Panosta verkostoitumiseen

Mies kalastamassa

Kuva: Leonard Cotte / Unsplash

Laaja verkosto on suureksi avuksi, kun tavoittelee näkyvyyttä työnhakijana. Kontaktien määrän lisäksi kannattaa satsata myös niiden laatuun. Niinpä on hyvä pohtia, millaisen verkostoitumisstrategian valitsee, miten panostaa verkostoitumiskutsuihin ja miten suunnitelmallisuus on avuksi.

LinkedInissä on helppo verkostoitua matalalla kynnyksellä. Siitä, miten voit päästä alkuun, voit käydä lukemassa blogiteksistäni Verkostoidu taitavasti, joka on julkaistu Piilo-osaajien sivustolla. Myös TEK ry:n Työkirjassa on hyviä vinkkejä siihen, miten aktivoitua LinkedInissä. Kun sitten olet päässyt alkuun, voit seuraavaksi miettiä, millaisen verkostoitumisstrategian otat käyttöön. Personoitu verkostoitumiskutsu auttaa sinua jäämään kontaktisi mieleen. Lähestyn asiaa käytännön esimerkein. Jokainen voi muokata esitettyjä malleja omaan tyyliin sopivaksi. Lisäksi toimimalla systemaattisesti voit tehostaa verkostoitumistasi.

Uistimia

Kuva: Anne Nygård / Unsplash

Laadi verkostoitumisstrategia

Oman verkoston kasvattamiseen on monia eri tyylejä. Toiset eivät verkostoidu muiden kuin tuntemiensa henkilöiden kanssa, kun taas toiset verkostoituvat käytännöllisesti katsoen ihan kaikkien kanssa. Toiset puolestaan ovat valmiita hyväksymään sellaiset kutsut, joissa on mukana hyvä saateviesti. Jotkut taas hyväksyvät suurimman osan saapuvista verkostoitumispyynnöistä, mutta jättävät ulkopuolelle henkilöt, joilla ei ole kuvaa tai joiden profiili on tosi puutteellinen.

Pohjimmiltaan verkostoitumisessa on kyse merkityksellisten kontaktien luomisesta. Päämäärätön ja tarkoitukseton kontaktien haaliminen ihan vain verkoston kasvattamisen vuoksi ei johda parhaaseen tulokseen. Satunnaisia kontaktipyyntöjä merkityksellisempää on verkostoitua sellaisten henkilöiden kanssa, joitka julkaisevat sosiaalisessa mediassa mielestäsi hyvää sisältöä. Monet lähettävät kutsuja henkilöille, joiden tehtävänkuva, toimiala, osaaminen, kiinnostuksen kohteet jne. ovat lähellä omia intressejä.

Verkostoitumispyyntö kannattaa lähettää silloin, kun tapaat uusia ihmisiä tapahtumissa tai saat käyntikortin tapaamaltasi henkilöltä. Pyynnön voit lähettää myös silloin, kun kohtaat profiililtaan ammatillisesti kiinnostavan henkilön LinkedInissä. Lisäksi voit löytää uusia kontakteja hyödyntämällä LinkedInin People you may know -toimintoa. Linkedinissä pyörii myös verkostoitumishaasteita, joihin osallistumalla kerrot olevasi valmis verkostoitumaan. Osallistu näihin.

Duunitorin työelämää koskevalla sivulla kannustetaan käyttämään rohkeasti LinkedIniä työnhakuun. Verkostoidu alan vaikuttajien kanssa. Haluatko keskustella henkilön kanssa, joka työskentelee kiinnostavassa firmassa tai joka tekee nyt sitä, mitä itse haluaisit tehdä tulevaisuudessa? LinkedInissä voit lähettää ennestään tuntemattomalle ihmiselle kontaktipyynnön ja viestin, jossa kerrot arvostavasi tämän tekemää työtä ja haluavasi vinkkejä, kuinka päästä toimimaan samankaltaisissa tehtävissä. Voi olla, että henkilö ei ikinä vastaa, mutta parhaassa tapauksessa lähestymisesi panee alulle mielenkiintoisen keskustelun ja saat kiinnostavaa tietoa
asiantuntijalta!

Onko tiedossasi unelmatyöpaikka, mutta et tunne ketään firmasta? LinkedInin avulla voit selvittää yhteyden yrityksen työntekijöiden ja omien tuttaviesi välillä. Kirjoita yrityksen nimi hakukenttään ja etsi yrityksen työntekijöitä. LinkedIn paljastaa sinulle, kuinka monen ihmisen päässä tuleva kollegasi on! Verkostoituminen on tärkeää, sillä sinut huomioidaan työnhaussa suuremmalla todennäköisyydellä, jos tunnet jonkun yrityksen sisältä. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla!

Mies heittää verkkoa.

Kuva: Amit Uikey / Unsplash

Personoidut verkostoitumiskutsut

Suosi personoituja viestejä ja vältä oletusviestiä. “I’d like to connect with you on LinkedIn” ei kuulosta yhtään niin hyvältä kuin “Hei! Loistavia ideoita tänään innovaatioseminaarissa!” Pienellä panostuksella saat vastaanottajan tuntemaan itsensä tärkeäksi ja vahvistat keskinäistä suhdettanne. Kerro esimerkiksi, missä olette tavanneet. Jos ette vielä tunne toisianne, kerro miksi haluaisit verkostoitua. Voit kysyä, missä asioissa voit pyytää hänen apuaan. Verkostoitumispyynnön yhteyteen kannattaa lisätä lyhyt saateviesti. Voit kirjoittaa esimerkiksi: ”Hei! Huomasin profiilistasi, että me kummatkin olemme kiinnostuneita Python-ohjelmoinnista.
Työskentelet todella kiinnostavalla työnantajalla tämän aiheen parissa. Olisi mukava verkostoitua kanssasi ja vaihtaa ajatuksia. Mukavaa viikkoa!” Toinen esimerkki verkostoitumiskutsusta: ”Moi, opiskelen robotiikkaa Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja haluaisin verkostoitua, sillä Valmet Automotive vaikuttaa kiinnostavalta työnantajalta”. Kun vastaan tulee mielenkiintoinen postaus tai kommentti LinkedIn Home -osassa, voisit reagoida vaikkapa näin: ”Hei! Törmäsin profiiliisi feedissäni. Sinulla on kiva vauhti päällä, olisi kiva verkostoitua!” tai ”Pidin postauksestasi aiheesta X, joten ajattelin lähettää verkostoitumispyynnön.”
Kirjoita viesti omalla tyylilläsi. Jos taas sinua lähestytään verkostoitumispyynnöllä, niin kutsun hyväksymisen lisäksi siihen vastaamiseenkin kannattaa panostaa. Jos verkostoitumispyynnön lähettäjä on sinulle aiemmin tuttu, on tässä yhteydessä helppo vaihtaa lyhyesti kuulumiset. Tuntemattomalle voit esitellä itsesi lyhyesti ja esittää erilaisia kysymyksiä vuorovaikutuksen muodostamiseksi. Voit kirjoittaa vastauksessasi esimerkiksi:“Heippa Esko, ja kiitoksia verkostoitumispyynnöstä. Jos sinun pitäisi sanoa yksi asia mistä sinulta voi pyytää apua niin mikä se olisi? Minun erityisosaamista on seuraavat aiheet: 1. Full Stack -ohjelmointi, 2. Tietokannat ja väliohjelmistot.” Älä lannistu, jos joku ei hyväksy verkostoitumispyyntöäsi. Jatka verkostoitumistasi rohkeasti ja laita lisää kutsuja. Näin verkostosi kasvaa pikkuhiljaa.

Kalastaja ja suuri kalansaalis.

Kuva: Paul Einerhand / Unsplash

Systemaattisuus ja säännönmukaisuus

Laadi itsellesi suunnitelma LinkedInissä verkostoitumiseen ja viestimiseen, ja toteuta sitä. Suunnittele, miten voit lisätä aktiivisuuttasi päivittäin, viikoittain ja kuukausittain. Ota kalenteri esiin ja varaa siitä aika ainakin viikoittaiseen ja kuukausittaiseen toimintaan. Seuraa myös oman toimintasi vaikuttavuutta mittareiden avulla.

Katso fiidisi päivittäin. Palvelussa on monia aktiivisia käyttäjiä, jotka postailevat ajatuksistaan jopa päivittäin. Helppo tapa liittyä mukaan on tykätä mielenkiintoisista postauksista ja artikkeleista, ja ehkä jopa kommentoida muutamaan postaukseen. Kun fiidiisi tulee ilmoituksia esimerkiksi kontaktiesi uusista työpaikoista, lähetä nopeat onnittelut.

Päätä lisätä ihmisiä verkostoosi ainakin yhtenä päivänä viikossa. Lähetä kerran viikossa kontaktipyynnöt henkilöille, jotka olet sillä viikolla tavannut. Hyvä tapa on yrittää muistaa lisätä ihmiset kontakteiksi heti, kun heidät on ensimmäistä kertaa tavannut. Ota tavoitteeksi myös tehdä ainakin yksi uusi postaus viikossa.

Päivitä profiilisi ajan tasalle kerran kuukaudessa. Muista myös vanhemmat kontaktit: kerran kuukaudessa on hyvä olla yhteydessä muutamiin vanhoihin tuttuihin. Kysy kuulumiset ja kerro heille omasi. Jos joskus tarvitsette toistenne apua, on sitä helpompi kysyä säännöllisemmän yhteydenpidon myötä.

Oman tekemisen vaikuttavuutta LinkedInissä voi ja kannattaa mitata. Sen voi tehdä muun muassa seuraamalla oman profiilisi Dashboardin avulla. Se näyttää, kuinka monta henkilöä on käynyt profiilissasi, kuinka moni on nähnyt postauksesi sekä kuinka monessa haussa olet tullut näkyviin.

LinkedIn tarjoaa mittaristoa Social Selling Index (SSI) mittaamaan sosiaalisen myynnin ponnisteluja. SSI-indeksi mittaa neljää eri ulottuvuutta: asiantuntijabrändin vahvistamista, oikeiden ihmisten löytämistä, keskusteluihin osallistumista ja ihmissuhteiden rakentamista. SSI-lukusi muodostuu kaikkien näiden yhteenlasketusta arvosta. Näihin ulottuvuuksiin voit vaikuttaa ottamalla huomioon sellaiset asiat, kuten asiantuntijabrändin vahvistaminen, oikeiden ihmisten löytäminen, keskusteluihin osallistuminen ja ihmissuhteiden rakentaminen. Löydät oman SSI-lukusi kirjoittamalla selaimeesi osoitteen: www.linkedin.com/sales/ssi. Muista kirjautua.

Lopuksi täytyy todeta, että oma aktiivisuuteni verkostoitumisessa on viime kuukausina ollut vähäistä. En ole jaksanut miettiä personoituja verkostokutsuja. En ole myöskään käyttänyt kalenteria enkä seurannut LinkedInin mittareita. Parannettavaa on paljon. Toivottavasti keväämmällä, kun aurinko alkaa taas paistaa, pystyn ryhdistäytymään.

 

Kirjoittaja JaJari Aaltosen profiilikuvari Aaltonen on kokenut ohjelmistosuunnittelija, joka etsii alan töitä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.