Piilo-osaajat on mukana Osaaminen näkyviin -viikoilla

Sitra on kutsunut eri toimijoita osallistumaan omalla panoksella Osaaminen näkyviin -viikkojen rakentamiseen ja osaamisen esiintuomisen tärkeyden välittämiseen omissa verkostoissa. Tapahtumaviikkojen tavoitteena on auttaa ihmisiä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun. Viikot starttaavat ensi viikon maanantaina 30.8. ja Piilo-osaajat on mukana täydellä sydämellä. Osaamisen näkyviin houkutteleminen on ehdottomasti yksi yhdistyksemme kantavista tarkoituksista. Se äärelle kutsumme myös jäseniämme yhä uudelleen.

Yhteiskunnassamme pyritään ratkaisemaan kohtaanto-ongelmaa ja työllisyysongelmia erilaisin keinoin. Olemme erityisen ilahtuneita että meidän sydäntämme lähellä oleva teema #OsaaminenNäkyviin nostetaan esiin. Osaamista syntyy kaikkialla, missä toimimme: työelämässä, arjessa, vapaa-ajalla, opinnoissa, kursseilla, harrastuksissa, perhe-elämässä, missä vain toimimme toisten ja itsemme hyväksi yhteistyössä muiden kanssa. Sitä ei välttämättä osata tunnistaa osaamiseksi. Olemme todistetusti sokeita itsellemme emmekä osaa nähdä itseämme ulkopuolisen silmin. Oma osaamisemme on meille kuin kotimme ominaistuoksu – näkyy muille, mutta ei meille itsellemme.

Oman osaamisen tunnistamiseen on erilaisia työkaluja tarjolla ja niitä Sitra nostaa näkyviin omilla sivuillaan näiden viikkojen aikana. Minulla on ilo kertoa teille, että myös meidän osaajaprofiilimme on näiden valittujen työkalujen joukossa. Vaikka itse sanonkin – enkä ole ainoa meistä – osaajaprofiili on äärimmäisen hyvä työkalu! Se haastaa sinut kaivelemaan omaa osaamista, tunnistamaan ja tunnustamaan sen. Osaamisen sanoittaminen on haastava tehtävä ja me olemmekin nyt rakentamassa verkkokurssia sen helpottamiseksi. Itse joudut kuitenkin tekemään sen työn – me voimme vain tarjota sen avuksi työkaluja ja vinkkejä, miten löydät ja tunnistat vahvuutesi, osaamisesi ja persoonasi.

On aivan mahtavaa, että osaamisen näkyviin tuominen saa tästä tapahtumasta uudenlaista nostetta. Kun osaaminen ja sen näkyväksi tekeminen on yhteiskunnallisessa keskustelussa yksi pääaiheista, voinemme julistaa kaikenlaisen tasapäistämisen olla ohi. Voisiko suomalainen yhteiskunta vielä jonain päivänä olla valmis siihen, että omaa osaamistaan kuuluu kaikkien nostaa näkyviin eikä oman häntänsä nostamista tarvitsisi pelätä? 

Osaamisen esiin tuominen hyödyttää niin työnantajia kuin työntekijöitäkin. Kun yksilö huomaa ja näkee oman osaamisensa, itseluottamus työtehtäviä kohtaan kasvaa. Sitä uskaltaa tarttua haasteisiin. Toisten esimerkki auttaa myös muita rohkaistumaan ja hyödyntämään omaa osaamista. Kannustavassa ilmapiirissä voi löytyä myös piilossa potentiaalia, joka muuten jäisi uinumaan näkymättömiin. Työnantaja hyötyy valtavasti osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta. Ei mikään ihme, että piilossa olevan potentiaalin ennustetaan olevan ratkaisu työelämän kohtaanto-ongelmiin ja työvoimapulaan. Yksilöiden potentiaalin vapautuminen on tässä epäilemättä avaintekijä.

Osaaminen näkyviin -viikoille on ilmoittautunut jo yli 300 toimijaa! Vielä ehtii mukaan järjestämään omissa verkostoissa tapahtumia tai tukemaan some-pöhinää. Tarkempia ohjeita löydät Sitran kotisivuilta. Startti siis maanantaina 30.8. ja lopetus 12.9. Ole sinäkin mukana yhteisellä asialla! 

Virpi Haavisto, profiilikuva


Kirjoittaja Virpi Haavisto on toiminut Piilo-osaajien puheenjohtajana nyt kohta kaksi vuotta. Osaamisen näkyväksi tekeminen on hänelle sydämen asia. Hän rohkaisee ihmisiä tulemaan näkyväksi itselleen ja muille.

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.