Osaaja pois piilosta – Tommin tarina

Kiinnostus Piilo-osaajiin voi johtaa pidempään sitoutumiseen, vaikka työpaikka, tai kaksi, löytyisikin.

Meillä on sarja kysymyksiä, joihin työpaikan saaneita pyydetään vastaamaan. Osa vastaa lyhyemmin, osa pidemmin. Minä vastaan niihin tässä muun ohella.

Piilo-osaajat osui kai ensimmäisen kerran silmään LinkedInissä elokuussa 2018. Olin siinä vaiheessa aktiivisesti etsimässä uutta työtä, ja päätin liittyä mukaan toimintaan. Koska olin laiska ja hidas, ehdin työllistyä osa-aikaisesti ennen kuin sain esittelyni ja CV:ni valmiiksi.

Huhtikuussa 2019 sain entisen kollegan yllytyksestä 8 kk:n toimeksiannon, joten tavoitteet eivät siltä osin Piilo-osaajien kautta toteutuneet. Ehdin kuitenkin sen verran verkostoitua Piilo-osaajien kanssa, että halusin jatkaa aktiivijäsenenä työpaikan jo löydyttyä.

Jäsenyys on tarjonnut minulle mahdollisuuden kirjoitella blogitekstejä, osallistua varajäsenenä hallituksen toimintaan ja saada uusia näkökulmia moneenkin asiaan.

Suosittelen vahvasti liittymistä mukaan toimintaan. Vaikka minun työllistymiseni tapahtuikin Piilo-osaajista huolimatta, niin moni menestystarina on sitäkin kautta alkanut. Ja hauskaakin meillä on.

067_PIILARIT_2019

Kuva: Laura Tammisto, Studio Torkkeli

Mutta siitä työstäkin piti kirjoittaa. Tätäkin kirjoitan parhaillaan pääasiallisessa työpisteessäni eli oman kodin sohvan nurkassa. Olen esimieheni kanssa sopinut hyvin joustavasta työskentelymallista, joka aamu-uniselle sopii paremmin kuin hyvin näin marraskuun lähestyessä.

Tuo joustava työaika ja suuri itsenäisyys tehtävien osalta antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sovittaa yhteen kaikkia elämän osa-alueita, joten kiitos Jukka.

Työtehtävät ovat tarjonneet hyvän sekoituksen omien vahvuuksien hyödyntämistä sekä uuden oppimista, joten vaikka päivät ovat välillä pitkähköjä, olen iloinen, että lähdin mukaan yllytykseen. Kiitos sinulle, Mari.

1609

Tänään, kun blogi julkaistaan, on toimeksiannosta kulunut jo reilusti yli puolet. Olen siis jo pariinkin otteeseen ehtinyt keskustella esimiehen kanssa siitä, että molemmilla meillä on tahtotila jatkaa 31.12.2019 jälkeenkin samassa toimistossa.

Mikään ei ole koskaan varmaa ennen kuin on nimet paperilla, mutta se tieto, että useampikin henkilö loppuorganisaatiossa on minusta puhunut eteenpäin hyvää, kuulostaa lupaavalta. Joskus voi näissäkin arpajaisissa voittaa, ja jos oikein hyvin käy, paljonkin.

Tommi Helenius

Kirjoittaja Tommi Helenius omaa uteliaan mielen ja kokeilee mielellään erilaisia asioita ICT-alaa sivuten. Pelkkä Excelien pyörittely ei innosta, joten Tommi toimii mielellään ihmisten ja teknologian välimaastossa, liiketoiminnan ja tekniikan välisenä tulkkina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *