Osaaja pois piilosta – Piian tarina

Kaksi henkilöä iloitsee onnistumisesta. Toinen tuulettaa, toisella on peukut pystyssä.

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Piia kaipasi monipuolisempia ja haasteellisempia työtehtäviä uralleen ja huomasi että oman osaamisen sanoittaminen työhakemusten tekemisessä ja haastatteluissa ei ollut helppoa, vaikka oli tehnyt monipuolisia työtehtäviä. Hän kaipasi vertaistukea ja vinkkejä työnhaun tueksi. Piia työllistyi pian piilareihin liityttyään vakituiseen työsuhteeseen tavoittelemaansa työtehtävään.

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Eräässä verkostoitumistapaamisessa Virpi Haavisto kertoi piilareiden toiminnasta ja ajattelin, että tässä saattaisi olla juuri minun  kaipaamani väylä vertaistuen hankkimiseen. Olin myös itse ollut rekrytoijan roolissa silloisissa tehtävissä, joten ajattelin että voisin myös antaa vinkkejä muille työnhaussa oleville.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla? Miten nämä työnhakuyhteisöön liittyvät tavoitteesi toteutuivat?

Koska työnhaku oli muuttunut viime kerrasta ja useissa hauissa olin saanut ei kiitos -viestejä, kaipasin vinkkejä työnhaun tueksi ja vertaistukea työnhakutilanteisiin. Ajattelen että vertaistuki on erityisen tärkeää esimerkiksi niissä tilanteissa kun kaikki ei mene niinkuin olet itse suunnitellut. Kerta toisensa jälkeen tulleet ei kiitos -viestit tuntuvat pahalta, mutta yhteisöstä saa voimaa ja tsemppiä tulevaan. Piilareissa pystyy kysymään mistä tahansa mieltä askarruttavasta tilanteesta työnhaussa ja aina löytyy joku joka haluaa jakaa omaa tietotaitoaan tai kokemustaan. Ilman vertaistukea työnhaku on kovin yksinäistä. Piilareissa lueskelin myös muiden vinkkejä, joita voisin hyödyntää omassa työnhaussa.

Sain kun sainkin hetken päästä uuden työn ja vieläpä sellaisista tehtävistä mistä olin pitkään haaveillut.

Miten onnistuit uudessa ura-askeleessasi ja mitä vahvuuksiasi hyödynsit?

Periksiantamattomuus ja tavoitteellisus. Kun jotain päätän niin sen myös teen. Pysähdyin miettimään millä teoilla pääsen lähemmäksi tavoitteita. Uudessa työpaikassa olen saanut vahvistettua osaamistani entisestään ja saanut omat vahvuuteni hyötykäyttöön.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Muutos on mahdollisuus, mutta se vaatii päätöksen toteuttaa muutos ja hakea ratkaisuja, jotka johtavat kohti muutosta. Jos kaipaat muutosta ja koet tarvitsevasi muita ihmisiä tukemaan muutosprosessissa niin ei muuta kuin piilareiden jäsenhakemusta tulille. Älä jää yksin vaan uskalla kysyä apua.

Piia Nygren profiilikuvaKirjoittaja Piia Nygren on nykyisin Tammer Brandsilla HR-asioiden parissa työskentelevä visionääri, joka innostuu erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta ja jatkuvasta kehittämisestä ja kehittymisestä niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.