Miten meni, niinkuin muiden mielestä?

Kolme ihmistä tekee suunnitelmia ison paperin ympärillä.

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Me järjestimme reipas viikko takaperin Rekrytointi- ja osaamismarkkinat. Viikon aikana tapahtumassa oli kymmenen puheenvuoroa ja työkirjan täyttämistä välipuheineen. Mitä tapahtumasta pidettiin ja mitä siitä opimme seuraavia kertoja varten? -Tässä kirjoituksessa karkea yhteenveto saamastamme palautteesta ja tapahtuman järjestäjäryhmämme mietteitä.

Tapahtuman järjestäminen koko viikon kestäväksi on melkoinen ponnistus vapaaehtoistoimintaan perustuvalle yhdistykselle. Onneksi meillä on osaajia ja innokkaita tekijöitä. Myös rohkeutta lähteä tekemään asioita ensikertalaisena, kykyä heittäytyä ja olla mokaamisvalmiudessa.

Miten se tehtiin?

Onnistumisen ytimessä on saada kyvykäs ja naruista kiinni pitävä tyyppi vastaamaan toteutuksesta, siis tapahtumatuottaja. Meillä tähän vastuuseen tarttui Sanni Kurvinen, joka lähti kasaaman pakettia. Etsittiin esiintyjät, kun oli saatu tämän vuoden teemat määriteltyä, mietittiin toteutusalusta ja aikataulutus. Pidettiin viikottaiset tilannekatsaukset ja vähitellen siitä syntyi kokonaisuus, joka vietiin juonnettuna läpi viikolla 20 kuluva vuotta. Jätän kertomatta kommellukset ja hauskanpidon työstövaiheessa, mutta kaikkea oli ja tapahtui. Sitä meille ominaista kuplivaa tekemistä.

Viimevuotiseen tapaan tapahtuman esitykset ovat FaceBook-ryhmän sivuilla nähtävissä ja mm. Osaamisprofiilimme liittyvä työkirja on sieltä vieläkin ladattavissa sille ken sitä haluaa käyttää.

Miten se meni?

Tapahtumaa pidettiin onnistuneena. Siis osallistujien mielestä, mehän näet kysyimme palautetta saadaksemme oppia ja vinkkejä miten seuraavalla kertaa kannattaa toimia. Saamamme palautteen mukaan tapahtuman järjestäminen arkisin, aamupäivällä parin tunnin kestoisina paloina oli hyvä. Helppo osallistua ja sopi monelle ajankohdaltaan hyvin. Esitysten kesto ja teemat olivat onnistuneita. Erityisesti osaamisen sanoittamisesta, Cv:n täyttövinkeistä ja työnhaun kehittämiseen liittyvistä puheenvuoroista pidettiin.

Tämän kevään ohjelmassa oli monta esiintyjää meidän omasta yhteisöstämme. Osaajia, jotka pääsivät tuomaan kykyjään esille, näkyväksi. Palautteissa he olivat samalla tasolla kuin vieraspuhujat. Eli olemme todella osaajien yhteisö. Yleisarvioksi asteikolla 1-5 saimme tulokseksi 5-. Tämä antaa meille uskoa siihen, että tapahtumalla on merkitystä ja siitä on hyötyä osallistujille. Annoimme itsellemme luvan toteuttaa vastaavaa myös tulevana keväänä.

Kaksi henkilöä iloitsee onnistumisesta. Toinen tuulettaa, toisella on peukut pystyssä.

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Mitä sitten?

Tulevaa Rekrytointi- ja osaamismarkkina -tapahtumaa varten saimme aiheisiin liittyviä ehdotuksia. Meiltä halutaan kertomuksia omakohtaisista kokemuksista, lisää keinoja ja vinkkejä oman osaamisensa löytämiseen ja piilotyöpaikkojen etsimiseen. Ehkä jotakin toimialoja leikkaavaa tai sekoittavaa. Suurin osa kuitenkin haluaa meidän nostavan esiin samantyylisiä asioita ja aiheita kuin tälläkin kertaa.

Palautteissa nousi esiin tapamme jättää esitysten tallenteet näkyviin tapahtumaryhmän sivulle Facebookiin. Sitä kiitettiin paljon. Meille se on yksi tapa jakaa ajatuksia ja tuottaa hyötyä, sitä lisäarvoa, muillekin. Tallenteisiin on helppo palata, kun osallistuja haluaa tarkentaa tai kerrata näkemäänsä.

Viime vuonna käyttöön ottamamme tapa käyttää työkirjaa tukemaan tapahtumaviikon ohjelmaa sai jatkoa ja sitä myös kiitettiin palautteissa. Työkirja täyttöohjeineen tulee varmasti säilymään yhtenä elementtinä jatkossakin.

Kiitos

Kiitos teille, jotka osallistuitte ja annoitte kommenteillanne ja palautteillanne meille virtaa jatkaa.

Kiitos puhujille ja omien kokemustensa ja osaamisensa jakajille.

Kyllä se tekijäporukkaa vähän jäsnkätti.

Matti Kortteus, profiilikuva

”Teen asioita, jotta ihmisten elämä olisi sujuvaa ja mielekästä. Itselleni riittää, että asiat etenevät ja verkostoni ihmisillä on mahdollisuuksia ja he löytävät oman suuntansa elämässään, opinnoissaan, yrittäjyydessään ja maailmaan suhtautumisessaan. Erityisesti pyrin tuomaan tulevaisuudesta valoisaa ja parempaa kuvaa ympärilleni.”

Kirjoittaja Matti Kortteus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.