Piilo-osaajat nosti osaamista esiin Sitran teemaviikoilla

Syyskuun alkupuolella koko Suomi haastettiin mukaan tuomaan osaamista näkyviin. Meille Piilo-osaajille se on muutenkin iso osa toimintaamme ja oli hienoa olla mukana tukemassa Sitran viikkoja. Erityisesti somessa tuimme Sitran viestintää tekemällä nostoja tärkeistä teemoista.

Yhdistyksemme puheenjohtajana olen ylpeä sometiimistämme, jonka jäsenet halusivat antaa oman panoksensa yhteisen hyvän eteen omaa aikaa säästelemättä. Viestintätiimi nappasi vastuun Sitran viikoista ja sain itse seurata sivusta, miten hienosti näyimme viikkojen aikana. Facebookissa vastuuta kantoi Anna Vuorinen, Anu Lampenius ja Kirsi Santomaa. LinkedInistä ja Twitteristä huolehti Sinikka Kauhanen. Viestinnän kokonaiskuvaa hoiti Hanna Viitanen yhdessä Sanni Kurvisen kanssa. Upea joukko naisia! Vaikka tekijät ehkä ajattelivat, että enemmänkin olisi voinut tehdä, minusta näkyvyyttä oli juuri sopivasti.

Yhdistyksemme kannalta oli erityisen hienoa, että osaajaprofiilimme sai tunnustusta. Se on yhtenä oman osaamisen tunnistamista tukevista työkaluista Sitran sivuilla. Osaajaprofiilin täyttämiseen on tulossa lisätukea verkkokurssistamme, joka valmistuu nyt syyskuun aikana. Yritimme kunniakkaasti saada sitä valmiiksi jo elokuun aikana, mutta totesimme, että parempi siirtää tavoitetta kuin julkaista puolivalmista.

Sitran toimijoille järjestämässä yhteislähtötapahtumassa oli myös ilo olla kuulemassa Jyrki Kataisen mietteitä osaamisen tunnistamisesta ja esiin tuomisesta. Sillä on merkittävä vaikutus yhteiskuntaan ja työllistämisen edistämiseen. Kun tiedostaa oman osaamisensa, on helpompi kehittyä asiantuntijana. Osaamisen esiintuominen on tärkeää, sillä se mahdollistaa uusia työmahdollisuuksia. Näen jopa, että sillä on vaikutusta uusien keksintöjen ja läpimurtojen tekemiseen.

Henkilökohtaisesti ajattelen niin, että jos kaikki ihmiset löytäisivät oman potentiaalinsa ja tekisivät juuri sitä, mitä oikeasti haluaisivat tehdä työkseen, yhteiskuntamme työllisyysongelmat voisivat ratketa. Uskon siihen, että kaikki voivat löytää työn, joka ruokkii merkityksellisyyttä ja antaa riittävän toimeentulon. Se vaatii kuitenkin yksilöiltä sitä, että uskaltaa erottautua. Uskaltaa sanoa, että minä osaan. Uskaltaa sanoa, että minä haluan tehdä tätä. Uskaltaa myös mokata ja olla toisinaan “epäpätevä”. Kun sanoo, että osaa, ei tarkoita että osaa kaiken omalta alaltaan. Ajattelutavoissa on vielä korjaamista. Uskon kuitenkin, että pikkuhiljaa ihmiset uskaltavat yhä enemmän tulla esiin.

On upeaa, että tällaisia viikkoja järjestetään ja tuetaan koko yhteiskunnan voimin osaamisen esiintuomisen tärkeyttä. Toivottavasti tapahtuma saa jatkoa ensi tai seuraavana vuonna. Näistä asioista ei voi koskaan puhua liikaa. Siksi mekin jatkamme osaamisen esiin tuomista ja keksimme yhä uusia keinoja tietoisuuden kasvattamiseksi. Osallistuthan sinäkin omalta osaltasi – ole rohkeasti esillä oman osaamisesi kanssa.

Virpi Haavisto, profiilikuva


Kirjoittaja Virpi Haavisto on toiminut Piilo-osaajien puheenjohtajana nyt kohta kaksi vuotta. Osaamisen näkyväksi tekeminen on hänelle sydämen asia. Hän rohkaisee ihmisiä tulemaan näkyväksi itselleen ja muille.

 

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.