Iloisesti kupliva työnhakuyhteisö täyttää vuoden!

piilo-osaajat juhlii
Piilo-osaajat täyttää vuoden! Iloisesti kupliva työnhakuyhteisömme on vastannut pinnan alla kuplivaan tarpeeseen yksilön ja yhteiskunnan tasolla. Lue, mitä olemme vuodessa saavuttaneet!

Vuosi sitten vietimme pienellä porukalla unettomia öitä hioen Piilo-osaajien nettisivua ja profiilejamme. Elina Pahta nakutteli WordPressiä yömyöhään, koska päivät kiisivät työn ja perheen parissa. Jaana Saramies kasvatti jännitystä somessa vinkkailemalla tulevasta.

Noista jännittävistä hetkistä tulee huomenna 19.5. kuluneeksi tasan vuosi. Paljon on vuodessa ehtinyt tapahtua:

  • yli 1470 twiittiä ja reilu 700 seuraajaa Twitterissä
  • lähes 300 julkaisua ja yli 650 seuraajaa Facebookissa 
  • 102 blogijulkaisua, tämä on jo 103.!
  • 32 osallistujaa
  • 15 onnistumistarinaa eli työllistymisiä, projekteja tai muita askeleita oman osaamisen käyttämiseen
  • 2 maantieteellistä aluetta
  • 1 yhteinen, aito yhteisö ???

https://twitter.com/OsaajatPiilosta/status/864462967064154112

Lisäksi olemme päässeet vierailemaan useampiin medioihin. Jaana jakoi tarinansa Talouselämässä ja työnhakuvinkkinsä Luontaiset Taipumukset –blogissa. Pääsimme useampaankin Oikotien mediaan jakamaan ilosanomaamme. Pääsimme kertomaan yhteisöstämme Osaajia.fi-sivustolle ja näkemyksiämme työmarkkinoista ja työttömyyden turhista leimoista Suomenmaa-lehteen. Oma ratkaisumme näihin negatiivisiinkin leimoihin on positiivisuus – ja juuri tämä tekee Piilo-osaajista uniikkeja!

DSC_6648_edited

Kuva: Karoliina Nurmi

Tuomme iloista kuplivuutta ja positiivista virettä työnhakuun ajassa, jossa on vallalla kokemus, että työtöntä ajetaan entistä ahtaammalle. Työttömyys kuin myös muu työnhakuaika on monesti raskasta ja yksinäistä. Yhteisöllä pystymme vaikuttamaan näihin molempiin ja koemme päivittäin todeksi vanhan sanonnan:

”Jaettu suru on puolikas suru, mutta jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.”

Yhteisömme on kehittynyt vuodessa hurjasti, mutta henki on pysynyt samana. Olemme kaikki tavalla tai toisella samassa veneessä. Ymmärrämme toistemme tunteita ja työnhaun vuoristorataa. Paljon keskinäisestä yhteisöllisyydestä ja sitoutuneisuudesta kertoo sekin, että harva työllistynyt malttaa päästää irti yhteisöstämme vaan useimmat roikkuvat yhä mukana Piilareiden taustajoukoissa. Ja hyvä niin, heiltä saamme jaettua oppia ja vinkkejä yhä uusille osaajille!

Yhteisöllinen työnhaku on aivan uusi ja innovatiivinen konsepti. Piilo-osaajat vastaa tarpeeseen, jonka olemassa oloa ei ehkä ole edes tiedetty. Tarve on kova ja valtakunnallinen. Tämän vuoksi pyrimme tulevaisuudessa entisestään laajentamaan toimintaamme.

Tämä tarina on vasta alussa, pysythän mukana!??

piilo-osaajien-vetäjät

Jaana Saramies on Piilo-osaajien vetäjä, kolmen lapsen äiti, kaupunginvaltuutettu ja ekonomi kiipeämässä uransa kiipeilytelineellä kohti henkilöstöanalytiikkaa ja tiedolla johtamista.

Piilo-osaajien toinen vetäjä Elina Pahta taloushallinnon moni-osaaja, MiB Tampereen paikallisvastaava, 6-henkisen uusperheen koordinaattori ja ikuinen innostuja.

PS. Kiinnostuitko Piilo-osaajista? Meihin voi liittyä mukaan! Laita meiliä: [email protected]Huomioithan, että olemme toistaiseksi suunnattu MiB Tampereen ja MiB Helsingin jäsenille.

5 Responses

  1. 27.6.2018

    […] selventämään itsellesi mitä taitoja sinulla on ja miten tuoda niitä esiin. Tämän lisäksi yhteisöstä saa paljon tsemppiä ja tukea […]

  2. 28.6.2018

    […] selventämään itsellesi mitä taitoja sinulla on ja miten tuoda niitä esiin. Tämän lisäksi yhteisöstä saa paljon tsemppiä ja tukea […]

  3. 4.7.2018

    […] enää mieti vaan liity rohkeasti mukaan! Ryhmässä on hyvä kupliva meininki, jonka avulla saat paitsi vertaistukea myös uusia […]

  4. 29.8.2018

    […] Iloisesti kupliva työnhakuyhteisö täyttää vuoden!, Jaana Saramies ja Elina Pahta […]

  5. 12.10.2018

    […] me kaikki tiedämme miltä ne päivät tuntuvat. Toisille toimintamme saattaa näyttäytyä yltiö positiivisena ja kuplivana, mutta silloin olemme saaneet viestimme oikein läpi. Tässä porukassa on niin valtava ilo ja […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *