Osaaja pois piilosta – Sannin tarina

Viherkasvin taimi kiipeää tukikeppiä pitkin.

Kuva: gryffyn m / Unsplash

Sanni valmistui viestinnän maisteriksi keväällä 2020, jolloin sattuneesta syystä ensimmäisen oman alan “aikuisten työpaikan” löytäminen oli entistäkin hankalampaa. Lisäksi vastavalmistuneen ammatillinen itsetunto oli nollissa. Työnhaku-urakka päättyi elokuussa 2021, kun viestintätoimistosta aukesi harjoittelupaikka. Paikka osoittautui unelmaduuniksi, ja harjoittelu on tähän mennessä ehtinyt muuttua vakituiseksi viestintäkonsultin työksi.

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Löysin Piilarit viestinnän opiskelukavereideni Kirsin ja Zaidan kautta, kun he olivat Ilmaisuvaivoja-podcastinsä tiimoilta vuoden 2020 Rekrytointi- ja osaamismarkkinoiden tekijöinä. Työnhakijana kiinnostuin tapahtumasta heti. Katselin silmä kovana kaikki puheenvuorot ja täytin tehtäväkirjaa. Olin ensimmäistä syvällisesti osaamiseni äärellä tehtäviä tehdessäni ja halusin lisää. Liityin sitten saman tien jäseneksi.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Olin lyönyt päätä seinään jo jonkin aikaa työnhakudokumenttien kanssa. Tuntui, etten tiedä, millaisia hakemuksien ja CV:eiden pitäisi olla ja olisin halunnut nähdä muiden työnhakijoiden työnhakudokumentteja. Konkreettisen dokumenttien viilaamisen lisäksi kaipasin kädestä pitämistä ja itsetunnon nostatusta sekä mielekästä tekemistä työnhakuajalle. Kaikkea tätä myös Piilareilta sain!

Miten nämä työnhakuyhteisöön liittyvät tavoitteesi toteutuivat?

Työnhakudokumenttien viilaamisessa parhaiten minua auttoi lopulta osaajaprofiilin laatiminen. Kun pohdiskelin perinpohjaisesti osaamistani ja kiinnostuksen kohteitani, onnistuin sanoittamaan hakemuksissa ja haastatteluissa kykyjäni ja motivaatiotani. Osaajaprofiilin julkaiseminen oli myös tärkeä steppi, koska se madalsi kynnystä laittaa itseäni likoon ja esitellä ylpeästi osaamistani. Nyt jälkikäteen huomaan, että sitähän minä teen tätä nykyä työssäni jatkuvasti.

Miten onnistuit uudessa ura-askeleessasi ja mitä vahvuuksiasi hyödynsit?

Olen kehittänyt vähän ehkä naiivin ja hupsun ajatuksen siitä, että työnhaku-urakka oli ikuisuudelta tuntumisesta huolimattaan “meant to be”. Olen jälkikäteen muistellut kaikkia ihan ihme paikkoja, joita olin hakenut. Mietin vain, että onneksi en päässyt niihin, vaan sain tämän nykyisen työni. Onnistumiseen siis varmaankin liittyi ihan vaan se, että työnhaun lomassa sain vähitellen selkiytettyä itselleni, millaisen työpaikan haluan.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Nyt varmasti unohdan mainita jotain, mutta tässä pari juttua:

  • itsetuntemusta ja itseluottamusta
  • selkeämmän suunnan työnhakuun
  • loputtomasti elämänviisauksia muilta Piilareilta
  • uusia kokemuksia ja täytettä CV:hen: projektinjohtajan pesti, parin verkkotapahtuman järjestäminen ja somemarkkinoinnin kokeilut.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Piilarit on ihana, monipuolinen joukko asiantuntijoita ja eri alojen osaajia. Yhteisön voiman lisäksi saat käyttöösi verrattoman osaajaprofiili-työkalun, josta on hyötyä muillekin kuin työnhakijoille. Osaamisen pohdiskelun äärelle tulee harvoin pysähdyttyä.

Kertaluontoinen liittymismaksu on pieni hinta kaikesta tuesta ja yhteisön lämmöstä, mitä Piilareilta saa. Jos jäsenyys kiinnostaa, tule ensin vaikka mukaan kaikille avoimille Rekrytointi- ja osaamismarkkinoille toukokuussa ja tee liittymispäätös sen jälkeen.

Sanni Kurvisen profiilikuvaViestintämuijamme Sanni Kurvinen on viestintäkonsulttihommien ohella yhä mukana Piilo-osaajien toiminnassa. Kaudella 2023 hän toimii hallituksessa markkinointivastaavana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *