Unelmien työnhakupäivä – “Työnhakijalle hyvin räätälöity kokonaisuus”

Kuva: it’s me neosiam / Pexels

Lokakuun ensimmäisenä perjantaina Piilo-osaajat sukelsivat työnhakuhyvinvoinnin saloihin kolmella eri paikkakunnalla. Valtakunnallisen Unelmien työpäivä -tapahtuman pikkusisar Unelmien työnhakupäivä järjestettiin kolmannen kerran.

Stressinhallintaa ja voimavarojen opettelua Tampereella

Unelmien työnhakupäivä 2019 Tampere

Tampereen Unelmien työnhakupäivä järjestettiin valtakunnallisen Work goes happyn Unelmien työpäivän päätapahtuman yhteydessä. Työhyvinvoinnin olohuoneessa päivystivät Piilo-osaajien lisäksi vapaaehtoiset rekrytoinnin ja työnhaun ammattilaiset. Rekryammattilaiset tarjosivat henkilökohtaista sparrausta osallistujien kysymyksiin. Ratkaisukeskeisen coachauksen opiskelija Raisa Aromaa tarjosi yksilöcoachingia neljälle nopeimmalle ilmoittautuneelle.

Päivän aikana saimme kuulla työnhakuhyvinvointia tukevia puheenvuoroja. Puhujat nostivat esiin oman mielen ja muiden kanssa yhteistyössä toimimisen merkitystä. Viesti toistui läpi esitysten: laita itsesi alttiiksi uusille kokemuksille, hakeudu vertaistesi ja työelämässä onnistuneiden seuraan, ole kiinnostunut muista ja innosta toisia. Hengitä! Uudet kokemukset ja muiden tuki lisäävät itsevarmuutta, kun tunne omasta pystyvyydestä kasvaa. Lämmin kiitos puhujillemme: superverkostoituja Noora Luutonen, mentaalivalmentajat Mia Kajosmäki ja Jenni Sofia sekä sosiaalipsykologi Jaana-Piia Mäkiniemi.

Olohuoneessamme piipahtaneet ja viipyneet työnhakijat löysivät innostusta, vertaistukea, inspiraatiota ja uusia suunnitelmia. Tunnelma oli erittäin lämminhenkinen ja saimme hienoa palautetta kävijöiltä. Päivä oli siis oikein onnistunut ja sen kruunasi coach Jaana Roschierin lempeä mindfulness-hetki!

Herättelyä suunhoidon voimaan ja pieniä hyvinvoinnin tekoja Jyväskylässä

Unelmien työnhakupäivä 2019 Jyväskylä

Jyväskylässä Suusi Supervoiman Sara Niilivuo johdatti osallistujat ensin miettimään suutaan. Tuntuuko suu puhtaalta? Miltä tuntuisi, jos yhtenä aamuna heräisikin ilman hampaita? Onko suttuinen suu oma asiani vai vaikuttaako se muihin ihmisiin? Koska huonosti hoidettu suu ja tulehtuneet ikenet voidaan yhdistää yli 50 muuhun kehon sairauteen, on hammaslangalla merkitystä myös uutta työtä etsivän elämässä: suu on paitsi sielun peili, joka voi työhaastattelutilanteessa antaa sinusta tietynlaisen kuvan ja vaikuttaa itsevarmuuteesi, myös keino ylläpitää fyysistä terveyttä, jolla on suuri merkitys työnhakuajan jaksamisessa.

Leukoja loksauttelevan puheenvuoron jälkeen Jyväskylässä siirryttiin sparrauspisteiden pariin. Ohjaamo Jyväskylän ja Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluiden pisteillä keskityttiin työhakudokumenttien hiomiseen ja työnhakuhyvinvoinnin nostattamiseen unelmaduunin askelmerkeillä. Uraverkosto.fi:n pisteellä tapahtuman osallistujat pääsivät pelillistämisen kautta miettimään, ovatko unelmat mukana heidän jokapäiväisessä tekemisessään ja ovatko heidän arvonsa linjassa työnhaun kanssa. Pienin mahdollinen teko -taulu täyttyi lappusista, joihin osallistujat olivat kirjoittaneet kuin lupauksina tekoja, joilla he voivat helposti ja päivittäin parantaa omaa hyvinvointiaan varsinkin niissä hetkissä, joissa työnhaku tuntuu erityisen haastavalta.

“Pitkälle päästiin keskusteluissa osallistujien kanssa”, Uraverkoston pisteeltä kommentoitiin. “Monille heräsi ajatuksia, jotka he kirjoittivat muistiinpanoiksi viedäkseen ne arkeensa mukanaan.”

Työnhakufiilis nostettiin uudelle tasolle Oulussa

Unelmien työnhakupäivä 2019 oulu

Kuva: Kalle Hautamäki / Neotar Media

Lokakuisen perjantain harmaudesta ei ollut tietoakaan Oulun Unelmien työnhakupäivässä, jossa kävi iltapäivän mittaan viettämässä viitisenkymmentä työnhausta ja hyvinvoinnista kiinnostunutta. Päivä aloitettiin miettimällä, mitä työnhakuhyvinvointi oikein onkaan. Piilo-osaajiin yleisön tutustutti yhdistyksen jäsen Tanja Flygare, joka kertoi myös omista kokemuksistaan yhdistyksen jäsenenä.

Urakoordinaattori Hanna Kela Urasampo-hankkeesta kannusti työnhakijoita oman osaamisen aktiiviseen reflektointiin ja painotti ammatillisen välitilinpäätöksen merkitystä työnhakutilanteen haltuun ottamisessa ja työnhakukunnon ylläpitämisessä. Verkostoitumis- ja sparraustauon aikana osallistujat hyödynsivät innolla mahdollisuutta keskustella keskenään ja saada vinkkejä omaan työnhakutilanteeseensa rekrytoinnin ammattilaisilta. Jonoa muodostui sekä kysy rekrytoijilta -pisteisiin että TE-toimiston ständille – kysyntää siis oli!

Tauon jälkeen Tecinspiren Teemu Kivioja antoi omakohtaisiin kokemuksiinsa perustuvia käytännönläheisiä vinkkejä henkilöbrändäykseen. Hän muistutti siitä, että meillä jokaisella on oma henkilöbrändimme, vaikka emme sitä olisikaan tietoisesti rakentaneet. Kannattaisiko siis ottaa ohjat omiin käsiin?

Iltapäivän esiintymiset viimeisteli Matti Asumaniemi Saranen Consultingilta. Saimme kuulla käytännön esimerkein rikastetun puheenvuoron siitä, miten päästä unelmien työpaikkaan rekrytoivan koulutusohjelman kautta. Tähän aiheeseen oman lisänsä toivat Kiviojan Teemun kommentit onnistuneista rekrytoivan koulutusohjelman kautta tapahtuneista rekrytoinneista.

Kaikilla paikkakunnilla valitsi positiivinen puheensorina ja hyörinä. Haettiin ja saatiin niin vertaistukea muilta samassa tilanteissa olevilta kuin rekrytoinnin ja työnhaun ammattilaisilta. Verkostoitumista unohtamatta! Tärkeää onkin verkostoitua sekä vertaisten että rekryalalla toimivien kanssa; näin parannat omaa työnhakuhyvinvointiasi ja löydettävyyttäsi pitkin vuotta.

unelmien työnhakupäivä tampere voimavarat

Tekstin Unelmien työnhakupäivän tapahtumista ovat koostaneet Tampereen, Oulun ja Jyväskylän tapahtumien järjestämiseen osallistuneet piilo-osaajat.

1 Response

  1. 27.8.2020

    […] Unelmien työnhakupäivä 2019 Unelmien työnhakupäivä 2018 Unelmien työnhakupäivä 2017 […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *