Instagram-tilin perustaminen yhdistykselle

Kännykkä, jossa some-kuvakkeita

Kuva: Jeremy Bezanger / Unsplash

Isoja uutisia: Piilo-osaajilla on nyt Instagram-tili! Markkinointivastaava Sanni kertoo, mitä kaikkea yhdistyksen IG-tilin käynnistämisessä kannattaa ottaa huomioon.

Piilo-osaajien Instagram-tilin avaaminen oli ollut ajatuksen tasolla jo melko pitkään suunnitteilla. Käytäntöön vieminen vaati kuitenkin joululoman ja yhden somestrategiasuunnittelusession. Somestrategian tekeminen on minulle suhteellisen uutta: opintojen aikana tein yhden kuvitteellisen sosiaalisen median strategian, mutta vielä en ollut aikaisemmin tehnyt suunnitelmaa ihan oikeasti käytettäväksi.

Aloitin suunnittelun miettimällä vastauksia näihin kysymyksiin:

  • Mikä on Piilo-osaajien sometoiminnan kantava ajatus? Vastaus:

Piilareissa jäsenet saavat vapaasti kokeilla ja harjoitella kaikkea, mikä pätee myös Instagramissa. Jos siis olet jäsen ja haluat testata postausten visuaalista suunnittelua Canvalla, IG-livestriimin nauhoittamista, videoiden kuvaamista tai valokuvaamista, hihkaise minulle, niin pääset mukaan tiimiin!)

  • Mikä on kohderyhmämme?
  • Millaista sisältöä tuotamme Instagramiin?
  • Mitkä ovat tavoitteemme Instagram-tiliin liittyen?
  • Millainen on Instagram-tilimme visuaalinen ilme?
  • Millainen on someviestintämme tone of voice eli viestinnän sävy?
  • Mitkä ovat konkreettiset ensimmäiset askeleet tilin luomisessa?

Näistä vastauksista syntyi pitkä Word-tiedosto täynnä ajatuksen virtaa, minkä pohjalta Insta-tilin käynnistäminen on sujunut selvin sävelin. Jäsenemme saavat vapaasti suunnitella sisältöä omien mielenkiinnonkohteidensa mukaan, mutta tilillä tulee ainakin näkymään yhdistyksemme kasvoja eli piilo-osaajien esittelyjä, osaajaprofiilien ja blogikirjoitusten nostoja sekä vinkkejä muun muassa osaamisen sanoittamiseen ja itsensä esilletuomiseen.

Kännykkä ihmisen käsissä

Kuva: Georgia de Lotz / Unsplash

Piilo-osaajien jäsen Krista kutsui minut vieraaksi omaan IG-liveensä, jossa juttelimme yhdistyksen Instagram-tilin avaamisesta. Keskustelimme muun muassa siitä, miten yhdistyksen IG-tilin perustaminen eroaa henkilökohtaisen tilin avaamisesta. Tässä tapauksessa suurin ero on se, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus tuottaa sisältöä Instaan. Tätä varten täytyy luoda systeemi, jotta postausten tekeminen kiertää vuorotellen tekijältä toiselle.

Yhdistyksen tai muun organisaation käyttäjätilillä on tärkeää myös tuoda esiin oikeita ihmisiä logon takaa. Inhimillisyys on ehdottoman tärkeää vuorovaikutuksellisella alustalla. Vuorovaikutteisuutta edellyttää helposti lähestyttävä, aito persoona, jonka kanssa seuraajat voivat keskustella. Toiveissani on, että Instaan syntyisi kanssamme samoista asioista kiinnostuneiden yhteisö, jossa vinkit ja kannustus sinkoilisivat iloisesti seuraajalta toiselle meidän kauttamme!

Tervetuloa seuraamaan Piilo-osaajien Instagramia: @piilo.osaajat!

Sanni Kurvisen profiilikuvaKirjoittaja Sanni Kurvinen on viestintämuija ja Piilo-osaajien markkinointivastaava. Sanni on töissä viestintätoimistossa ja päässyt tekemään viestintästrategioita asiakkaille. Piilo-osaajissa Sanni on päässyt lisäksi opettelemaan sosiaalisen median markkinointia ja visuaalista viestintää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.