Osaaja pois piilosta – Sinikan tarina

Kartta ja kompassi

Sinikka heittäytyi keväällä seikkailuun irtisanoutuessaan vanhasta työstään. Selkeä suunnitelma työnhakuun ja Piilo-osaajilta saatu apu auttoivat hänet löytämään uuden työn heti edellisen sopimuksen päättymisen jälkeen. Tämä on Sinikan toinen onnistumistarina Piilo-osaajissa.

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Kaipasin aikanaan valmistumisen jälkeen vertaistukea työnhakuun, sillä opiskelualan vaihtajana yliopistoystäväni valmistuivat minua myöhemmin. Kuulin Piilo-osaajista eräässä webinaarissa ja tunsin, että nyt osui kohdalle se, mitä kaipasinkin.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Tällä työnhakukerralla halusin erityisesti saada toisen silmäparin katsomaan työnhakudokumenttejani ja kommentoimaan niitä pidemmän etäisyyden päästä. Toivoin myös saavani tukea pettymyksen hetkille, joita työnhaussa väistämättä tulee, jotta jaksoin työnhaun ohella tehdä vanhan työni tehtävät kunnialla loppuun.

Miten nämä työnhakuyhteisöön liittyvät tavoitteesi toteutuivat?9

Erinomaisesti! Yhteisöstä kokonaisuutena oli paljon apua tälläkin kertaa, mutta erityiskiitos kantautuu HR-alan osaajan Tanja Luodeksen
suuntaan. Tanjakin on piilo-osaaja, ja tutustuimme loppukeväästä, kun pyysin sparrausta työhakemukseeni ja sen jälkeen olemme olleet säännöllisesti Skype-yhteydessä auttaen toinen toistamme.

Miten onnistuit uudessa ura-askeleessasi ja mitä vahvuuksiasi hyödynsit?

Minulla oli selkeä suunnitelma siitä, miten alan hakea töitä irtisanoutumiseni jälkeen. Ennakointi on yksi vahvimmista taidoistani niin työssä kuin elämässä, ja hyödynsin sitä laajasti myös työnhaussa muun muassa suunnittelemalla LinkedIn-julkaisuja etukäteen.Tein myös jonkin verran videoita työnhakuani varten. Videot olivat teknisesti simppeleitä, yhdestä kulmasta kuvattuja, mutta uskon niiden tuoneen persoonaani ja aitoa haluani työllistyä paljon vahvemmin esiin kuin pelkät kirjalliset hakemukset – vaikka tekstintuottamisen ammattilainen olenkin. Tässä auttoi rohkeuteni kokeilla uutta ja katsoa, millaista jälkeä siitä syntyy. Koska sain uuden työpaikkani juuri videohakemuksella, jälki ilmeisesti oli (tarpeeksi) hyvää!

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Keväällä 2021 pääsin toteuttamaan suuren urahaaveeni webinaaripuhujuudesta juuri Piilo-osaajien ja yhteisön Rekrytointi- ja osaamismarkkinat -tapahtuman kautta. Se oli uskomattoman hienoa! Puheenvuorosta saamani kommentit antoivat myös minulle tsemppiä ja kannustusta työnhakuun, mikä oli suuri plussa kokemuksen ja työnäytteen lisäksi. Jos itse satut kaipaamaan vinkkiä esimerkiksi rohkeuden löytämiseen, CV:n laatimiseen tai välinpitämättömyyden valtavan voiman valjastamiseen, kurkkaa Osaamismarkkinoiden tallenteet Facebookista!

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Kerran maksettava jäsenmaksu on summaltaan niin kohtuullinen, ettet voi menettää mitään Piilo-osaajiin liittyessäsi. Ainoastaan löytää vahvuuksia osaamisestasi, saada uusia taitoja ja tutustua mahtaviin osaajiin ympäri Suomen!

Kirjoittaja Sinikka Kauhanen on
jyväskyläläinen sisältömarkkinoija, joka työskentelee jatkossa ICT-projektijohtamisen
maailmassa Kumura Oy:n markkinointisuunnittelijana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.