Työnhakua ja surffailua

Internetin selailua sanotaan surffailuksi, tai ainakin vuosia sitten sanottiin. Nykypäivänä netissä on monia aallokkoja, joista voi nauttia. Monet huvittelevat päivittäin monia tunteja seuraillen erilaisia linkkejä kuin suunnistuskisoissa ikään.  Sitten on meitä työllisyystilanteesta, työpaikkakehityksestä ja urakehityksestä kiinnostuneita vakavin aikomuksin surffailijoita. –Mitä muuta me katselemme kuin kissavideoita

Tilastoja, trendejä…

Kuvauksia ammateista ja ammattialoista löytää hyvin näppärästi esimerkiksi Työmarkkinatorin ammattitietosivulta. Siellä on perustietoa, jos mielii jotakin muuta kuin omaansa tai vaikka haluaisi omastaankin nähdä ja löytää jonkin uuden kulman. Samalla voi tutustua tähän koko järjestelmäänkin, täyttää sinne omat tietonsa ja tulla löydetyksi johonkin uuteen.

Yksi erittäin hyödyllinen työkalu on Ammattibarometri. Sen avulla pääsee kurkistamaan alueittain, kunnittain ja ammattialoittain työllistymismahdollisuuksia eri puolilla maata. Voit nähdä missä on pulaa ja missä on ylitarjontaa nyt ja lähitulevaisuudessa. Juuri nyt on tuorein tieto syyskuulta, joten voi olla sopiva hetki tutustua tuonne. Tiedot perustuvat TE-toimistojen arvioihin ja ne ovat riittävällä tarkkuudella oikein. Ammattibarometria kannattaa katsella varsinkin rajanaapurikuntien osalta, koska jo kuntarajan takana voi alueelliset tarpeet olla erilaisia. Jotkut käyttävät tietoa myös seuratessaan mille alalle kannattaisi hankkia lisäosaamista uranvaihtomielessä.

 

Työpaikkoja tietysti etsitään printtilehtien lisäksi klassiselta ja viralliselta mollin-sivustolta tai sitten vähän modernimmalta ja melkoisen kattavalta Duunitorilta, jossa on paljon muutakin asiaa ja hyviä blogikirjoituksia ym. kiinnostavaa. Esimerkiksi sieltä löytyy paljon suosiota saanut tyyppitesti, jolla löytää itselleen nelikirjaimisen koodin, jonka voi laittaa someprofiiliinsa.

Uutisiakin…

Tarkoitus on kirjoittaa myöhemmin varsinaisesta piilotyöpaikkojen etsimisestä, mutta kotiläksynä siihen voi jo valmistautua lukemalla uutisia. Itse käytän hyvin paljon Amppareita Varsinkin talous-uutisosio on hyödyllinen. Toki siellä on nyt myös työelämä-uutisosio, miuttasen käyttöarvo on mielestäni vajavainen., kovasti vajavainen. Talousosiosta läytyy kattavasti erilaisiin yritysten muutostilanteisiin liittyviä uutisia, joista voi saada vinkkejä avautuvista mahdollisuuksista. Yksi, joka myös aaatta oola hyödyllinen on vasemman sivun valikon alareunasta löytyvä maakuntauutisten ryhmä. Sieltä löytää joskus ihan mielenkiintoisia juttuja oman tai muuten kiinnostavan maakunnan asioista, työllisyysaiheisiinkin liittyviä.

 

Mitä surffirantoja sinulla tiedossasi näiden lisäksi? Ja minkälaista tietoa kaipaisit?

 

Matti Kortteus, profiilikuvaKirjoittaja Matti Kortteus on Piilo-osaajien aktiivijäsen ja mukana Työmarkkinatorin kehittäjäryhmässä seuraamassa järjestelmän työnhakija- ja sidosryhmäosioiden etenemistä. Matti miettii, miten tulevaa työnhakujärjestelmää käytetään entistä helpommin osaamisen ja osaamistarpeen yhdistämiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.