olisin voinut puheenjohtajana tehdä. Enemmän olla näkyvillä. Onneksi tässäkään asiassa minun ei tarvitse olla yksin. Piilo-osaajissa on upeita jäseniä, jotka (näin joulun kunniaksi) julistavat täydestä sydämestään ilosanomaa meistä. Piilosta poistuneita on myös ollut ilahduttava määrä ja toisaalta monet jäseneksemme liittyneet olivat ehtineet löytää töitä ennen kuin pääsivät kunnolla mukaan toimintaamme.

Photo by Michael Fenton on Unsplash

Ensi vuodelle riittää haasteita edelleen. Koen välillä riittämättömyyden tunnetta siitä, että emme saa aktivoitua jäseniämme riittävästi. Meillä on hienoja mahdollisuuksia kokeilla uusia asioita, haastaa itseä tekemään asioita toisin, kasvattaa rohkeutta, mutta emme ole saaneet viestittyä niistä riittävästi. Toisaalta tunnistan haasteen myös siinä, että epämukavuusalueelle meneminen ei kutsu luontaisesti ihmistä. Jos jotain toivoisin ensi vuodelle, olisi fantastista saada lisää osaamisprofiilin julkaisseita piilo-osaajia, rohkeasti oman osaamisensa kanssa esiin tulevia asiantuntijoita. Siinä olisi minulle ja yhteisöllemme hyvä tavoite ensi vuodelle.

Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen menneeseen vuoteen ja katson uteliaasti tulevaan vuoteen. Olkoon siellä paljon osaamisen esiintuloa ja onnistuneita rekrytointeja!

ps. Nyt joulunaikaan blogimme on tauolla, mutta nostamme aiemmin julkaistuja tekstejä Twitterissä ja Facebookissa uudelleen esiin. Joulun alla on ensin hyvinvointiin ja palautumiseen liittyviä vinkkejä, sitten suunnataan aarrekartan avulla oman elämän suunnitteluun ja sohvalta pois. Innostavia lukuhetkiä blogimme parissa!

Virpi Haavisto, profiilikuva

Kirjoittaja Virpi Haavisto on Piilo-osaajat ry:n puheenjohtaja myös ensi vuoden. Unelmissa siintää kirjan kirjoittaminen ja isoille yleisöille puhuminen, jotta voisi kannustaa mahdollisimman monia tekemään rohkeita valintoja elämässään.

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.