Osaaja pois piilosta – Ullan tarina

Ulla Aresvuo sai tänä keväänä, pitkän työttömyyden ja turhauttavan työnhaun jälkeen, oivalluksen. Miksi hän on toistuvasti hakenut töitä oman alansa, lääkinnällisten laitteiden, regulaation parista, kun tutkimukset ovat aina innostaneet häntä enemmän? Unelmaduuni irtosi toisesta hausta suunnan muutoksen jälkeen.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Tapasin Piilo-osaajien puheenjohtajan Virpi Haaviston viime kesänä Link’d Tampere -ryhmän sokkopiknikillä Sorsapuistossa. Virpi kertoi piilo-osaajista, ja innostuin heti liittymään yhdistykseen. Muutaman kuukauden makustelun jälkeen aktivoiduin Piilo-osaajissa ja liityin blogitiimiin, jossa muun muassa ajastan muiden kirjoittamia blogeja.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Isoin motivaationi liittyä oli vertaistuen saaminen. Lisäksi kaipasin sparrausapua osaamisen sanoittamiseen, ja jotain mielekästä tekemistä arkeeni työnhaun lisäksi.

Miten nämä työnhakuyhteisöön liittyvät tavoitteesi toteutuivat?

Olen tutustunut, vaikkakin etänä, upeisiin Piilari-kollegoihin, niin työtä hakeviin kuin työelämässä oleviin. Sain sparrauskaverin, jonka kanssa työstimme molempien osaajaprofiileja, ja osallistuin yhdistyksen järjestämään osaajaprofiilikoulutukseen. Vaikkei oma osaajaprofiilini ehtinyt julkaisuvalmiiksi, sparrauksesta ja koulutuksesta oli suurta apua osaamiseni sanoittamiseen. Blogitiimissä olen nyt toiminut puoli vuotta, mistä olen saanut kaipaamaani mielekästä tekemistä, ja olen saanut tuntea itseni hyödylliseksi.

Miten onnistuit uudessa ura-askeleessasi ja mitä vahvuuksiasi hyödynsit?

Muistan hyvin selkeästi sen hetken, kun oivalsin, mihin suuntaan minun tulisi työnhaussa, ja sitä myöten (työ)elämässä, pyrkiä. Valmistuin bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi 2017, työkokemusta olen kerryttänyt niin lääkinnällisten laitteiden laatu- ja regulaatiotehtävien kuin kliinisten tutkimusten parissa. Kuitenkin olin jämähtänyt hakemaan vain laatu- ja regulaatiotehtäviä, ja ilman tulosta.

Tänä keväänä lamppu syttyi ja siirsin tähtäintä, ja jo toinen haku CRA:n eli Clinical Research Associaten tehtäviin tuotti onnellisen lopun. Rekrytointiprosessi kesti kaiken kaikkiaan puolitoista kuukautta sisältäen paljon odottamista, ja usko oli loppua pari kertaa. Lopulta kuitenkin tuli puhelu: ”Olemme vallinneet Sinut tehtävään”.

Vahvuuksiani tässä hakuprosessi lienee olleet:

  • asiantuntemukseni ja hyvin osunut kokemus
  • innostukseni
  • havainnollistaminen esimerkein, miten isoja kokonaisuuksia olen hallinnut, ja miten olen hoitanut useita projekteja samanaikaisesti.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Ennen kaikkea muuta koen itseluottamukseni kasvaneen, minkä vuoksi uskalsin myös vaihtaa suunnitelmia työnhaun suhteen. Koen myös avautuneeni paremmin mahdollisuudelle työllistyä, ja löytäneeni uraunelmani.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Rohkeasti mukaan vain! Kukin määrittelee itse, miten aktiivisesti toimintaan osallistuu. Toki suurimman hyödyn saa aktiivijäsenenä, kun omaa osaamistaan pääsee nostamaan esiin muun muassa osaajaprofiilin kautta. Voit myös hankkia uutta osaamista osallistumalla yhdistyksen toimintaan eri rooleissa. Mitään hävittävää ei ole, korkeintaan voit päätyä töihin!

Kirjoittaja Ulla Aresvuo kliinisiin tutkimuksiin hurahtanut elinikäinen oppija ja insinööri, joka nauttii hyvästä ruoasta ja puhtaasta luonnosta, yhdessä ja erikseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.