Osaaja pois piilosta – Hannan tarina

Piilo-osaajista löytyi innostusta, yhteisön tukea ja hyvänolon tunnetta Hannan työnhakuun. Muihin onnistumistarinoihin voit tutustua täällä.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Kun lähdin uutta työtä ja polkuani etsimään tiesin, että tämä todennäköisesti löytyy ihan muulla tavalla kuin hakemuksen lähettämisenä työpaikkailmoitukseen. Kartoitin näitä erilaisia tapoja, mitä on tarjolla ja mitä toiset ihmiset pohtivat tekevänsä. Törmäsin Piilo-osaajien nettisivuun nopeasti ja he olivat vasta silloin aloittaneet. Se draivi, innostus, kannustus ja kuplinta tuli esiin Piilo-osaajien nettisivuista sekä blogista ja muista julkaisuista. Ne olivat tekijät, joista kiinnostuin.

Ihan heti en ottanut Piilo-osaajien perustajiin Jaanaan tai Elinaan yhteyttä. Kesän jälkeen oli selvää, että tähän porukkaan haluan mukaan. Kävin Jaanan pitämässä työnhakuminglessä Tampereella ja sieltä pois lähtiessäni tiesin, että mukaan haluan hypätä. Piilo-osaajista aistittavissa oleva yhdessä tekeminen, hyvä fiilis ja tuki, olivat avaintekijät, miksi liityin mukaan.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Tuoda esille sitä osaamista, mitä on piilossa. Meidän ryhmässä on uskomattoman hienoja ihmisiä, joilla on taitoa, halua ja uskallusta tehdä myös asioita, joita he eivät ole ennen tehneet. Halusin myös auttaa muita. Me pidämme aktiivisesti yhteyttä ja kysymme neuvoja, annamme vinkkejä sekä tuemme toisiamme juuri niin paljon, kuin itse kukin sitä haluaa. Tietysti itsekäs tavoite oli työllistyä ja löytää seuraava työpaikka.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Tämä teksti kirjoitetaan, kun on oma uusi polku löydetty, eli oma työllistymistavoite on saavutettu. Uskoakseni olen tuonut ryhmään iloa ja pystynyt tukemaan toisia. Olen lisäksi oppinut uusia työskentelyvälineitä, mm. Slack. Se seuraava työpaikkakin löytyi; Työllistyin verkostojeni kautta, LinkedIn postauksen näkyvyyden avulla.

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Vaikka kuinka paljon ja antaa vieläkin!! Sain tutustua uusiin ihaniin ihmisiin, joihin en todennäköisesti olisi muuten törmännyt. Oppinut uusista aloista ja ammattitaidoista, joista en ymmärtänyt, mitä he tekevät. Kasvattanut verkostoani sekä saanut itse tukea ja apua mieltäni painaviin kysymyksiin. Ennen kaikkea hyvänolon tunnetta ja yhteisöä! Sitä ei voi olla liikaa, kun yksikseen etsit töitä ja tiedät, että ei se ihan sormia napsauttamalla löydy.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Rohkeasti mukaan! Tämä ryhmä antaa todella paljon, jos sen haluaa hyödyntää. Kuplinta ja hyvä fiilis tarttuvat ja vievät mukanaan. Silloin jaksaa sitä työnhakuakin paljon paremmin. Ryhmässä jaetaan vinkkejä piilotyöpaikoista toinen toisillemme sekä opitaan yhdessä uusia asioita. Tässä ryhmässä ei ole koskaan yksin.

Profiilikuva Hanna Turunen
Kirjoittaja on
Hanna Turunen, utelias markkinoinnin ja myynnin osaaja. Aina ihmettelemässä ja kyselemässä uusista asioista, ilmiöistä ja virtauksista. Kolmen lapsen äiti ja ekonomi, joka päivä oppimassa jotain uutta elämästä. Hanna tarttui uuteen mahdollisuuteen ja on poistunut piilosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *