Hyvää kesää Piilo-osaajista!

Maatuskanukkeja

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Vapaaehtoistyössäkin tarvitsee taukoja. Piilo-osaajat eivät ole siinä asiassa poikkeus. Kevätkausi on jäämässä taakse ja on aika nauttia kesästä! Kevät oli aktiivista aikaa ja akut tarvitsevat latausta. Tämän blogitekstin myötä kurkkaan vielä kevääseen ja suuntaan katsetta syksyyn Piilo-osaajien toiminnassa. Blogi jää kesätauolle ja palaa taas elokuussa koulujen alettua. Somestamme voit kuitenkin seurata bloginostojamme vuosien varrelta.

Piilo-osaajien keväässä oli jäsenille tarjolla kaikenlaista. Kaikki meillä tehty sisältö tehdään suurella sydämellä ja halusta oppia uutta. Kehittymistä tai muutosta ei tapahdu ilman halua oppia uutta ja mukavuusalueen laajentamista. Uuden tekeminen ja itsensä haastaminen uuteen osoittaa myös maailmankaikkeudelle, että on valmis muutoksiin, joita haluaa elämäänsä. Uusi työpaikka on usean toive ja sitä voi vauhdittaa omalla tekemisellä. Piilo-osaajien toiminta tarjoaa paikkoja olla korkeissa energioissa, aktiivinen ja positiivinen.

Piilo-osaajat on jäsentensä näköinen yhdistys. Hiekkalaatikko, jossa kaikki kukat saavat kukkia ja kurottaa parhaimpaansa. Meidän vapaaehtoisaktiivit opettelevat uusia asioita, jakavat osaamistaan ja harjoittelevat sitä, missä haluavat kehittyä. Tekemällä oppii parhaiten ja siihen Piilo-osaajissa pyritään kannustamaan kaikkia jäseniä.

Mahdollisuuksia on monia. Heidi piti oppimismuotoilusta webinaarin ja toimi osaajaprofiilivalmentajana verkkokoulutuksessa. Sinttu on rakentanut mm. Piilo-osaajien organisaatiotiliä LinkedIniin, LinkedIn näkyvyys -valmennuksen sekä ideoi rakkautta ja anarkiaa -illat jäsenille. Sanni on luonut Instagramiin Piilo-osaajille tilin ja miettii yhdessä Sintun kanssa markkinointi- ja viestintäjuttuja, koska ne kiinnostavat. Sonja alkoi luotsata rekrytointi- ja osaamismarkkinoita sekä toimi ekaa kertaa juontajan tehtävissä. Ei koskaan tiedä, milloin työtehtävissä voi joutua kameran eteen puhumaan! Jukka loi jäsenille valmennusohjelman, jossa hyödynnetään jo olemassa olevia elementtejä toiminnassamme. Jäsenvastaavamme Maria tarttui tilaisuuteen kartuttaa henkilöstöpuolen osaamistaan. Meitä on myös paljon muita – tästä voisi kirjoittaa oman blogitekstinsä!

Ihmiset seisovat rivisssä

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Uuden oppiminen kasvattaa itseluottamusta. Kun Piilo-osaajien lämminhenkisessä ympäristössä uskaltautuu kokeilemaan uusia asioita, työssä ei ole välttämättä niin pelottavaa tarttua uusiin juttuihin. Työnhaussa on kättä pidempää, kun voi esimerkiksi haastattelussa kertoa, miten oma halu tarttua uusiin asioihin näkyy käytännössä.

Syksyllä on taas mahdollisuus hankkia itselleen kokemusta. Niin uudet kuin vanhatkin jäsenet aktivoituvat syksyn tullen ja omasta kiinnostuksesta riippuen voi tarttua vaikkapa somestrategian pohtimiseen ja toteuttamiseen, sometilien päivittämiseen, tapahtuman järjestämiseen, valmentamiseen, webinaarien pitämiseen ja mikä ikinä tuleekaan mieleen. Erityisesti kannattaa pistää kalenteriin syksyn “Back to school” -tapahtuma elokuussa ja tulla kuulolle, millaisia juttuja on tulossa. Piilo-osaajien hallitus on vaihtumassa vuoden vaihteessa, joten jos hallitustyöskentely kiinnostaa, sitäkin on mahdollisuus opiskella. Myös johtajuutta voi harjoitella (vara)puheenjohtajana – nekin paikat tulevat hakuun syksyllä.

Aivan hiljaisuudessa ei olla kesänkään aikana. Jäsenille on muutamia #kahvihuone -hetkiä tarjolla kesäkuulumisten vaihtoon, ja lisääkin saa järjestää! Slack-sparrausta on saatavilla ensi viikon maanantaina (26.6.).

Virpi Haaviston profiilikuva

kuva: Niina Uusitalo

Kirjoittaja Virpi Haavisto toimii Piilo-osaajien puheenjohtajana kolmatta vuotta ja on valmis antamaan muille tilaa kasvattaa siipiään.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *