My day – päiväni viestintätoimistossa

Tikkataulu jossa napakymppi

Työ viestintätoimistossa tuntuu olevan minulle ihan napakymppi. Kuva: Unsplash / Afif Kusuma

Oletko aina halunnut tietää, millaista on työskentely viestintätoimistossa? Sanni kertoo, mitä viestintäharjoittelijan päivään kuuluu.

Noin vuoden kestänyt työttömyysjaksoni päättyi elokuun alussa, kun aloitin työt viestintäharjoittelijana helsinkiläisessä viestintätoimistossa. Nyt olen ehtinyt siis olla jo kaksi ja puoli kuukautta töissä, joten tässä on päästy aika hyvin kiinni viestintätoimiston arkeen. Jos olet aina halunnut tietää, mitä viestintäkonsultit puuhaavat, niin jatka lukemista.

Tänä aamuna heräsin kello 7.55. Työt alkavat aina siihen kellonaikaan kuin itse haluan, paitsi silloin, kun aamulle on sovittu palaveri. Yleensä tykkään aloitella työt suurin piirtein kello yhdeksältä. Teen töitä useimmiten kotona, vaikka meillä on kiva toimistokin Helsingin keskustassa. Tänään päätin kuitenkin vaihtelun vuoksi marssia lähistölle kahvilaan tekemään hommia.

Päätin mennä kahvilaan työskentelemään, sillä siellä on mielestäni mukava tehdä kirjoitustöitä. Tänään oli siis sellaisia luvassa: kirjoitin aiemmin tekemäni haastattelun pohjalta nettisivuilla ja somessa julkaistavaa artikkelia pitkin päivää aina, kun palavereilta ehdin. Kahvilasta sai myös herkkulounasta, joten se oli siinä mielessä kätevä työskentelypaikka.

Neilikat

Kahvilassa oli kivoja neilikoita.

Työpäiviini kuuluu tosiaan aika paljon kokouksia, jotka pidetään tällä hetkellä etänä. Tänään kokoustettiin ensin kollegan ja erään asiakkaan edustajan kanssa yhteistyön uudelleenlämmittämisen tiimoilta ja samalla esiteltiin minut uutena tiimin jäsenenä hänelle. Kirjoittelin muistiin näppäimistö sauhuten asiakkaan tämänhetkistä tilannetta ja toiveita. Tällä kertaa meiltä tilattiin työyhteisöviestintää: toiveissa oli jonkinlaiset työpajat tai tilaisuudet työntekijöille, joissa yrityskulttuurin kehittäminen viedään mahdollisimman vuorovaikutteisesti käytäntöön. Ideoimme myöhemmin kuluvalla viikolla konsulttikollegani kanssa, millaisia nämä tilaisuudet voisivat olla.

Lounaan jälkeen oli toisen asiakkaan kanssa kuukausikokous. Kyseessä on hankeviestintää, jota tässä toimistossa tehdään melko paljon. Hankkeiden viestintäryhmä kokoontuu kerran kuussa. Tässä hankkeessa oltiin jo päästy aika lailla maaliin, kun osa hankkeesta oli tullut päätökseen. Viestintä kuitenkin jatkuu vielä. Kirjoittelin kokouksen aikana muistion.

Päivän aikana sain kuin sainkin sen yhden artikkelin kirjoitettua valmiiksi ja lähetin sen kommentoitavaksi kollegalleni. Tähän hommaan meni yhteensä tällä kertaa kaksi ja puoli tuntia. Työajat merkitään viidentoista minuutin tarkkuudella – ja myös työtehtävän tarkkuudella järjestelmään, joten tiedän tarkasti mitä olen tehnyt ja kauanko siihen on mennyt aikaa. Näin toimitaan asiakkaiden laskuttamisen takia.

Kirjoitushomman lisäksi tein erään päättyneen hankkeen viestinnästä referenssitekstin toimistomme verkkosivuille, olin vartin pikapalaverissa kahden työkaverini kanssa, päivitin vanhoihin toimiston esittelyslaideihin uudet henkilöstökuvat ja aloitin yhden tiedotteen kääntämisen englannista suomeen. Sitten lähdin hierojalle ja kävelylle. Sellainen oli tämä työpäivä!

Tässä hommassa ehdottomasti parasta ovat vaihtelevat työtehtävät ja se on juuri sitä, mitä työltäni toivoinkin. Kannatti pohtia näitä juttuja esimerkiksi osaajaprofiilin kautta! Tykkään siitä, kun voin välillä päättää tehdä ihan toisen asiakkaan työtehtäviä. Mukavaa on myös työaikojen joustavuus. Tuntuu kyllä myös kivalta olla asiakkaiden silmissä osa asiantuntijoiden porukkaa, jonka puoleen käännytään viestinnän haasteissa ja arkisemmissakin tarpeissa. Asiantuntijoitahan tässä ollaankin!

Kirjoittaja Sanni Kurvinen on viestintämuija, joka on kiinnostunut monista viestinnän ja vuorovaikutuksen eri teemoista. Viestintätoimiston ohella Sannin saattaa bongata muun muassa kirppareilta tai karaokesta.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.