Kaikki, jotka harhailevat, eivät ole eksyksissä

Valokuva Daniel Jensen on Unsplash

21 vuoden ICT-uran jälkeen olen tehtävässä, jossa taidot, kiinnostus ja tehtävät kohtaavat toisensa sopivassa suhteessa. Olen edennyt mutkikasta reittiä ja ottanut välillä myös muutaman askeleen harhaan, mutta koko ajan olen kulkenut suunnilleen oikeaan suuntaan.

Uteliaisuus ei ole vielä koitunut kohtaloksi, kuten tarinan kissalle, mutta kaiken muun mukana työkalupakkiin on tullut tärkeä lisä: epävarmuuden sietäminen.

Työelämässä epävarmuutta sietävät jossain määrin kaikki, mutta se korostuu erityisesti muutamilla ryhmillä: pätkätyöläiset, freelancerit ja apurahalla työskentelevät joutuvat sietämään epävarmuutta jopa suhteettoman paljon. Samaa sietokykyä tarvitaan myös työnhakijoilta.

Valokuva: Caleb Woods on Unsplash

Siksi Piilo-osaajat

Yhdistyksenä voimme yhdessä lievittää jäsentemme kokemaa epävarmuutta työnhakijana. Konkreettisemmin sparraamalla osaamisen sanoittamisen ja CV:n kanssa, mutta myös tsemppaamalla Slackissa ja tapahtumissa toisiamme.

Aiemmin on mainittu konkreettisia taitoja, joita yhdistyksemme aktiivijäsenet voivat oppia, mutta minä kysyn: millaisia harha-askeleita sinä olet ottanut ja ovatko ne olleet hyödyllisiä oppimiskokemuksia?

Jos haluat, voit linkittyä kanssani ja kertoa niistä minulle enemmänkin, mutta tärkeintä on tunnistaa ne itse.

Ja jollet ole vielä yhdistyksemme jäsen, niin kannattaa harkita vakavasti liittymistä mukaan; minäkin olen edelleen mukana, vaikka olenkin melkein koko jäsenyyteni ajan ollut töissä.

Tommi Helenius

Kirjoittaja Tommi Helenius omaa uteliaan mielen ja kokeilee mielellään erilaisia asioita ICT-alaa sivuten. Pelkkä Excelien pyörittely ei innosta, joten Tommi toimii mielellään ihmisten ja teknologian välimaastossa, liiketoiminnan ja tekniikan välisenä tulkkina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.