Osaaja pois piilosta – Suvin tarina

Suvi Vainio kaipasi tukea oman osaamisen kuvaamiseen ja buustia työnhakuun – eikä aikaakaan, kun hän oli mukana Piilareissa! Yhteisöltä sai tsemppiä, vinkkejä ja vertaistukea.

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Olen sellainen työelämässä seikkailija. Olen kokeillut monenlaista ja ollut aina innokas oppimaan ja kokeilemaan uutta. Seikkailussa on ollut puolensa, sillä kokemusta on karttunut. Toisaalta fokus oman alan työnhakuun ja omiin unelmiin on ollut välillä hukassa. Valmistumiseni jälkeen minulla ei ollut työpaikkaa tiedossa, joten osallistuin moniin työnhakutapahtumiin. Eräässä tapahtumassa olikin sitten Piilareiden äiti Jaana Saramies pitämässä puheenvuoroa ja esittelemässä Piilo-osaajia. Eipä siitä aikaakaan, kun olin jo mukana!

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Halusin saada sitä kaipaamaani fokusta, mutta myös buustia ja tukea omaan tekemiseen työnhaussa. Koin myös, että Piilareidenavulla on mahdollisuus olla tukena muille samassa tilanteessa oleville. Työnhaku yksin ei todellakaan ole kivaa, mutta Piilareiden yhteisössä se on iloista ja lämminhenkistä yhdessä tekemistä, missä tuetaan toinen toista ylä- ja alamäissä.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Sain tukea oman osaamisen sanoittamiseen ja CV:n viilaamiseen. Lisäksi sain yhteisöltä vinkkejä avoinna olevista työpaikoista, jotka osuivat omaan alaani. Loppujen lopuksi kävi kuitenkin niin, etten kerinnyt kauaakaan olla mukana Piilareissa, kun sain muuta kautta työtarjouksen. Minua lähestyttiin LinkedIn:ssä työtarjouksen kanssa, kävin haastattelussa, ja sain paikan!

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Piilarit antoi minulle samassa tilanteessa olevien ja samojen asioiden kanssa painivien ihmisten yhteisön.  Lisäksi näin laaja eri osaajien yhteisö avasi näkökulmia työmaailmaan ja yleisesti osaamiseen, kun osaajia on niin monelta eri alalta.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Jos etsit työtä tai uusia tuulia työelämään, lähde ihmeessä mukaan, sillä et menetä mitään! Piilareissa saa olla mukana omana itsenään, aktiivisesti tai taustalla.

Piilo-osaajat tarjoavat tukea, apua, vinkkejä sekä näkyvyyttä omaan työnhakuun. Piilareiden avulla on myös mahdollista oppia uusia taitoja, sillä yhteisö tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa blogikirjoituksia, olla mukana eri some-tiimeissä, sekä osallistua yhteisön järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Ennen kaikkea – työnhakua ei tarvitse tehdä yksin!

SuviVKirjoittaja Suvi Vainio on empaattinen, haasteista syttyvä ja uuden oppimisesta innostuva terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen asiantuntija. Suvin koulutuksen tuomaan asiantuntijuuteen yhdistyy työkokemuksen tuoma kaupallinen asiakaspalveluosaaminen sekä vahvat vuorovaikutustaidot.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *