Työnhakua yhteisöllisesti – ”Piilarina” työnhaku ei ole enää tylsää

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Tässä blogitekstissä keskitytään meihin eli piilareihin. Kerron mikä on Piilo-osaajat ja mitä me piilarit teemme ja miksi. Ja koska olen itse etsimässä seuraavaa askelta urallani, on tämän blogitekstin näkökulmaksi valikoitunut juuri työnhaku. Kerron myös omasta jäsenyydestäni Piilo-osaajissa näiden muutaman vuoden aikana. Kerron myös miten voit liittyä Piilo-osaajiin. Liity siis meihin! 

Mikä Piilo-osaajat?

Piilo-osaajat ry on valtakunnallinen eri alojen osaajien verkosto, jossa me osaajat haemme töitä, yhteisöllisesti. Me Piilo-osaajat, tuttavallisemmin Piilarit, olemme joukko eri alojen aktiivisia osaajia etsimässä seuraavaa mielenkiintoista askelta urallamme. Vaikka osa meistä etsii seuraavaa askelta urallaan, on joukossamme lukuisia tyytyväisesti työssäolevia. Meiltä löytyvät
monipuoliset koulutus- ja työkokemustaustat. Meissä on mm. insinöörejä, HR-ammattilaisia ja markkinoinninosaajia eli kirjo on laaja. Joukossamme on niin työttömiä työnhakijoita, alanvaihtajia kuin yrittäjiäkin.

Tuemme toinen toisiamme työnhaussa eli annamme toinen toisillemme vertaistukea ja samalla pääsemme yhdistystoiminnassa sekä Piilareiden näkyvyyden kehittämisessä kehittämään omaa osaamistamme esim. some-tiimissä tai tapahtumien suunnittelussa. Piilareissa meitä yhdistää se, että olemme rohkeita kokeilevia osaajia, kokeilemme ennakkoluulottomasti uutta sekä näymme somessa aktiivisesti.

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea jäseniemme, asiantuntijatason osaajiemme oman osaamisen markkinointia ja työllisyyttä. Annamme toisillemme vertaistukea ja aktivoimme jäseniämme oman osaamien esilletuonnissa. Yhdistys myös seuraa asiantuntijatyötä tekevien työmarkkinatilannetta ja siihen liittyviä ilmiöitä sekä osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun koskien työllissyyttä ja työllisyyden edistämistä.

Piilo-osaajat järjestävät ja tuottavat erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi Unelmien työnhakupäivä sekä Rekrytointi ja osaamismarkkinat. Uutuutena Piilo-osaajat ovat lanseeranneet verkkokurssin osaajaprofiilin luomisesta. Tämän verkkokurssin myötä opit sanoittamaan omaa osaamistasi ja kiinnostuksen kohteita. Toisena uutuutena Piilo-osaajissa on lanseerattu
vertaismentorointiohjelma.

Mitä minä olen hyötynyt ollessani piilarina

Minä liityin Piilareihin jo lokakuussa 2018, koska halusin lisää näkyvyyttä henkilöbrändilleni sekä sille, että etsin töitä. Halusin tulla esille oman osaamiseni kanssa ja siten edesauttaa työllistymistäni unelmien työpaikkaan. Halusin myös vertaistukea työnhakuaikana, koska työnhaun ajanjakso on sanomattakin henkisesti rankka ja joskus mieltä alentavakin. Koin myös työnhaun ennen piilareihin liittymistäni tylsäksi, mutta sitä se ei enää liittymisen jälkeen ollut, kiitos Piilarien. Halusin myös olla omalla paikkakunnallani ensimmäinen jossain ja markkinoida jotain uutta, joten Piilo-osaajat oli siihen oikea yhdistys.

Piilo-osaajista olen saanut paljon korvaamatonta vertaistukea ja tsemppausta työnhaussa. Mutta silti olen kuitenkin myös saanut paljon muuta, mitä en osannut odottaa ennen liittymistäni. Jokainen aktiivijäsen kirjoittaa itsestään osaajaprofiilin, jossa kerrotaan mm. omasta ammatillisesta taustasta ja mielenkiinnon kohteista työelämässä. Sitä kirjoittaessa opin sanoittamaan omaa
osaamistani ja opin lisää itsestäni opin tarkemmin sanoittamaan sen mitä haluan tehdä.

Lisäksi olen päässyt kehittämään omaa osaamistani ja ylläpitämään ja syventämään erilaisia taitoja. Olen ollut jäsenyyteni alusta saakka mukana verkkosivutiimissä päivittämässä ja ylläpitämässä piilo-osaajien nettisivuja. Olen ollut mukana myös laatimassa muutamia uutiskirjeitä. Kukin aktiivijäsen myös kirjoittaa vuorollaan Piilo-osaajien blogiin, jossa puhutaan muun muassa
ajankohtaisista asioista, jotka kiinnostavat Piilareita.

Suurimpana saavutuksenani pääsin vuonna 2019 järjestämään, vetämään ja koordinoimaan Unelmien työnhakupäivä -tapahtumaa Oulussa. Järjestäessä ko. tapahtumaa, opin paljon uutta ja pääsin hyppäämään myös täysin uuteen. Toimin nimittäin tapahtumassa yhtenä puhujana. Pääsin siis kokeilemaan uutta, puhujana toimimista.

Kuva: Linda Eller-Shein  / Pexels

Jäseneksi? Tuu mukaan

Piilo-osaajien jäseneksi ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat asiantuntijuudesta innostuneet ja oman osaamisen markkinoinnista kiinnostuneita. Voit olla esimerkiksi työtön työnhakija, alan vaihtaja, uutta suuntaa etsimässä tai yrittäjä. Eli iällä, sukupuolella, elämän- tai työtilanteellasi ei ole väliä. Eli jos etsit uutta askelta urallasi ja yhteisöllinen työnhaku säväytti, liity sinäkin kuplivaan joukkoomme täyttämällä jäsenhakemus (tästä). Eli jos olet asiantuntijuudesta ja oman osaamisen
markkinoinnista sekä vertaistuesta työnhakusi aikana kiinnostunut, liity meidän kuplivan hauskaan porukkaan.

Tätä blogitekstiä kirjoittaessa inspiraation lähteenä on käytetty myös Piilo-osaajien jäsenten, Tea Lummin ja Kaisa Selamon virtuaalikeskustelua Unelmien työnhakupäivänä 9.11. sekä Piilo-osaajat ry:n puheenjohtajan Virpi Haaviston puheenvuoroa samaisena päivänä. (Tea Lummin ja Kaisa Selamon keskustelu ja Virpi Haaviston puheenvuoro ovat katsottavissa 12.12.2021 saakka.)

Tanja Flygare on vaativan asiakaspalvelun rautainen ammattilainen, joka pyrkii aina ylittämään asiakkaan odotukset ja luomaan erinomaisen asiakaspalvelukokemuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.