Tärkeää asiaa motivaatiosta ja intohimosta työelämässä

Torstaina 23. päivä toukokuuta vietettiin toista kertaa Piilo-osaajien Rekrytointi- ja osaamismarkkinoita. Läpi tapahtuman osallistujajoukossa kävi utelias ja markkinoiden edessä yhä innostuneempi kuhina.

Kevään kuplivin rekrytointitapahtuma, Rekrytointi- ja osaamismarkkinat, kokosi paikalle yhteensä yli 100 osallistujaa Tampereelle ja Jyväskylään. Osallistujissa oli niin uusia alkuja etsiviä osaajia, rekrytointi- ja työnhakualan ammattilaisia kuin palvelujaan esitteleviä yhteistyökumppaneita. Pääpuhujat saivat kiitosta ja tarjosivat kaivattua inspiraatiota sekä uusia näkökulmia työnhakuun ja rekrytointiin. Osallistujat kehuivat tapahtumaa innostavaksi, mainioksi ja huipputapahtumaksi.

Tampereella mietittiin motivaation mahtia Riikka Pajusen johdolla

7CB7842E-C2A5-40E3-A2D6-ECE66421B67A

Riikka Pajunen jakoi omistuskirjoituksia osallistujille. Kuva Heidi Hölsömäki

“Tehokkain tapa tappaa motivaatio on hokea itselleen pitäisi”, Montevista Oy:n uravalmentaja ja onnellisen työelämän rakentaja Riikka Pajunen kiteytti. Pajuselta on juuri ilmestynyt uusi voimakirja “Omaa tehtävää etsimässä – löydä vahvuutesi ja intohimosi”, jonka perustalle puheenvuoro oli rakennettu.

“Se tyyli, jolla haet töitä, kertoo tavastasi tehdä töitä. Kun tunnistat motivaatiotekijäsi, löydät vahvuutesi ja intohimosi liekki syttyy!” Pajunen innosti MOW Supernovassa.

Jos haluat nähdä Riikka Pajusen puheenvuoron taltioituna, ota seurantaan Piilo-osaajien Twitter– ja Facebook-tilit!

Konkreettisia keinoja oman osaamisen tunnistamiseen

Piilo-osaajien Virpi Naukkarisen ja Matti Kortteuksen fasilitoima työpaja käsitteli oman osaamisen tunnistamista ja sanoittamista. Aihepiiri koskettaa monia ja näiden kysymysten kanssa tuskaillaan tietämättä, miten päästä eteenpäin.

Konkreettisina keinoina osaamisen tunnistamiselle työpajassa nousi esille kaveripiirissä keskusteleminen, palautteen kysyminen, itsetutkiskelun harrastaminen ja sen pohtiminen, mitä osaamista uusi tekijä tarvitsisi, jos tehtäväsi vaihtuisivat. “Voi ujostuttaa kertoa osaamisestaan tai sitä osaamista ei itse yksin nähdä. On myös henkisesti helpompaa yrittää sovittaa itsensä työpaikkailmoituksen muottiin kuin tarjota suoraan omaa osaamista”, työpajan vetäjät kertoivat.

Jyväskylässä Mikko Kalliola kehotti keskittymään hetkeen

4396DD32-A4D9-48B3-9B76-59B9F496BF55

Mikko Kalliola kehotti haastamaan rutiinejaan ja seikkailemaan. Kuva: Heidi Friman.

Markkinointifirma Aava & Bangin luova johtaja Mikko Kalliola innosti Kansalaistoiminnankeskus Mataralle saapuneita haastamaan rutiinejaan ja seikkailemaan. Kalliola pitää tärkeänä sitä, että jokainen varaa aikaa miellyttävien asioiden tekemiseen nyt eikä vasta joskus epämääräisessä tulevaisuudessa. “Kun keskittyy vain rutiinisuorituksiin, aika kuluu nopeasti”, Kalliola julisti, “kun puolestaan hyppää seikkailuun ja keskittyy elämän pyhiin asioihin, saa kokea viikon verran asioita päivässä!”

Myös Jyväskylässä päästiin nauttimaan Piilo-osaajien taidoista Saija Vuorisen vetämissä työpajoissa. Vuorisen johdolla pohdittiin, kuinka motivaatiota voi tuoda esiin työnhaussa. Harjoituksissa kirjattiin ylös onnistumisia, joiden kautta omaa osaamista ja motivaatiota voisi esitellä työnantajille.

Työpajan toisessa osiossa konkretisoitiin osallistujien unelmatyöpaikkoja inspiraatioista ja innostavista asioista. “Omia onnistumisen hetkiä olen miettinyt aiemminkin, mutta konkreettisesti unelmaduunin miettiminen oli uutta ja virkistävää!” eräs Saijan työpajaan osallistuneista kertoi.

E880B36E-8C82-4BAC-8950-6EE1FBB94F54

Jyväskylässä järjestettiin ensimmäistä kertaa Osaamis- ja rekrytointimarkkinat. Kuva: Heidi Friman

Rekrytointi- ja osaamismarkkinat toteutettiin Piilo-osaajien timanttisella osaajaporukalla ja lukuisten yhteistyökumppaniemme avulla. Haluamme tapahtuman kautta levittää iloisen kuplivaa asennetta kaikille työnhakijoille ja rekrytoinnin parissa toimiville!

Jäitkö janoamaan lisää? Voit lukea tarkemmin Osaamismarkkinoiden sisällöstä myös osallistujille lähetetystä kiteytysviestistä. Tämän lisäksi osallistujat saivat itselleen puheenvuorojen ja työpajojen materiaaleja aiheiden työstämiseen tapahtuman jälkeenkin. Siinäpä oiva syy osallistua ensi vuoden Osaamismarkkinoille!

Kirjoittaja Sinikka Kauhanen toimi Jyväskylän Rekrytointi- ja osaamismarkkinoiden koordinaattorina ja osallistui valtakunnallisesti tapahtuman suunnitteluun ja viestinnän toteutukseen. Sinikka on yhteiskunnallista näkemystä omaava sukkela sisällöntuottaja. Hän etsii keskisuomalaista työnantajaa, jonka tavoitteisiin sitoutua.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *