Osaaja pois piilosta – Hilla-Marian tarina

Hilla-Maria palasi aktiiviosaajaksi tavoitteenaan työpaikka terveysteknologian parista. Selkeä tavoite auttoi etenemään suunnitelmassa, ja keskittymään oleelliseen.

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Olin mukana Piilo-osaajien alkutaipaleella, ja työllistyinkin jo kesän jälkeen. Näin ollen ensimmäinen aktiivinen Piilarikauteni olikin yllättävän lyhyt. Nyt oli siis luonnollista, että palaan aktiiviviosaajaksi, sillä koin, että somenäkyvyys tulee Piilareissa kuin itsestään, ja lisäksi blogitekstien kirjoittaminen ja someviestintä toivat rohkeutta ja varmuutta omaankin someviestintään.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Ennen kaikkea halusin yhteisön vertaistukea. Tiesin, että täältä sitä löytyy. Keskusteluista sai uusia näkökulmia, ja aina pystyy kysymään itseään askarruttavista asioista sekä pallottelemaan ajatuksia ja ideoita. Lisäksi sometiimivastuu ja blogitekstien kirjoittaminen olivat erinomaista vaihtelua hakemustekstien keskelle.

Miten nämä työnhakuyhteisöön liittyvät tavoitteesi toteutuivat?

Vertaistukea totisesti sain. Sain buustia, kun sitä tarvitsin. Viestintäni somessa rohkaistui ja tuli varmemmaksi. Väitän, että osa onnitumistani oli se, että uskaltauduin rummuttamaan koulutusta ja yhteistyöyrityshakuani LinkedInissä suht aktiivisesti ja minulle epätavalliseen tyyliin. Otin oppia juurikin someen tekemistäni osaajaprofiilinostoista. Aktiivisuuteni havaittiin ja olen kuullut siitä positiivista palautetta.

Kaksi naistaa työskentelee vierekkäin tietokoneilla nauravin kasvoin.

Kuva: Emma Dau

Miten onnistuit uudessa ura-askeleessasi ja mitä vahvuuksiasi hyödynsit?

Unelmani on jo pitkään ollut terveys- ja hyvinvointiteknologian parissa työskentely. Reitti ei ole kuitenkaan ollut suora, vaan mutkia on matkan varrella ollut. Ne ovat kuitenkin olleet hyödyksi, sillä unelmani on vahvistunut. Tiesin, että koulutukseni antaa hyvän pohjan, mutta rekrytoinneissa sain palautetta, että olematon työkokemukseni alasta oli karsiva tekijä. Näin ollen rekrytoiva koulutusohjelma oli kohdallani oikein sopiva mahdollisuus, jonka aikana saisin työkokemusta.

Koulutusohjelman aikana alan koukerot hahmottuivat, ja tulin yhä varmemmaksi siitä, että oikealla alalla olen. Vahvuuksistani kokonaiskuvan hahmottaminen, organisointi ja looginen päättelykyky ovat olleet tässä kohden hyödyksi, kun olen omaksunut valtavan määrän tietoa ja edistänyt asioita. Mielestäni tällainen koulutusohjelma on siinä mielessä hyvä, että saa jalan oven väliin, ja sitten tarvitsee vain näyttää mitä osaa ja kuinka asiat hoituvat. Onnekseni yhteistyöyritys oli myös positiivisella asenteella mukana, ja yhteinen tavoite on koko ajan ollut, että jatkamme yhteistä matkaamme myös koulutusohjelman jälkeen.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Ihmiselle on tärkeää, että kuuluu johonkin yhteisöön. Piilo-osaajat antoi minulle tietynlaisen tutun turvasataman työnhaun ajaksi. Se on se yhteisö työnhakijalle, joka työssä oleville on työyhteisö. Piilareissa on vaan se hyvä puoli, että vaikka työllistyt, niin voit jäädä taustaosaajaksi nauttimaan yhteisön voimasta. Taustalle meinaan minäkin jälleen jäädä!

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Piilo-osaajat on porukka, johon on ilo kuulua. Omille ajatuksille saa kaikupohjaa, neuvoja ja vinkkejä jaellaan, vertaistuki toimii. Porukassa pääsee oppimaan uusia taitoja matalalla kynnyksellä, joista voikin olla rekrytointiprosessissa hyötyä. Olen edelleen samaa mieltä kuin reilu kolme vuotta sitten, kun kirjoitin edellisen onnistumistarinani: Tässä yhteisössä voit vain voittaa, sillä pahin asia mitä voi tapahtua on se, että asiat pysyvät entisellään.

Hilla-Maria Zetterman, profiilikuvaKirjoittaja Hilla-Maria Zetterman on elämään positiivisesti asennoituva diplomi-insinööri, äiti ja maalta kotoisin oleva Martta, joka navigoi itsensä kohti unelmaansa työskentelemään lääkinnällisten laitteiden regulaation parissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.