Mitä Piilo-osaajien hallitus tekee?

Jokaisella yhdistyksellä pitää olla elin, joka hoitaa hallinnolliset asiat, lähinnä yhteydenpidon viranomaisiin. Yleensä se on hallitus ja pääroolissa hallituksen puheenjohtaja, jota yleensä kutsutaan yhdistyksen puheenjohtajaksi. Meillä tätä puheenjohtajan hommaa hoitaa tänä vuonna Virpi Naukkarinen.

Miksi me muut olemme hallituksessa? Miksi minä olen tämän yhdistyksen hallituksessa?

Minä olen hallituksessa, koska:

Kun liki kaksi vuotta sitten kuulin aikeista mahdollisesti perustaa yhdistys, joka nostaisi esiin erilaisten ihmisten osaamista yhdessä, niin tunsin heti, että tuossa on minun porukkani. Minusta tämän yhdistyksen asia on niin tärkeä, etten voinut jäädä siitä pois. Aluksi olin mukana aiekeskusteluissa, sitten perustamiskeskusteluissa ja vihdoin perustajajäsenenä allekirjoitin perustamiskirjettäkin. Ihan vain siksi, että tämä syntyisi. Myöhemmin ilmaantui tarvetta laajentaa hallitusta, joten tarjouduin mukaan, ja jäsenistö hyväksyi minut mukaan hallitukseen. Ja samoin kävi vielä uudelleenkin.

Olen mukana opettelemassa järjestötyötä, vaikuttamassa hyväksi kokemaani asiaan ja sen leviämiseen, osallistun jäsenistön sisäiseen keskusteluun, jaan yhdistyksen viestiä omissa kanavissani ja tsemppaan osaajia olemaan esillä ja kertomaan osaamisestaan ja unelmistaan.

Mitä minä haluan saada yhdistyksessä aikaan?

Haluan auttaa yhdistystä olemaan aidosti jäsentensä tukena. Piilo-osaajien pitää olla hyödyksi ja huviksi jäsenilleen muuttuvassa työelämässä ja sen mutkissa. Haluan olla mukana tuomassa rekrytointiin avoimempaa ja enemmän osaamiseen perustuvaa valintatapaa. Myös niille, jotka vierastavat omakehua. Näillä tavoitteilla olen virallisesti mukana.

Hyvä henki, kannustavuus ja yhteisö ovat sitten se toinen juttu, miksi olen mukana. Porukalla tekeminen sekä keskustelut ja viestienvaihdot eri näkökulmista pitävät mielen virkeänä, saavat usein innostumaan ja tekevät elämästä kevyempää. Siis yhteisöllisyys ja halu mennä eteenpäin kavereita tukien ja matkalla itsekin apua saaden ovat ne perimmäiset syyt osallistua.

Kuvat: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Sitä konkretiaa

Yhdistyksen hallituksessa on tekeillä pelisäännöt eli selkeäkielinen toimintamallin kuvauksen laatiminen. Suunnittelemme Osaamis- ja rekrytointimarkkinointi- sekä Unelmien työnhakupäivä -tapahtumiamme. Olemme myös aloittaneet kokeilun, jossa olemme julkisesti esillä avoimissa keskustelutilaisuuksissa – emme pelkästään kertomassa toiminnastamme vaan myös vastaamassa kysymyksiin ja kuuntelemassa ihmisiä.

Ehkä liian paljon näkymätöntä työtä kuitenkin. Kaikki eivät osallistu kaikkeen, ja valtakunnallisena toimijana meillä on toimintaa niin laajalla alueella, ettei kaikilla ole halua lähteä jokaiseen tekemiseen mukaan. Mutta jotakin voi tehdä ja johonkin voi osallistua. Vaikka kirjoittamalla blogiin tai tekemällä osaajaprofiilinsa näkyväksi sekä jakamalla omissa kanavissaan osaamiseen liittyviä uutisia ja kirjoituksia.

Yhdessä olemme enemmän!

Kirjoittaja Matti Kortteus on Piilo-osaajien aktiivijäsen ja mukana Työmarkkinatorin kehittäjäryhmässä seuraamassa järjestelmän työnhakija- ja sidosryhmäosioiden etenemistä. Matti miettii, miten tulevaa työnhakujärjestelmää käytetään entistä helpommin osaamisen ja osaamistarpeen yhdistämiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.