Osaaja pois piilosta – Hannan tarina

Piilo-osaajien avulla voi onnistua useammankin kerran, kuten osaajamme Hanna Turusen esimerkki näyttää. Yhteisö antaa paljon myös työllistymisen jälkeen ja mukaan voi jäädä pidemmäksikin aikaa.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Tämä on toinen onnistumistarina, jonka saan Piilo-osaajien kautta kirjoittaa. Kun lähdin etsimään uutta työtä ja polkuani tiesin, että tämä todennäköisesti löytyy ihan muulla tavalla kuin hakemuksen lähettämisenä työpaikkailmoitukseen. Se draivi, innostus, kannustus ja kuplinta joka Piilo-osaajien keskuudessa on, on jotain käsittämätöntä. Vinkkejä, kannustusta ja tukea tulee oikealta ja vasemmalta. Yksin ei tarvitse minkään asian kanssa olla ja usein kannustamme toisiamme menemään epämukavuusalueelle ja sitä kautta aika moni meistä on löytänyt työtä.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Tuoda esille sitä osaamista mitä on piilossa. Meidän ryhmässä on uskomattoman hienoja ihmisiä, joilla on taitoa, halua ja uskallusta tehdä myös asioita, joita he eivät ole ennen tehneet. Halusin myös auttaa muita. Tietysti itsekäs tavoite oli työllistyä ja löytää seuraava työpaikka.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Oma työni löytyi tällä kertaa nopeasti verkostojen avulla LinkedInin kautta. Uskoakseni olen tuonut ryhmään iloa ja pystynyt tukemaan toisia.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Vaikka kuinka paljon ja antaa vieläkin!! Sain tutustua uusiin ihaniin ihmisiin, joihin en todennäköisesti olisi muuten törmännyt. Oppinut uusista aloista ja ammattitaidoista, joista en ymmärtänyt mitä he tekevät. Kasvattanut verkostoani sekä saanut itse tukea ja apua mieltäni painaviin kysymyksiin. Ennen kaikkea hyvänolon tunnetta ja yhteisöä! Sitä ei voi olla liikaa, kun yksikseen etsit töitä ja tiedät, että ei se ihan sormia napsauttamalla löydy. Kirsikkana kakun päällä on hallitus jäsenyys Piilo-osaajien vasta perustetun yhdistyksen hallituksessa. Siinäkin saan tehdä uusia asioita, eli olen yhdistyksen rahakirstun vartija.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Rohkeasti mukaan! Tämä ryhmä antaa todella paljon, jos sen haluaa hyödyntää. Kuplinta ja hyvä fiilis tarttuvat ja vievät mukanaan. Silloin jaksaa sitä työnhakuakin paljon paremmin. Ryhmässä jaetaan vinkkejä piilotyöpaikoista toinen toisillemme sekä opitaan yhdessä uusia asioita. Tässä ryhmässä ei ole koskaan yksin.

Profiilikuva Hanna Turunen

Kirjoittaja on Hanna Turunen, utelias markkinoinnin ja myynnin osaaja. Aina ihmettelemässä ja kyselemässä uusista asioista, ilmiöistä ja virtauksista. Kolmen lapsen äiti ja ekonomi, joka päivä oppimassa jotain uutta elämästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *