Osaaja pois piilosta – Merin tarina

Työnhakuyhteisö antoi Meri Vuorivirralle itsevarmuutta omasta osaamisesta ja mahdollisuuden oppia uusia taitoja. Tavoitteet ja vertaistuki kannustivat, tuloksena työllistyminen unelmien työpaikkaan ja uusia ystäviä.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Olin kuullut Piilo-osaajista ystävältäni. Kiinnostuin asiasta, koska kaipasin työnhakuun yhteisöä. Yhdessä tekeminen on mieluisampaa kuin yksin puurtaminen. Muiden samassa tilanteessa olevien kanssa voi jakaa työnhaun ilot ja surut. Otin yhteyttä Jaana Saramieheen, Piilo-osaajien perustajajäseneen ja kerroin haluavani liittyä mukaan yhteisöön.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Halusin saada vertaistukea ja tsemppiä työnhakuun sekä verkostoitua muiden timanttisten Piilo-osaajien kanssa. Halusin myös näkyvyyttä omalle osaamiselleni.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Sain Piilo-osaajilta lisäpotkua työnhakuun ja uskoa itseeni osaajana työnhaussa. Työllistyin avoimen haun kautta työhön, joka vastasi työnhaussa asettamiani tavoitteita. Piilo-osaajaverkoston tuki auttoi paljon työhakuprosessissa.

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Sain kirkastettua omia tavoitteitani ja jäsennettyä vahvuuksiani. Tutustuin kampanjan avulla eri alojen osaajiin, joiden ansiosta olen vieläkin itsevarmempi omasta osaamisestani. Muiden kokemukset osoittivat, että kaikki pohtivat samoja asioita työnhakuprosessin aikana. Kirjoitin elämäni ensimmäisen blogikirjoituksen Piilo-osaajien sivuille, joten sekään asia ei ole enää vierasta minulle. Muiden Piilo-osaajien työnhakuun liittyvät blogikirjoitukset olivat mieluisaa luettavaa, koska niistä sai paljon hyviä vinkkejä. Opin myös käyttämään Piilo-osaajien viestintäkanavaa Slackia ja parantamaan somekanavien taitoja, kuten Facebook-sivujen ylläpitotehtäviä.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Älä enää mieti vaan liity rohkeasti mukaan! Ryhmässä on hyvä kupliva meininki, jonka avulla saat paitsi vertaistukea myös uusia ystäviä.

Meri Vuorivirta

Meri Vuorivirta on unelmatyön löytänyt innostuja, insinööri, diplomi-insinööri ja kolmen lapsen äiti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *