Osaaja pois piilosta – Marjatan tarina

Marjatta Hellgren sai Piilo-osaajista positiivista vertaistukea ja rohkeutta työnhakuunsa löytäen uuden työn verkoston kautta.

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Työnhaku on pääosin yksinäistä hommaa ja välillä esimerkiksi pettymysten aiheuttamat tunteet saattavat kasaantua eivätkä työssäkäyvät läheiset välttämättä sitä ymmärrä. Piilo-osaajien, kanssani samojen asioiden kanssa painiva ryhmä kiinnosti minua ajatustenvaihdon, uusien ideoiden ja vertaistuen toivossa. Ajattelin, että ryhmä voisi tarjota uskonvahvistusta ja positiivisia näkemyksiä työnhausta, jonka koin aika ajoin epämiellyttäväksi ja turhauttavaksi.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Halusin tietysti saavuttaa näkyvyyttä itselleni ja verkostoja työllistymisen toivossa. Halusin myös saada uusia näkemyksiä työnhakuun ja kasvattaa rohkeuttani tulla avoimesti esille työnhakijana.

_5003772_1Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli Oy

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Tavoitteeni toteutuivat erittäin hyvin! Piilo-osaajat on matalan kynnyksen kanava päästä mukaan julkaisuihin ja tapahtumiin, jotka edesauttavat työllistymistä. Piilo-osaajien jäsenyydestä kertominen on toiminut hyvänä keskustelunavaajana erinäisissä yhteyksissä ja oman profiilin voi linkittää moneen paikkaan. Kampanja herättää paljon mielenkiintoa ja sen avulla voi erottua työnhakijoiden joukossa.

“Piilo-osaajat on matalan kynnyksen kanava päästä mukaan julkaisuihin ja tapahtumiin, jotka edesauttavat työllistymistä. Kampanja herättää paljon mielenkiintoa ja sen avulla voi erottua työnhakijoiden joukossa.”

Mitä muuta kampanja sinulle antoi sinulle?

Sain kampanjasta tsemppiä jatkaa ja uskonvahvistusta siihen, että työ joku päivä löytyy. Ymmärsin, että vika ei todennäköisesti olekaan minussa vaan monet muutkin seikat vaikuttavat työllistymiseen. Sain kampanjasta myös uusia ideoita työnantajien lähestymiseen sekä vinkkejä erilaisista työnhaun keinoista. Kampanjassa mukana oleminen on mielestäni pelkästään positiivinen asia ja hyvä keino osoittaa aktiivisuuttaan työnhakijana. Koin ylpeyttä olla mukana kampanjassa ja ylpeyttä myös muista mukana olevista huippuosaajista!

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Mitä menetettävää sinulla on? Piilo-osaajien kautta pääset näkyville ja mukaan tapahtumiin samassa tilanteessa olevien kanssa. Saat uusia kontakteja ja rinnallesi joukon upeita osaajia, jotka oikeasti haluavat auttaa toisiaan. Jaana ja kumppanit ovat avoimia ja ystävällisiä, ja…

…tähän joukkoon on helppo tulla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittaja Marjatta Hellgren on henkilöstöjohtamiseen on henkilöstöjohtamiseen hurahtanut, pian valmistuva hallintotieteen maisteri, joka hyödyntää taaperoarjessa hämäläisiä lehmän hermojaan sekä kekseliästä luonnettaan. Marjatta löysi uuden ura-askeleensa Piilo-osaajien tukemana ja on poistunut piilosta.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *