Osaaja pois piilosta – Heidin tarina

Kuva: AbsolutVision / Unsplash

Heidi Haataja liittyi Piilo-osaajiin koska halusi löytää unelmiensa työpaikan. Vuoden 2020 alussa löytynyt ratkaisu yllätti jopa Heidin itsensä.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Löysin Piilo-osaajat LinkedIn kautta 27.5.2019.  Jaana Saramies oli julkaissut postauksen, joka sai minut kiinnostumaan. Laitoin heti jäsenhakemuksen ja aloin verkostoitumaan muiden Piilo-osaajiin kuuluvien ihmisten kanssa. Minua kiinnosti yhteisöllinen työnhaku, jossa ei ole ylhäältä tulevaa viranomaisen tai organisaation ohjausta vaan yhteisö itse keksii keinot löytää töitä tai muita uramahdollisuuksia. Piilo-osaajat on yhteisö, joka kannustaa luovuuteen.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Halusin löytää paikan, jossa voin rauhassa kypsytellä ideoitani uranvaihtoa varten. Mitä haluan tulevaisuudelta? Mikä on minun tapani tehdä töitä? Mistä löydän juuri itselleni sopivan työpaikan? Lisäksi Piilo-osaajilla on vilkas blogialusta, johon kaivattiin lisää kirjoittajia. Itse olen tottunut kirjoittamaan blogeja, joten tämä aktiivisuuden muoto sopi minulle täydellisesti. Tämä onnistumistarina on neljäs kirjoitus, jonka olet tehnyt Piilo-osaajia varten.

Miten nämä työnhakuyhteisöön liittyvät tavoitteesi toteutuivat?

Minullehan kävi lopulta niin, että lopetin työpaikan hakemisen. Otin rohkean askeleen ja perustin yrityksen. Päädyin työttömästä toimitusjohtajaksi yhdessä yössä. Voisi sanoa jopa tuhkimotarinaksi. Yritykseni nimi on Heidi Haataja Oy. Olen Kotisivukonsultti. Perustin itselleni työpaikan 1.1.2020, koska näytti silti, ettei markkinoilta löytynyt täydellisesti sellaista tehtävää, josta haaveilin. Kotisivukonsulttina voin yhdistää nörttiyden ja sosiaalisuuden. Voin tehdä digitaalista markkinointia rauhassa omassa kotona, mutta voin myös kulkea opettamassa ja neuvomassa pienyrittäjiä paikan päällä.

Miten onnistuit uudessa ura-askeleessasi ja mitä vahvuuksiasi hyödynsit?

Olin haaveillut yrittäjyydestä jo viisi vuotta, mutta en ollut löytänyt riittävän hyvää liikeideaa. Olen taloushallinnon ammattilainen ja käynyt työnjohto-osaamiskoulutuksen, jossa sai hyvän perustan myös yrittäjyyteen. Runko oli siis olemassa ja valmius alkaa yrittäjäksi oli hyvä. Syksyllä 2019 käymäni Digital Excellence Academy antoi minulle lopullisen varmuuden siitä, että oikeasti hallitsen digitaalisen markkinoinnin ja kotisivuasiat. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen, kannattavuuslaskennan tekeminen ja itse osakeyhtiön perustaminen kävi sen jälkeen nopeasti, kun visioni kirkastui.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Olen saanut Piilo-osaajilta tukea, tietoa, ideoita ja inspiraatiota. Mitä suuremmaksi verkosto tulee, sen enemmän avautuu uusia mahdollisuuksia. Yhteisön voima on sen aktiiviset jäsenet. Mitä enemmän annamme toisillemme, sen vahvempia olemme.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Aion vielä jäädä Piilo-osaajiin mukaan ainakin joksikin aikaa, vaikka olenkin tullut nyt pois piilosta ja olen yrittäjä. Eihän minun työnhakuni pääty mitenkään. Se vain on kiihtynyt ja muuttanut muotoaan. Nyt en hae itselleni kokopäiväistä työpaikkaa vaan haen työtehtäviä, joista voin laskuttaa yrityksen kautta. Samalla tavalla minun pitää tuoda esille osaamistani kuin työnhakijana. Verkostoituminen ja tuki on tärkeää. Voin osaltani myös auttaa yhteisöä omalla tavallani.

Kannattaa siis liittyä Piilo-osaajiin siinäkin tilanteessa, kun ei tiedä, mitä uramuutosta hakee. Esimerkiksi sinulla voi olla tunne, etteivät sinun kaikki kykysi ole vielä käytössä, ja se tympäisee sinua. Tässä on yhteisö, jossa voi yhdessä etsiä asiaan ratkaisua. Määränpäätä ei vielä tarvitse tietää. Tervetuloa matkalle mukaan!

Heidi_HaatajaKirjoittaja Heidi Haataja on liminkalainen yrittäjä ja kulttuuripersoona, joka höpöttää mielellään sosiaalisessa mediassa, kunnanvaltuuston kokouksissa ja esiintymislavoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.