Osaaja pois piilosta – Petran tarina

Keväällä 2018 jäin yllättäen työttömäksi irtisanomisen myötä. Koin hetken aikaa ahdistusta ja hain paniikissa kaikkia mahdollisia avoimia paikkoja, en saanut mitään rutiinia työnhakuun ja oli todella vaikeaa pitää mieli positiivisena. Kun mieli alkaa olla pitkään matalalla, tulee helposti myös tunne, ettei kukaan ymmärrä.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Näin ensimmäisen kerran osaajan profiilin esittelyn Piilo-osaajien eli Piilareiden Facebook sivuilla ja saman tien päädyin tutustumaan toimintaan tarkemmin. Hetken aikaa seurasin Piilareiden toimintaa somessa ja sitten uskaltauduin laittamaan aran viestin mahdollisuudestani päästä mukaan selvästi iloiseen ja kannustavaan porukkaan. Heti ensimmäisestä viestistä alkaen tiesin olevani oikeassa paikassa ja tunsin oloni enemmän kuin tervetulleeksi.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Lähdin mukaan Piilareihin täysin itsekkäistä syistä. Tajusin, että en pärjää työnhaussa yksinäni. Lopulta mukana olo on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin itsekästä ja on ollut ilo myös antaa tukea ja kannustusta muille osaajille. Sitähän se hyvä verkosto on! Tavoitteeni oli saada itselleni selkeämpi kuva omasta osaamisestani ja löytää se oma uusi urapolkuni. Sain paikan, jossa pohtia ääneen omaa osaamistani ja miten se heijastuu suhteessa aiempaan työhistoriaani. Tämä työ lähti liikkeelle jo heti ensimetreillä, kun lähdin pohtimaan omaa osaajaprofiiliani ja on muokkautunut matkan varrella juuri sellaiseksi, mikä on ohjannut minut tekemään unelmaani todeksi. Tiedän, että kuulostaa kliseeltä, mutta näin se on.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Nyt toimin vuorovaikutustaitojen valmentajana ja kouluttajana, teen työkseni sitä mitä olen aiemmin tehnyt harrastuksena ja ajatellut, etteivät rahkeet riitä yrittäjyyteen. Olin väärässä. Sen jälkeen, kun olin saanut kirkastettua omaa tavoitettani yhdessä Piilareiden kanssa, oli helppoa lähteä etsimään muita alani asiantuntijoita. Olin aktiivinen erityisesti LinkedInissä ja Twitterissä, sitä kautta olen saanut uuden työni nyt aluilleen. Some näytti minulle voimansa!

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Piilarit ovat antaneet minulle mahtavan tukiverkoston ja oman osaamisen sanoittamisen lisäksi mahdollisuuden oppia uusia taitoja, joista huomaan nyt olevan hyötyä työelämässäni. Olen mm. oppinut Twitterin saloja markkinoinnissa. Tämä on johtanut myös oman Twitter-tilini aktivoitumiseen, joka olikin ollut hiljainen vuoden 2016 rekisteröitymisestäni lähtien. Twitter on kuitenkin oleellinen osa tulevissa työtehtävissäni. Lisäksi Piilo-osaajat käyttävät yhteydenpitoon ja tiedon jakamiseen monipuolisesti erilaisia alustoja ja on ollut mukava päästä oppimaan myös niiden käyttöä tutussa porukassa, sillä aina on voinut kysyä neuvoa.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Työnhaku on raskas prosessi, joskus se kestää pitkään ja eteen tulee todella vaikeita päiviä. Silloin Piilarit ovat tukena, sillä me kaikki tiedämme miltä ne päivät tuntuvat. Toisille toimintamme saattaa näyttäytyä yltiö positiivisena ja kuplivana, mutta silloin olemme saaneet viestimme oikein läpi. Tässä porukassa on niin valtava ilo ja katse tulevaisuuteen ja siksi kannustankin rohkeasti tutustumaan toimintaan ja olemaan rohkeasti yhteydessä.

Petra Alijarvi

Kirjoittaja Petra Alijärvi on organisaation ja ihmisten piilossa olevan potentiaalin arkeologi. Hän on vahva visionääri, jolle vain taivas on rajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *